Monday, January 31, 2011

Krisis di Mesir...Apa Jadi Dengan Rakyat Malaysia?


Aku bangun pagi-pagi....macam biase la kan...mandi...sarapan.....gosok gigi.... lepas tu bukak pc..he he. Aku bukak la berita di internet ni...ada pasal banjir di Johor... [di Serdang ni ujan lagi hari ni..] ada pasal sukan....ada pasal Heliza Helmi... Tapi yang menarik minat aku ni..pasal krisis di Mesir.

Ada yang sedang sebarkan pasal krisis pelajar Malaysia di sana. Aku masih tertanya-tanya...betul ke ni? Sebab aku try google kat internet....sumernye dalam blog..takde dalam portal berita rasmi. Tapi pasal pergolakan politik di Mesir....yess...memang ade.


Mengikut apa yang aku baca....rakyat Malaysia yang berada di sana dalam bahaya. Ada yang mengatakan di Mesir sekarang ibarat penjara jalanan! Rakyat Malaysia dirogol di jalanan.... airport dibakar dan pihak polis sudah meninggalkan tugas mereka untuk mengembalikan keamanan negara. Betul ker?

S
ebab kebanyakan berita dari Al-Jazeera memang sah-sah banyak yang palsu... CNN pun same jugak.... aku tunggu la berita dari negara kita... aku try godek-godek bharian...utusan...takde pun.. Tak cukup sensitif ke berita ni? Banyak pasal kemenangan parti politik di Dun Tenang jer... rakyat kat Mesir tu macam dah diabaikan jer.... Sekurang-kurangnya keluar la berita yang mengatakan segala yang berlaku adalah gimik semata-mata ker... atau rakyat Malaysia dijamin selamat oleh pihak duta kita di sane ker.... ini tak. Langsung takde!! Yillek! Narrak!


Come on la.... udah-udah la berpolitik... aku lebih nak tau pasal saudara kita di Mesir sekarang. Kalau betul ni gimik jer...keluarkan la jugak berita...sekurang-kurangnya ada temuramah dengan rakyat kita di sana sendiri. Entry ni serius sebab ni hasil dari kerisauan hati aku yang ikhlas. Sebagai seorang muslim...aku sangat terkesan dengan berita ni. Isu penahanan rakyat kita di perairan Gaza hari tu cukup heboh diperkatakan.....tapi yang ni? Ke hanya nak tarik rasa kesian dari rakyat je mase tu?

Aku sebagai blogger sekarang rase patut kita sebarkan hal ni...bukan aper..aku cuma nak tau perkare sebenar...betul ke tidak berita ni. Jika betul, apa tindakannya...dan jika salah....cepat nafikannya sebelum perkara ni menjadi topik gosip yang sia-sia. Aku cukup muak dengan propaganda dunia dan mainan sandirawa politik nih!!

Suai kenal BLOGGER BARU : Edisi Februari ..


Sape blogger baru... rase nak join... klik SINI.

Oleh kerana aku baru aktif 2 bulan... maka kire blogger baru la kan..hehe
Pendapat aku pasal WWW.1TUBE.MY ialah satu website video yang bagus untuk diketengahkan. Sebab konsep die macam youtube.... satu website video yang dicipta oleh orang Malaysia. Ok la tu kan...

DUNIA BLOG DI MALAYSIA SEMAKIN MENARIK KERANA dunia blog di Malaysia semakin rancak dan panas... Dengan munculnya blogger-blogger yang berbakat...persaingan jadi semakin sengit. Aku sebagai blogger baru memang terase kehangatan dunia blog sekarang. Walaupun hujan turun tak berhenti...tetapi aku masih terasa kehangatan dier. Macam-macam jenis blog muncul....ada yang menjual..ada yang buat diari...ada yang sentuh isu-isu panas... tah macam mane dier sentuh isu panas tu...lapik dengan kain kot... huhuhu.

Blog sekarang di Malaysia sedang menyaingi dunia fb dan mungkin akan memotong fb kot.. sebab dengan blog ni..banyak advantage kepada blogger...bukan setakat dapat kawan baru...tetapi dapat info juger dengan entry yang bernas....dan juga sedikit sebanyak membantu ekonomi si blogger.

Wokeh...nak pi pasar malam dah... sape nak ikot? :D

Segmen SYOK SENDIRI - 2

Aku dah terlepas segmen pertama dari Bro Ben...so aku join la segmen kedua ni kan..hehe. Aku kalau diterima masuk dalam majalah.....aku nak letak gambar ni..hahaha


Pastu kene jawab soalan-soalan ni.... pergh...dah rase macam betul-betul artis nih.... Ok.. aku jawab ek..
  1. Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ?
  2. Kenapakah anda memilih nama tersebut ?
  3. Kenapa anda berblogging ?
  4. Siapakah pemberi semangat anda ?
  5. Sudah berapa lamakah anda berblog ?
  6. Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ?
  7. Kenangan manis anda dalam dunia blogging ?
  8. Kenangan pahit anda dalam dunia bloggng ?
  9. Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ?
  10. Selain berblog , apakah minat anda ?
  11. Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ?
  12. Sila nyatakan cita cita anda terhadap blog anda itu
  13. Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini ..
  14. Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri ..
  15. Nyatakan dalam majalah mana anda ingin dimasukkan ..
1) Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ?
Nama saya Pembawa Wacana... ringkasannya PW la... kalau tengok dalam shoutmix atau chatbox tertera name PW...saya la tu.

2) Kenapakah anda memilih nama tersebut ?
Saya pilih nama tu kerana saya menggambarkan diri saya hanya sebagai medium perantaraan untuk menghantar mesej-mesej kepada para pembaca dan peminat saya. Mesej-mesej itu seperti wacana yang diserahkan kepada saya...dan saya cuma membawa wacana itu untuk dikongsi bersama dengan para pembaca...

3) Kenapa anda berblogging ?
Erm....saya berblogging kerana ingin berkongsi idea... pendapat serta segala apa yang saya terfikir dan terbaca..ada medium untuk dikongsi. Selain dapat menjana sedikit pendapayan tambahan... dapat juga menambah kawan dan berkongsi buah fikiran...

4) Siapakah pemberi semangat anda ?
Sudah semesti isteri saya.. dier banyak membantu saya untuk berblogging...

5) Sudah berapa lamakah anda berblog ?
Secara rasminya...sudah dua tahun. tapi secara aktifnya.... saya mula berblogging dua bulan yang lepas...

6) Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ?
Idola saya..... Ben Ashaari... sebab die rilek...cool.. macam saya..:D

7) Kenangan manis anda dalam dunia blogging ?
Kenangan manis...... apabila entry kita dihargai dan dapat menghiburkan pembaca... selain dapat menyampaikan mesej berguna...dapat juga menghiburkan pembaca.. ia memang suatu kepuasan dan menjadi kenangan peribadi saya...

8) Kenangan pahit anda dalam dunia blogging ?
Pahitnya.....apabila termakan buah peria ketika buat entry..haha... joking jer tu.. Masih takde lagi...sebab baru aktif dua bulan..

9) Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ?
Pencapaian terbaik.... saya dapat menang purse LV dari cikJan. hehe....tapi hadiah tak sampai lagi.. pegila mengunjungi dier...:D

10) Selain berblog , apakah minat anda ?
Minat saya dalam sukan bola sepak... love coz of the beauty behind the football..

11) Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ?
Bila saya ada masa terluang....diisi dengan berblogging...

12) Sila nyatakan cita cita anda terhadap blog anda itu
Cita-cita saya semoga blog saya ini dapat menjadi satu bacaan hiburan kepada pembaca dan dapat menyebarkan mesej berguna secara tak langsung... Kalau boleh untuk seluruh penduduk Malaysia. Sekarang ni jauh lagi untuk mencapai tahap tu...

13) Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini ..
Pendapat saya...ia sedang berkembang pesat... sudah ramai blogger baru yang berbakat muncul satu demi satu...

14) Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri ..
Nasihat saya ialah.... isikan blog anda dengan entry-entry yang membina...yang dapat membantu masyarakat kita..tidak kira kecil ataupun besar impaknya...yang penting bukan sekadar diari sendiri....

15) Nyatakan dalam majalah mana anda ingin dimasukkan ..
Erm.... majalah RAPI pun ok... Remaja pun ok....hehehe. Tak kisah la... janji majalah..he he

Bloglist Iqbalhakimi | jom terbang!!

Aku nak join jugak! huhuhu.... sape-sape nak join..boleh klik SINI.. Si Iqbal nak suruh buat ni..

letak header blog iqbalhakimi
-buat entri bertajuk : Bloglist Iqbalhakimi | jom terbang!!
-buat simple entri mengenai blog iqbalhakimi ini
-kalau berminat boleh jadi "mereka terhebat" kat blog iqbalhakimi
-tinggalkan link pada bahagian komen ini.
-nyatakan kategori anda :

-pelajar ( lelaki atau perempuan )
-bekerja ( lelaki atau perempuan )
-yang tak bekerja pun boleh join..contoh : suri rumah

Aku dah lame follow si Iqbal ni..... blog dier memang bes.... aku selalu bace jugak...tapi jarang-jarang komen... tapi tengah berusaha nak komen banyak-banyak...hahaha. Saper-saper yang nak bace..memang aku rekomenkan blog si Iqbal nih... klik je kat name dier tu.

Aku berminat nak masuk dalam list "mereka terhebat". Sebab.....walaupun aku tak la cukup hebat lagi...tapi dah hampir hebat dah...dalam dua tiga hari lagi hebat la kot..hahaha [perasan..:D]

Kategori aku Bekerja dan belajar.... Sebab aku ni tutor yang sedang cuti belajar untuk belajar master...hehehe. Dan aku adalah LELAKI! :D

Kisah Aku dan Coconut Shake..


Pergh.... penat lagi ni... drive 2 jam pegi... 3 jam balik.... Balik lame sikit sebab singgah Seremban...ada urusan sikit... Pagi pukul 10.30 gerak ke Melaka.....pukul 11mlm baru sampai umah....Kepale pun tengah pening-pening lagi nih.... Basah je hari ni....Hujan dari pagi sampai malam...hujan seluruh pantai barat kot...dari Serdang sampai ke Melaka....ujan jer tak berhenti.. lebat pulak tu..


Aku sampai ke kenduri dalam pukul 1.30 tgh hari.. Kenduri member aku dekat Tanjung Keling.. Patut la dier malu nak bagitau name kampung dier..hahaha. Aku selamat sampai ke tanjung Keling..tapi sesat tu ade la sikit-sikit...lagi-lagi masa nak cari simpang ke rumah member nih.... Yang kelakarnya..aku tanya la sorang mamat nih...namenyer Bond kot..haha. Aku tanye die arah jalan ke rumah member nih..aku tunjuk la kad kawin member aku tu... pastu die pun cakap kat aku...

"Ooo....ni abang pegi depan lagi...nampak je orang jual Coconut Shake... abang belok kiri."

Aku nampak dia yakin je jawab kan...maka aku terus la ucap terima kasih....siap shake hand lagi.... Pastu aku stat la cari Coconut Shake yang die cakap tu kan... lame aku drive... mane coconut shake nih?? Tak de pon... dah la ujan lebat mase tu.... Aku ulang-alik di jalan yang same ade la dalam 4 kali... Punyer nak cari coconut shake si mamat tu cakap.... simpang dah nampak...tapi takde coconut shake... penjual goreng pisang ade la!

Aku ade cari bunga mangga......boleh pulak member aku ni tak letak bunga mangga kat simpang umah dier... aku punyer la hangin.... sampai berhenti jap kat masjid berdekatan...sakit perut..banyak sangat menyumpah kot..hahaha.

Aku pusing lagi sekali dengan mencari simpang umah tu..sekali aku tengok ade banner kat tiang letrik... Macam kenal muke kat banner tu.... lubang hidung macam penah nampak...kat mane ek....

Laaaaa........banner kawan aku upenyer.....die letak banner kawin kat tiang lampu daa..........Dah la tinggi dier letak... patut la tak nampak.... hahaha... ok..sekarang dah jumpe simpang...maka aku cari la coconut shake tu... memang takde! Ciss.....si mamat tu telah menipu aku... Tapi ade satu yang mencurigakan aku.... si mamat tu tak cakap la pulak belah kiri jalan ke kanan jalan... aku cari belah kiri jalan sahaje!!! AKU LUPER yang dier tak cakap belah maner!

Balik dari kenduri tu... aku try tengok seberang jalan.... memang ade la..hahahaha. Adehh.... malu aku dengan diri sendiri.... Maka aku buat-buat tak tahu dengan tidak memandang ke arah penjual coconut shake tu dan terus ke bandar Melaka... Ala..bukan dier tau pun kan... tapi kenape aku rase malu..hahaha...


Lepas tu aku pusing-pusing la bandar..pegi singgah ke Mahkota Parade.. nak g jalan-jalan ke tempat peranginan tak dapat...sebab ujan memang tak berhenti.... ingat nak bergambar di tempat peranginan dengan isteri... terpaksela aku kene datang lagi nanti ke Melaka.. huhu.

P/S: Masih terase kesengalan diri sendiri pasal coconut shake tadi.. huhuhu

Sunday, January 30, 2011

Berita Panas!!

Panas tak panas sangat la kan...
~~~~~~~~~
~~~~~
~~
Entry on da spot selepas penat drive kete dan jalan-jalan di Melaka
~~~~~~~
~~~~
~~~
Penat......letih.....dok cekak....
~~~~~~~~
~~~~
~~~
Baru sampai umah nie..... Hujan sepanjang hari....
~~~~~~~~~
~~~~~
~~
Jap aku nak pi mandi.... ni entry saje-saje..
~~~~~~~
~~~~
~~~
Nak berblogwalking kejap lagi....
~~~~~
~~~
~~
Tunggguuuuuu =D

Aku, Melaka dan Irene Nadia Marcello


Aku dan isteri akan ke Melaka hari ni... Irene Nadia Marcello pun same.... sebenarnya kitorang dah janji nak jumpe sane.. Jumpe dekat Simpang Empat.... nak pegi kenduri samer-samer...hehehe.


Pergh.... siape yang percayer....memang tergolong dalam keluarga Tipah Tertipu....hehe. Aku dan si Irene memang akan berada di Melaka hari ni...tapi aku dan isteri ke kenduri kahwin...si Irene..tak tahu... shooting gambar kot...


Aku pun nak shooting gak....walaupun aku ni tak de la fotogenik sangat....tapi ok la kan... Janji hensem..:D :D Kepade rakan-rakan Sahabat Blogger aku.... maaf tak dapat datang. Kalau sape-sape yang bukak blog mase gathering tu....tolong bace pesanan aku ni kat sane ek....

"Air dicincang takkan putus, Sungai ditetak terpercik jua.... Salam Kenalan....salam ikhlas dari Pembawa Wacana... Semoga hubungan terjalin di dunia siber..berkekalan ke dunia realiti.."

Pantun diberi....
Epal dimakan semasa berjalan,
Membawa bekal berkelah di taman,

Keyboard ditekan berkenal gurauan,

Semoga kekal hingga berzaman,


Kirim salam kepada semua blogger yang hadir..=)

Saturday, January 29, 2011

Ulasan Fabregas Pasal Bola Sepak Kelantan


Muuuahahahaha..... muuuuahahahaha.....ops...ops...
Dengan bangganya mempersembahkan.....
KELANTAN menang 2-0!! Yeah!!
Gol-gol Kelantan hasil dari jaringan Norshahrul Idlan Talaha (Messi Malaysia) dan jugak Badrul Razi (Piya).
Fabregas dah hantar mesej kat facebook aku ucap tahniah tadi...[konon-kononnya la kan..]
Game ini memang PANAS!!! Panas macam......macam...... bende yang panas..
Memang hot... kalah hot.fm... Aksi permainan yang agak fizikal dan taktik yang menarik dipersembahkan kedua-dua pihak.



Aku ingin memuji pasukan Selangor kerana bermain dengan baik... Cuma nasib tidak menyebelahi... Safee Sali....memang bagus dan terbaik.. Lariannya amat memberi kesan... Tapi sesetengah pemain Selangor tidak cukup semangat melawan seperti Safee Sali. Ada juga yang tidak dapat mengawal emosi panas permainan menyebabkan dia dikeluarkan awal dari permainan..


Satu lagi perkara yang tidak disukai ialah...penyokong ni.... tolong la bersikap professional.... jangan nak membaling mercun jer... ingat la...apa korang buat jugak memberi kesan kepada mutu persembahan bola sepak negara kita ni. Contoh paling mudah.... macam game ni... Tak pasal-pasal rentak permainan terganggu disebabkan pengadil menghentikan permainan kejap. So...be proffesional la kan... Kita jugak nak tengok bola sepak kita setaraf dengan negara luar... jadi..penyokong pun mesti la kene setaraf jugak.. Jangan kita pulak yang jadi beban kepada pemain...

Aku nak sangat-sangat tengok penyokong kita macam kat Wembley....Emirates.... Old Trafford..... Maksud aku....sokong pasukan bola kerana seni sukan bola tu sendiri.... Bukan sampai gaduh-gaduh dan membaling mercun. Ingat...stadium depa takde pagar.... kita??? Kalau buat takde pagar..tak tahu ape jadi la kan..

Same-samela kita menaikkan mutu sukan kita... bukan saje pemain tu sendiri...peminat pun samer... Akhir kata.....tahniah kepada pasukan nogori aku..hahaha. Dapat lagi satu piala.. Macam tahun 2011 ni tahun buat pasukan aku jer...Kelantan, Arsenal dan Barcelona...

Kalau kekal peningkatan permainan macam ni...
Ada can la kita nak tengok pemain bertaraf dunia datang ke liga Malaysia....
Syaratnya...kita sama-sama berusaha
Penyokong dengan cara penyokongnya...
Pemain dengan cara pemainnya
Pentadbiran dengan cara pentadbirannya..

Ibarat sepohon pokok..
Pokok berbuah selepas berbunga
Berbunga selepas berpucuk..
Berpucuk selepas bertunas..

GOMO KELATE GOMO!!

Piala Sumbangsih: Kelantan Vs Selangor



Entry ni beberapa minit sebelum Kelantan melawan Selangor untuk Piala Sumbangsih.

Gomo Klate Gomo!! Gomo Klate Gomo!! Gomo Klate Gomo!!


Jom tengok bola kawan-kawan..... Lepas ni aku akan update entry yang sebenarnya...hehe

Tapi...jangan fanatik dowh...rilek-rilek sudah..bola je kan...
Kita sama-sama sokong team kita..
GOMO KLATE GOMO!!

Segmen Hujung Minggu Bersama BEN ASHAARI


Segmen Bro Ben datang lagi! Aku pada mulanya nak bagi dekat blogger baru jer...tetapi tengah bersarapan ade pulak idea nih.... So....terpaksala tulis jugak entri ni..he he he

Sape nak join... klik SINI

Bro Ben nak aku buatkan sebuah cerita berdasarkan gambar tu .. Gambar / dialog / angan - angan atau apa saja yang boleh korang buat dari gambar tu.. Agak-agak aper citer yang akan aku kuarkan ni... sesiape pembace blog aku dari A sampai Z mesti dah tak sabar..sebab depa tau jenis citer yang akan aku lontarkan..hehehe.

Aku nak citer pasal asal-usul header tu... kenape Bro Ben termenung panjang dengan laptopnya... Citer ni bermula di satu pagi yang hening..Bro Ben jogging ditemani oleh aku pusing-pusing Putrajaya...kirenyer on the way ke gym.. aku dengan mp3 aku..Bro Ben dengan mp4 dier..[bagi la lebih sikit..haha]. Sampai je kat gym... sampai jer.... Bro Ben macam penat semacam... aku rilek jer... Aku nak tanyer...takut nanti Bro Ben kate menyindir kan... Aku biarkan je la... Pastu kitorang pun masuk la gym....

Macam biase la.. Bro Ben tak main berat ringan-ringan ni... amik yang 20kg ke atas terus... aku tolong letak pemberat jer kat Bro Ben.. Aku masih lagi dengan mp3 di telinga nih..Volume tak payah cakap la.. full! Duk layan lagu Maher Zain...ala...tajuk dier ,"Like A G6.." Rasenyer Maher Zain kot yang nyanyi....rancak jugak la lagu tu.

Lame Bro Ben duk angkat-angkat...Pastu aku nampak Bro Ben macam muke tak puas hati... Dier tengok kat aku macam mengarahkan sesuatu.. Die tunjuk-tunjuk kat pemberat.... Aku pun fikir Bro Ben nak suruh aku tambah pemberat kot... Aku tambah la pemberat.... Pastu Bro Ben macam lagi tak puas hati sambil mengeluh... Aik...tak cukup berat lagi ker... Aku tambah la lagi.... Pastu Bro Ben dah stop dah work out... Ni memang betul-betul tak puas hati ni.... aku pun tambah lagi berat dengan aku aku sekali jadi pemberat!

Bro Ben pun pengsan! Alamak... sampai pengsan sebab tak puas hati kat aku..aku dah cube sedaya upaya nak tolong Bro Ben... aku pun tolong la angkat letak kat tepi... Bukan main berat lagi dah... cukup la aku punyer exercise untuk hari tu.. sakit pinggang aku.. Dalam sejam Bro Ben sedar... Sekali dier cakap...

"*tuuuuuuuut* kau! Dah la aku dukung ko dari umah sampai gym.... Ko boleh plak tambah penderitaan aku di Gym! Aku dah cakap aku penat..ko tak dengar! Yang ko tambah pemberat lagi banyak apehal! Aku suruh ko buang pemberat! Aku dah pancit! *tuuuuuuut*!!!....*ttuuuuuuuuut*!!!....."

[segala sumpah seranah di sensored demi kebaikan bersama..:)]

Ape lagi.....aku lari la...badan sase macam Bro Ben dah mengamuk! Mane tak takut bai..hahaha. Lepas dah lari dalam jarak 100 ela tu... aku datang mengintai balik kat gym.. Aku tengok Bro Ben tengah buat entry geram pasal kesengalan aku.....Maka tu la gambarnya! Korang tengok la muke Bro Ben tu....tengah penat giler tu bai.... Terduduk kat lantai tu sebab baru lepas baring pengsan tadi.... Aku snap la gambar ni...pastu hantar kat Bro Ben mintak maaf.... Bro Ben tak reply..... Oo mak aii.... marah betul tu...:D

7 Jenis-jenis Ketiak Paling Popular


Ketiak....adalah bahagian yang sangat disukai oleh isteri-isteri...hahaha. Penah ade orang kaji woo... Bau ketiak suami dapat mereleasekan tension si isteri... :D :D.. Jadi...lepas ni ramai la pegi cium bau pewangi natural tu kan..haha. Aku tak nak sentuh banyak-banyak...sebab aku cuma nak bagitau jenis-jenis ketiak je nih... Menarik dan tersohor di Malaysia... Kalau korang dikategorikan dalam jenis-jenis ni...maka korang tergolong dalam orang-orang normal..:D

1)Ketiak Masam
Ketiak yang sangat diingini oleh isteri-isteri,.... dan sangat senang nak jumpe.. Tak perlu susah-susah nak pegi cari ketiak jenis ni... Tapi ketiak jenis ni hampir pupus kerana wujudnya Rexona dan stick deodorant yang lain...


2)Ketiak Berbulu
Ini ketiak semulajadi... sangat sesuai bagi yang suka adventure mencari kutu atau ape-ape serangga di dalamnya... Anggap la mencari duit syiling dalam tepung.. Hehehe


3)Ketiak Basah
Ketiak jenis ni tak berlaku masa banjir...walaupun dalam kategori basah..ia tak berlaku pada musim hujan atau semasa berenang.....ia berlaku semasa musim panas dan ekon mati! :D



4)Ketiak Putih
Ketiak idaman wanita.... macam-macam petua nak dapatkan ketiak jenis ni.....bagi aku senang jer...sapu je bedak banyak-banyak..:D :D


5)Ketiak Berbau
Ketiak jenis ni memang mencabar iman di dada. Lagi-lagi ketika sembahyang berjemaah atau dalam LRT/komuter. Pergh.....tuan empunyer tu pulak tinggi macam galah..kite tersepit di bawah ketiaknya... Memang kompem..sampai je umah.. hilang selera makan!



6)Ketiak Wangi
Inila nikmat ketiak yang terbaik...... Definisi wangi ni berubah-ubah dari individu ke individu yang lain. Ade yang wangi baginya tetapi meloyakan bagi yang lain.... Tapi bagi aku...sembur je perfume banyak-banyak...hahaha


7)Ketiak Hangit
Ketiak jenis ni dikategorikan pelik dan ganjil. ini kerana kehangitannya berlaku bukan kerana terlebih lama menggoreng...tetapi tetibe je berlaku. Saintis Wacanaku cube mengkaji fenomena ajaib ini... tetapi masih lagi di jalan buntu.. Mungkin kene try jalan Kuching kot baru jumpe penyelesaian...:D


Ketiak anda dalam kategori mana?? Sapa jawab ketiak wangi dan putih...anda menipu diri sendiri..hahaha... Lalalala~~~

Friday, January 28, 2011

Justin Bieber Tak Suka Minum Kopi??

Justin Bieber ada call aku ari tu...dier cakap ape tah...aku balas balik dengan bahase Kelantan aku jer... Dier macam paham pada mulenye....pastu terus letak...Hahaha... Ok tak citer tipu aku tu? Tipu-tipu lagi...hehehe.

Sebenarnya Si Justin tu tak de kene mengena pon.... saje je buat gempak... Tapi entry ni pasal kopi la... Bermacam-macam kopi kat Malaysia nih.... haaa....Aku suka sangat buat list bagi kat korang..Ni la list nya...

Kopi Radix
Kopi ni memang femes......sedap....berkhasiat..tambah power..he he he Tapi rase dier memang bes... Aku penah try....lecturer aku belanjer..die suke minum Radix..


Kopi Jantan
Kopi ni sebenarnya jantan je boleh minum..tapi selepas berlaku gempa bumi di Utopia..maka pempuan pun boleh la minum..Ok tak tipu sikit gitu..huhuhu



Kopiko
Ni kopi spesel sikit....kopi yang berketul-ketul dandibalut dengan plastik siap-siap..yang len kene minum slow-slow...yang ni kemam..:D



Kopi O


Bukan yang tu!!


Haa....yang ni la maksud aku....baru spesel..:D Tapi aku sokong kumpulan kopio terkeluar minggu ni... Sebab memang tak lawak..... Mungkin depa boleh jadi pelakon...tapi pelawak...kurang sesuai.. Dan inila tujuan utama aku buat entri ni..hahaha. jauh tak melalut aku punyer entri.... Tak kisah la kan... janji korang jugak yang boleh release tension... Lagipun modal cerite tengah kurang ni..:D

Okeh.... maner-maner kopi yang lain....jangan kecik ati....sebab tema lagu aku dulu pun lagu Cerita Kedai Kopi...sekarang aku buang sebab takut ade yang muak duk dengar lagu same jer kan... Dengan itu...aku letak la link lagu tu balik di entry ni... semoga terhibur..:D


video

Artis Melampau...

Tengok kejap dah ler....gambar hiasan je kot..:D

Siapakah artis melampau tu? Saje je bagi gempak..hahaha. Kepada lelaki-lelaki....baru habis dengar khutbah kot... si gadis-gadis...udah ler tu... yang bekerja hari ni kompem masuk lambat kan... yang belajar 'U' mesti tengah packing barang nak balik umah... cuti dah stat. :D
Jangan la muncung....ni pun sebab kopiah tak tanggal lagi...maklum ler..baru balik masjid. Dengan hati yang tengah suci dan ikhlas ni... ingin aku ucapkan terimakasih kepada seseorang.... Kenaper aku nak ucap terima kasih ek? Haaa...yang itu korang nak tau kan..hahaha. Sebab dier....korang boleh tengok header aku....atau lebih senang gambar ni..

Smart dowh..hahaha

Haa....ASK telah buat header kat aku secara sukarela.....nice dan coooOOOool.... Entry ni saje je nak bagi tajuk macam tu...he he he. Tapi sebenarnya untuk ASK yang telah berjasa membuat header aku yang pertama..:D Thanx bro....very nice header..

Yang kelakarnya...die tanye aku pasal motto blog aku... AKU LUPER yang aku takde motto!! Uih....Dahsyaaaaaat!!! Dahsyat sebab aku takde motto....[bukan motor..motto] Jadi on the spot aku pikir...tup tup keluar la motto tu... Mule-mule terbayang "Aku menang moto"....pastu terbayang simbol Motorola.... :D


Akhirnya aku dapat jugak motto yang sesuai..."Santai Berceloteh, Gelak Bersama".. hahaha. Tapi oleh kerana memang itula tujuan blog aku ni wujud buat kali kedua.. untuk bersantai sambil menimba ilmu....:)

Kewujudan pertama kerana aku nak tolong kakak aku menjual kek lapis nya.. Tapi oleh kerana sebab musabab yang tidak dapat dielakkan....maka tak jadi la..tu yang lame blog ni bersawang... Sekarang...blog ini kembali bernafas... dah hampir sebulan setengah dah dengan rentak baru...dan ditambah pula dengan header pertama aku... :D

So, sesape yang blogger baru yang nak header tu...boleh la cube bertanye dengan ASK.. Aku ni kire baru la kan...hehehe. Buat header pun tak pandai beb..... :D. Nak masuk pertandingan header tercantik Bro Ben pun dah lepas.. harap-harap Nuffnang buat la pertandingan header..hahaha.

Terima kasih ASK....:D

Apa kaitan Siti Nurhaliza, Dalai Lama dan Tibet?


Waaah....ni panas nih...takde lagi dalam Beautifulnara.com atau mane-mane blog nih. Aku jamin aku la first yang menyebarkan berita ni.... Korang mesti nak tau kan?

Sebelum tu aku tunjuk dulu gambar siapakah Dalai Lama...


Dalai Lama ni ketua negara Tibet, merangkap ketua agama diorang... Sebelum ni sape pernah tau pasal Tibet? Haa.....Tu la tujuan aku buat entry ni..... Tibet ni kecik je negara dier....tapi dier punyer kota memang terbaik....


Kalau korang nak tau....Kota Tibet la salah satu kota lama yang masih tersimpan dengan eloknya tanpa runtuhan.... Agak-agak kalau aku kata Kota Melaka dulu lebih kurang macam ni ok tak? Sebab aku dengar kota Melaka dulu dipagari tembok batu di sekelilingnya dan ada meriam di tembok itu. Logik ke tak logik?


Aku rasa logik...he he. Nak tau....korang kaji la...usaha la sikit... aku bagi je sume takde gune gak... Ibarat kate.... bagi suap jer.. tak dihargai la kan....:D

Dalai Lama seorang yang berfalsafah tinggi..malah dia pernah berkata yang masyarakat yang paling bertuah adalah muslim....jika mereka mengamalkan keseluruhan ajaran Islam dengan sebaiknya.... Pernah ada orang bertanya kepada beliau....

“What thing about humanity surprises you the most?”
Jawapannya “Man”

Beliau menyambung......

"Because he sacrifices his health in order to make money. Then he sacrifices his money to recuperate his health. And then he is so anxious about the future that he doesn’t enjoy the present, And as a result he doesn’t live in the present or the future, And he lives as if he’s never going to die, and then he dies having never really lived. "

Berbalik topik asal.... apa kaitan Siti Nurhaliza dengan Dalai Lama?
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
Kaitannya ialah..

~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
TAKDE KAITAN LANGSUNG!!...:D ;D :D

P/S: Terima kasih Nuffnang kerana aku telah dapat satu lagi BE..

Apa Ada Pada Malam Jumaatku...


Haaaaaa......jangan pikir yang bukan-bukan ar...
Aku update entry tengah malam ni sekadar saje-saje...
Sebab aku baru habis meeting kolej...-_-"
malam Jumaat pulak tu.. Sakit kepale hotak aku..
Penat dowh duk memerah otak untuk agenda kolej..
Mesti ade sesetengah peningkan..
Apa keje aku sebenarnya...
Sekejap jadi budak master....
Sekejap dah keje...
Sekejap ada meeting kolej pulak...
Sape dapat teke? Hahaha....Aku ni ada banyak cabang..
Jadi..malam-malam gini pun ada meeting...
Tu nasib baik takde firedrill lagi...Kalo tak naye la...
Semalam meeting...hari ni pun meeting....
Hari-hari meeting...
Projek master lagi.. Nasib baik keje konferensi dah habis..
Ni tengah usha keje lain pulak...
Memang gini la kepale otak kalau dah ada keluarga sendiri..
Cari rezeki..cari rezeki..cari rezeki...:)
Kepade yang masih belajar...mesti mau ingat aa....
Jangan main-main mase belajar...
Sebab mase tak boleh diulang lagi..takde dah Back to the Future punyer care..
Jangan pegang-pegang.. Jangan rapat-rapat..
Tunggu kawin dulu...Baru halal..kalo tak korang tanggung dosa..
Walaupun dosa tu korang tak nampak.... Tapi kesannya di kemudian hari..
Sekarang dah akhir zaman...Balasan dah start bayar cash dah..
Takde hutang-hutang..takde bayar bulan-bulan...
So...sendiri mau ingat aaa....


Akhir kata dari aku untuk entry pakai terjah ni..
Fikir dulu sebelum buat apa-apa keputusan..
nak berhibur..ok jer.. tapi berpada-pada...
jangan sampai tergadai maruah..
Terpekik terlolong memintak tolong..
Selepas tanah habis tergadai....
SAPA NAK TOLONG??


~Sekian~

Thursday, January 27, 2011

Kejohanan Futsal Piala Dato' Haji Suhaimy


Salam sihat salam sejahtera kepada semua pembaca blog sekalian... Di sini aku ingin mewar-warkan [pergh...skima sikit ayat ari ni..hahaha] tentang satu kejohanan futsal yang akan berlangsung di Kolej aku bulan Februari nanti. Lebih tepat 19 Feb dan 20 Feb 2011. Rugi la sape yang memang kaki futsal tu tak nak join... sebabnya......haaa....ni haa....


  • Hadiah utama dia ialah dapat hadiah percutian 3 hari 2 malam di Cameron Highland di bawah tajaan Natasya Resort!!
  • Dapat hadiah wang tunai [tak pasti berapa...]
  • Dapat kasut futsal tajaan FIGOS.....
  • Dapat hamper....
Dengan syarat....korang menang la...hahaha. Kepade gadis-gadis....ini la peluangnya korang bagitau kepada rakan-rakan lelaki anda....pakwe-pakwe anda...suami-suami anda... atau abang adik anda.....join pertandingan futsal ni... Ini adalah Futsal Open terbesar yang akan dianjurkan kolej aku iaitu Kolej Sepuluh, UPM.


Syarat-syarat pertandingan, sesape nak daftar, nak tahu lokasi kolej aku..... korang boleh pegi SINI. Kalau taknak tutup aku punyer page....korang tekan ctrl+right mouse klik jer....:D


Futsal ni akan ade dua kategori....IPT dan jugak Terbuka.... bayaran untuk IPT adalah RM80, bayaran terbuka adalah RM100. Sekarang yang terbuka masih banyak kosong. Join terbuka lagi bes....sebab mungkin korang boleh try lawan pemain futsal terkenal....nak tau sape.....join la dulu...hahahaha.


Oh yer.... pada hari pertandingan, akan ada liputan dari pihak stesen tv.... RTM datang bai!! Ni kira futsal open besar jugak la....siap ade booth-booth jualan lagi...ade jual jersi... ade jual kain tudung shawl..:D Macam-macam ada!! Sesape yang rase nak join jugak dalam bisnes jualan di hari pertandingan...korang boleh contact nombor telefon yang tertera di poster. Kalau pihak Nuffnang ker....DiGi ker...pihak Maxis ker...Celcom ker.....nak join skali bukak booth..dialu-alukan.. mari meriahkan hari pertandingan futsal ni!!


Lagi bagus kalau ade team dari bloggers!!! Menarik la sikit.....selain aktif berblog....korang mesti aktif bersukan jugak kan....boleh buat gathering secare informal kat sini.... Bro Ben jadi keeper...hahaha. Amacam Bro Ben? Ok tak idea bernas nih? hehehe.

Sesiape yang berminat....ape tunggu lagi.... korang boleh pegi ke link yang diberi.....care-care bayaran juger diterangkan di website dier... Mari kita bersukan dan mengeratkan silaturrahim antara bloggers! :D ;D

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785