Wednesday, November 16, 2016

Bagaimana Ingin tingkatkan Ekonomi Muslim | Muslim Trade House (MTH)

Sesiapa yang berminat untuk tambahkan pendapatan, sesiapa yang dah mula berniaga tapi ada keinginan untuk meluaskan lagi pasaran produknya.... dan juga kepada sesape yang baru mula berjinak-jinak atau masih memikirkan benda apa yang nak dijual atau diniagakan.... Baca entri nie betul-betul.... Peluang anda untuk melakukan perkara-perkara tersebut sudah terhidang di depan mata... Dengan mudah kata... sertailah Muslim Trade House (MTH) di bawah badan bukan kerajaan Pertubuhan Usahawan Halal Muslim Malaysia (PUHMM).Kita sama-sama tingkatkan ekonomi muslim !

Muslim Trade House (MTH)

Syarat-syarat untuk menyertainya adalah senang dan mudah sahaja.... anda adalah seorang MUSLIM... dan produk yang nak diniagakan itu adalah 100% Muslim... Jika ada was-was pada produk, boleh datang dan dapatkan dulu nasihat dari pihak Pertubuhan... Bagaimana nak dapatkan nasihat? Pihak Muslim Trade House (MTH) akan menawarkan kursus dan seminar bagi yang berminat... Ada beberapa peringkat latihan dan seminar yang disediakan... Seminar paling asas yang disediakan ialah Seminar Perniagaan Muslim (SPM).

Seminar Perniagaan Muslim
Seminar Perniagaan Muslim (SPM) adalah seminar untuk memberikan kesedaran di manakah letaknya kita sebagai muslim di dalam sistem ekonomi di dalam masyarakat kita khususnya, dan di dunia secara amnya... Banyak manakah peluang kitayang sudah terhidang untuk memulakan hidup sebagai seorang usahawan tetapi tidak diketahui kita sebagai seorang muslim dan bagaimanakah langkah yang sepatutnya untuk kita memulakan atau mengembangkan perniagaan atau penjualan kita di peringkat yang lebih baik di bawah payung yang sama iaitu Muslim Trade House (MTH)

Di samping itu, bagi yang sudah ada produk, korang boleh membezakan produk korang dengan produk dari non-muslim.. korang boleh tingkatkan networking untuk proses penjualan, dan korang juga boleh meningkatkan skill dan ilmu berkenaan perniagaan... Dengan hadir ke seminar juga, anda secara tidak langsung telah bersedekah sedikit sebanyak kepada pihak Maahad-maahad Tahfiz yang terpilih oleh pihak Pertubuhan.


Untuk sertai Seminar Perniagaan Muslim ini, adalah sangat senang dan murah berbanding ilmu yang akan diambil dan diterima nanti... Hanya dengan RM10, korang sudah dapat hadir ke seminar dan menikmati ilmu yang disampaikan. Mudah sahaja, hanya perlu hubungi En. Ahsan sebagai Qualified Distributor pihak Muslim Trade House (MTH) di nombor ini untuk dapatkan kupon menghadiri seminar:

No. Tel : 011-16974697 (Whatsapp)
Emel : ahsannurmubarak@gmail.com

Terdapat TIGA GOLONGAN SASARAN yang ingin dibantu untuk tingkatkan pendapatan korang...

1) Golongan Satu : Golongan Usahawan/Peniaga Muslim
Bagi golongan ini, pihak MTH akan membantu untuk memasarkan produk anda, memberikan nasihat berkenaan cara yang lebih berkesan untuk memasarkan produk anda dan juga berpeluang untuk meluaskan networking sesama usahawan

2) Golongan Dua : Golongan Yang mencari Peluang Perniagaan
Bagi golongan ini, yang baru nak memulakan perniagaan, korang diberi peluang untuk belajar dan memahami tentang dunia perniagaan... Disediakan kursus dan latihan bagi yang berminat untuk mempelajari dengan lebih lanjut dan juga dapat memulakan perniagaan anda dengan lebih mudah di bawah nasihat dan kerjasama dari pihak Muslim Trade House (MTH) dan rakan-rakan MTH.

3) Golongan Tiga : Golongan yang Ingin Menambah Pendapatan
Golongan ini... pihak Pertubuhan Usahawan Halal Muslim Malaysia (PUHMM) akan menyediakan satu platform untuk anda menambah pendapatan secara langsung dan tidak langsung. Korang juga akan disediakan latihan dan kursus untuk menambah ilmu pengetahuan tentang bagaimanakah cara untuk menambah pendapatan mengikut kesesuaian anda... Golonagn ini tidak semestinya peniaga atau usahawan...korang adalah orang biasa yang sememangnya nak tambah pendapatan... Datang dan dengar dahulu di seminar, bagaimanakah caranya.. yang pasti, korang akan faham nanti bagaimanakah caranya...

Golongan Sasaran Seminar Perniagaan Muslim

UMRAH SECARA ANSURAN
DI samping itu juga, pihak Muslim Trade House menyediakan pakej umrah secara ansuran... Secara ringkasnya, pihak MTH memberi peluang untuk korang membuat umrah secara lebih mudah dan tidak membebankan... Hanya perlu dibayar separuh sebagai pendahuluan dan selebihnya dibayar secara ansuran dengan syarat-syarat yang telah disediakan seperti perlu menjadi rakan MTH dan sebagainya... Maklumat detail akan diberikan jika anda berminat dan datang sendiri untuk mendengar kaedah dan syarat-syaratnya pada taklimat umrah nanti.

Umrah secara ansuran

MELANCONG SECARA PERCUMA
Pihak MTH juga menyediakan platform di mana bagi sesiapa yang ingin ke luar negara secara PERCUMA untuk tujuan mencari bahan-bahan produk ke, mendapatkan barangan mentah untuk jualan ke, atau sekadar untuk berjalan-jalan makan angin, pun boleh datang untuk mendengar sendiri dari pihak Pertubuhan bagaimanakah caranya.... Benda percuma bukan senang nak dapat kan? Pasti ada syarat-syaratnya... tetapi syarat-syarat yang ditetapkan tidaklah membebankan anda semua... Nak tau? Sila hubungi nombor yang tertera dan sertai Seminar Perniagaan Muslim sebagai titik permulaan...

Apa yang penting, kami cuma hendak menolong semua muslim di Malaysia untuk kembangkan pasaran, tingkatkan ekonomi korang dan juga untuk menyediakan platform networking untuk anda semua... Ini bukan MLM... kami berjuang untuk meningkatkan taraf kehidupan semua muslimin muslimat di Malaysia ini...secara bekerjasama dan berkonsepkan perpaduan sesama muslim! Cuba bayangkan, semua golongan berada di bawah payung yang sama... sama-sama tolong-menolong antara satu sama lain berpandukan cara-cara dan panduan dari pihak Pertubuhan tanpa rasa irihati dan dengki... Sama-sama menggemblengkan tenaga untuk meningkatkan ekonomi semasa kita...Pasti kita akan berjaya kan? 

Itulah matlamat kami... Kami berjihad untuk memperjuangkan HALAL BERSAMA ISLAM.. Ayuh semua! Jom kita datang ke seminar, tingkatkan ilmu perniagaan dan sama-sama kita bergerak untuk membangkitkan taraf ekonomi kita yang semakin merudum akibat dari kealpaan dan kelalaian kita sendiri! Hanya dengan RM10 sebagai permulaan... kita gegarkan dunia ekonomi dengan kekuatan kesatuan kita... Dengan bertekadkan niat semuanya kerana Allah... kita hidupkan sunnah Rasulullah.. di samping menigkatkan tahap ekonomi individu masing-masing.. Hanya dengan RM10 sahaja.... 

P/S: Website rasmi Muslim Trade House bagi yang ingin melihat produk-produk yang telah mendaftar di bawah MTH ---> www.muslimtradehouse.com