Monday, October 22, 2012

Izz Sangat Takut Dengan.....


Anak aku dah nak masuk 9 bulan.... Dah mula kenal benda dan start belajar benda baru di sekeliling dia... Asyik nak explore je.... Pantang terlepas pandang aje...tau-tau dah duk bawah meja.. Maklum ler...dah laju seret dada... Anak aku sekarang tak boleh merangkak lagi....baru tengah mencuba je....Tapi dalam banyak-banyak perangai dia...aku suka satu je.... Izz takut kan satu benda tu....ha ha ha.

Biasa la kan kalau budak kecik takutkan bunyi-bunyi kan....Takutkan bunyi blender la.....bunyi mesin la.... asalkan dia anggap benda tu baru dan pelik....mesti budak-budak takut..... Anak aku ok je dengan blender... sama jugak dengan penyedut hampagas (vakum) tu.... Ok je... Bunyi moto takut sikit-sikit je... Tapi ada satu nie yang Izz pantang dengar dan tengok sekarang....dan memang agak bermasalah bagi aku...huhu

Izz takut dengan WIPER kereta!! ha ha ha... Sekali aku on je... Mesti nangis... haih...Dah le sekarang nie asyik hujan je... Nak tak nak memang terpaksa la kan.... Tapi setiap kali pasang je wiper walaupun sekali....Komfem nangis! Cam mano nih.....


Nie semua sebab wiper aku yang dah agak keras sebelum aku tukar dulu... Kan bunyi dia agak kuat bila getah wiper tu keras.... Dulu-dulu Izz selalu terkejut tiap kali aku on wiper.... Jadilah macam sekarang nie...takut dekat wiper....tapi sekarang dah takde bunyi dah....Tapi takut jugak! 

Sekarang kalau masuk je dalam kete...Mesti mata dia lilau-lilau cari wiper...Walaupun tak pasang! Cian encem boy aku nie... Terpaksa la wife aku duk blakang bila ujan... Ok la sikit... tapi Izz nie...takut tu memang takut...tapi sumber ketakutan dia tetap dia carik! Duk blakang pun duk mengintai cari wiper...ha haha.. 

Ada sekali aku test... Masa tu ujan renyai-renyai... Izz ngan wife aku duk blakang... Izz dah sibuk cari wiper... intai kiri...intai kanan.... Sebab takde bunyi wiper kan... Maka dengan takut-takut Izz bermain kat belakang dengan wife aku... sambil kekadang intai cari wiper...aku on la wiper sebab cermin dah penuh dengan titisan air kan (Tak on pun tak pe lagi, still boleh nampak, saje je nak test betul ke tak kesimpulan aku nie)... Sekali pasang je...terus dia lilai carik bunyi wiper! Terus peluk mak dia...Dalam beberapa minit aku on lagi... Melilau lagi Izz... dah start menangis ala-ala manja mintak simpati...he he... Disebabkan ujan tak lebat sangat...maka aku tak la pasang wiper lagi... Sanggup meredah hujan tanpa pasang wiper...Demi anak tercinta...he he

6 comments:

Rozuan Ismail said...

pelik izz ni ye.takot viper. mungkin dia takot viper tuh nak pukul dia kot

Nabila Roslan said...

hehe. izz,izz. kanak2, biasalah tu. nanti beso, tak takutlah tu. :D

atuk said...

Assalamualaikum PW

tak pernah dengar budak takut wiper...
sekejap ajer tu..
dah besar sikit ...ok la dia

aizamia3 said...

hehehe.. kekadang memang kita tak jangka apa yang budak takutkan.. ;)
tapi seronok gak bile time mengusik.. ;)

Muhamad anuar Marsib said...

Bahaya tu Bro.. Bila meredah hujan lebat tanpa memasang wiper.. Tapi, sebagai bapa yang baik saya puji dengan tindakan bro.. ;)

Pada kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat menyambut hari raya Aidil Adha.. Saya kirimkan koleksi ucapan hari raya sms sebagai tanda ingatan dari jauh..


Koleksi SMS Ucapan Raya AidilAdha pilihan Anuar

azey a.k.a ammi said...

kesian dia takut wiper..nanti besar cipta kereta yang tak perlu guna wiper yer Izz