Exabyte

Friday, September 28, 2012

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia | Senarai Kedai Kad 1Siswa


Untung jugak dengan adanya kad diskaun siswa 1Malaysia nie....Aku ingatkan sikit je kegunaan dia...rupa-rupanya banyak tempat yang boleh digunakannya.... Aku baru dapat kad nie Rabu lepas...dan terus merasmikannya semalam di KFC...ha ha ha

Untuk pengetahuan korang....Kad diskaun siswa atau lebih dikenali kad 1siswa nie hanya untuk pelajar-pelajar IPT sepenuh masa....tak kira la siswazah atau ijazah....sumer dapat.... Kalau korang nie student IPT...baik pegi cek dekat IPT masing-masing nama korang tersenarai ke tak.... 

Mula-mula aku ingat hanya untuk kedai makan terpilih dan untuk kedai buku jer.... Tapi rupa-rupanya banyak tempat boleh digunakan selain kedai makanan dan kedai buku! Nie list yang aku dapat simpulkan untuk pengetahuan korang.... Mungkin nanti akan ada penambahan dalam senarai tu...


BUKU / ALAT TULIS

• KOPERASI UNIVERSITI SAINS MALAYSIA BERHAD (2% – 10% off)
• K.L COMMERCIAL BOOK CO. (M) SDN BHD (10% off)
• KMK RESOURCES SDN. BHD. (10% off)
• MPH BOOKSTORES (10% off)
• IMLAQ BOOK CENTRE (10% off)
• BORDERS (10% off)
• RONA (5% – 20% off)
• KIANG TRADING (10% off)
• KOPERASI DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA MALAYSIA BERHAD (5% – 15% off)
• KOPERASI KEDAI BUKU UNIVERSITI MALAYA BERHAD (3% off)


MAKANAN DAN MINUMAN

• KFC (5% off)
• DAILY FRESH (10%)
• A&W (50% off)
• COFFEE BERRY (20% off)
• THE CHICKEN RICE SHOP (Student Meal at RM9.90nett)
• RESTORAN KENNY CRAB (10% off)
• PANCAKE HOUSE INTERNATIONAL (RM5.++ @ 2pcs classic pancake)
• STATION ONE PRODUCT (5% off)
• GLORIA JEAN’S COFFEES (10% off)
• BANGI KOPITIAM (10% off)
• SWEET CHAT (RM12.90nett meals)
• LEGEND’S CLAYPOT BRIYANI HOUSE (5% off)
• DUBU DUBU SEOUL FOOD (RM16.90nett meals)
• MY JAVA COFFEE (10% off)


KELENGKAPAN SUKAN / PERALATAN / PAKAIAN

• TEXLINE LINO (5% – 10% off)
• PROMINENT MILLION SDN BHD (MIZI SPORTS) (10% off)
• BATA (10% off)
• KOPERASI KELUARGA DATO’ HAJI HASHIM MAMAT KUALA TERENGGANU BERHAD (10% – 45% off)


KLINIK KESIHATAN / OPTOMETRI / CERMIN MATA
 
• QUALITAS HEALTH (10% off)
• FOCUS POINT (20% – 50% off)
• POLIKLINIK AN-NISA’ (20% off)
• MENARA OPTOMETRY (10% – 60% off)


SALUN / PUSAT / PRODUK KECANTIKAN

• FOOT MASTER (30% off)
• PARIS HILL (30% off)
• PROACTIV (5% off)
• CLARA (10% off)
• KOPERASI PUTRI TERBILANG MALAYSIA BERHAD (5% – 20% off)


PENGINAPAN

• ANCASA HOTELS & RESORTS (10% off)
• TUNE HOTELS REGIONAL SERVICES SDN BHD (25% off)
• LEO EXPRESS HOTEL (20% off)
• KOPERASI AL-TAQWA KAMPUNG KISAP LANGKAWI BERHAD (2% – 15% off)
• KOPERASI GURU-GURU MELAYU KEDAH BERHAD (15% off)
• KOPERASI MAJLIS GURU UGAMA MENENGAH BERHAD (5% off)
• KOPERASI MELAYU BERJAWATAN KERAJAAN NEGERI SEMBILAN BERHAD (15% off)
• RAKYAT TRAVEL SDN. BHD. (special rate)
• RAPID KL (50% off)
• MAS (25% off)
• FIREFLY (50% off)


PRODUK IT

• KOPERASI CELCOM BERHAD (2% – 5% off)
• KOPERASI PEGAWAI-PEGAWAI DEWAN BANDARAYA KUALA LUMPUR BERHAD (10% off)
• IFAMILY (15% off)


LAIN-LAIN

• BKZ BIKERZ (special rate)
• ROLLER STAR ARENA (10% off)
• DOUBLE SITE (10% – 15% off)
• KOPERASI KAKITANGAN MAKTAB KERJASAMA MALAYSIA BERHAD (2% – 5% off)
• KOPERASI KOLEJ KEMAHIRAN TINGGI BALIK PULAU BERHAD (4% off)
• MYDIN (special rate)

P/S: Terima kasih kerana mengurangkan beban seorang student macam aku...:)

15 comments:

MRS Rongoks said...

untunglah ! huhuhuh

Pokok Manggis Depan Rumah said...

best nye dapat kad ni.. :-)

Mira Adzlia said...

kpd student, untonglah kalian...nih yg nk jd student gak ni..hihi

Ain Dzaya said...

cmne ek nak dapatkan kad nie?

sila turun padang beramai ramai untuk mengekalkan ain dalam terampuk ke-30!

jiwa karot!! said...

mydin blh guna?..btl ke?..popular bookstore xleh ekh

I am Me said...

bakal dapat esok. hehe :D

Stercy said...

da dpt.alat muzik x dpt ke guna kad diskaun ni?

hazanis said...

Alhamdulillah dah dapat. :)

Anonymous said...

i wonder if sabahan (like me...) hepy with the list...

Anonymous said...

Alhamdulilh dh tamat belajar tp msih blh menikmati kelebihan memiliki kad ni ~_~"

Anonymous said...

kad siswa ni indah khabar dari rupa je....banyak tempat yang xleh pakai sebenarnya

shahfieza shah said...

If kita suruh org guna kad kita untuk membeli brg, boleh kaa?

Anonymous said...

Kad ni blum tunjukan nilai die yg sbnr... if korg check kt laman web die, korg akn phm knpa... smua syarikat yang nak ader dalam senarai list ni kena daftar... bukn salah kerajaan if sikit jer syarikat yang maasuk...terpulaang pada syarikt tu sendiri nak msuk or x...

do xder istilah "indah khabar dri rupa" ... lol

Anonymous said...

bestnya bnyk kegunaannya...mmg sgt bergua disamping dpt mnjimatkn perbelanjaan harian..harap lepas ni kad tu dpt la panjangkn tempoh pngunaamya serta diskaun yg lebih bnyk lg diberikan pd mna2 kedai

Yvonne Loh said...

MAS means Malaysia Airlines?

Ping your blog