Exabyte

Wednesday, February 1, 2012

Biodata dan Profil Lengkap Neelofa | Gambar Terhangat Neelofa


Sape tak kenal pelakon comel molek berdarah Kelantan nie... Neelofa... Dikatakan rupa parasnya yang anggun dan cantik menjadi pakej utama dalam peningkatan mendadak populariti dirinya... Selain tu jugak.... bakatnya dalam lakonan tidak dilupakan..... Nie ler dier Biodata Neelofa yang sempat aku simpulkan.... 

Gambar Terhangat Neelofa...:D

BIODATA PENUH NEELOFA

Nama Penuh: Noor Neelofa Binti Mohd Noor
Nama Manja: Neelofa (bermaksud cahaya bunga biru)
Asal: Pasir Mas, Kelantan
Tarikh Lahir: 10 Feb 1989
Tinggi: 158cm
Berat: 47kg (berubah mengikut keadaan semasa...he he)
Pendidikan: 5A (UPSR), 8A (PMR), 10A (SPM), A Level (Kolej Damansara Utama), Bachelor Of Business in International Trade & Marketing (Sunway University College, PJ)
Anak ke Berapa: Ke-3 dari 9 adik beradik ( enam perempuan dan dua lelaki)
Iklan: Nokia, Silky Girl, Fair & Lovely dan F&N Fruit Tree
Klip Video: Kau Bukan Aku nyanyian Tilu
Filem: Azura (versi baru), Lemak Kampung Santan, Pak Pong, Saya Amat Mencintaimu (SAM)
Drama: Kasih Najihah, Tahajud Cinta, Kitab Cinta, Lara & Jiwa.
Pengacaraan: Paparazzi, Sekolahku Hebat, Nona
Pencapaian: Juara Dewi Remaja 2010, Pelakon Paling popular 20?? ( Mungkin....:D )

Blog yang KEMUNGKINAN TIPIS diminati: Wacanaku (mane la tau jadi silent reader kan...hehehe)

Agak hangat jugak la...
Itu lah sedikit sebanyak biodata atau profil Neelofa atau latar belakang dirinya... Tak sangka pulak Neelofa nie asal Kelantan... huhuhu... Kepada yang nak tengok gambar seksi meksi si Neelofa.... Korang boleh tengok di SINI (link) ... He he he...

P/S: Saje upload gambar Neelofa bertudung... Itu doaku untuk artis nie... :)

14 comments:

Rozuan Ismail said...

mmg dah lama tahu yg neelofa ni org klate

pena rozie said...

memang comel..

yon said...

budak bijak..tapi dia still belajar lagi tak sbb sibuk belakon je kan..sori tanya sebab saya tak ambil port sangat dunia artis ni..

TRIGYY said...

hari ni birthday si neelofa kan.. hehehe

Anonymous said...

perfect kan...cantik, baik, pandai...ish, jeles la plak tengok result study dia...rasa rendah diri lak

Anonymous said...

Comel kak neelofa

Anonymous said...

Comel la lak kak neelofa ni ek..

Anonymous said...

kak neelofa ni memang cantik...
bijak plak tu..

Anonymous said...

sori...neelofa nie bdk MRSM LANGKAWI...student UTM,Skudai..X clap dia amik engineering..abg saya merupakan kenalan dia

Anonymous said...

neelofa ni bijak..sayang tak sambung bidang sains..anyway gudluck to beliau..kagum dengan orang2 bijak tp cun

Anonymous said...

X sangke pndi btl die...

Anonymous said...

bdk MRSM langkawi yg penah kenal dgn tangan cikgu "pak hassan"...

ira syahirah said...

Neelofa ni xda kacukan arabka..coz waja dorang macam ada mix arab2x..

RandyRandy romi said...

Neelofa ilike

Ping your blog