Exabyte

Sunday, January 8, 2012

Biodata Ustaz Don Daniyal | Latar Belakang


Biasanya orang duk letak biodata artis-artis kan... Aku pun ada jugak sebelum nie letak biodata artis.... Kali nie aku letak biodata ustaz la pulak..... Ye la.... kalau takde latar belakang.... nanti ada pulak yang nak tabur fitnah macam-macam kan.... Sebelum nie aku ada bagi biodata ustaz Azhar idrus di SINI (link). Kali nie aku bagi biodata ustaz Don Daniyal pulak.... 

Ustaz Don Daniyal nie sekarang popular di TV AL-HIJRAH.... Ada rancangan khas bersama ustaz... Aku folo jugak rancangan nie.... Ye la.... Rancangan realiti boleh folo...takkan rancangan macam nie takleh folo kan... he he he... Rancangan dia ada slot tajwid...hukum asas... dan lain-lain... Inilah sedikit sebanyak biodata ustaz Don Daniyal..

BIODATA USTAZ DON DANIYAL
Nama: Don Daniyal Don Biyajid
Nama Panggilan : Ustaz Don
Tarikh lahir:
14 November 1984
Tempat lahir: Bukit Mertajam, Pulau Pinang
Tinggi: 171 sentimeter
Berat: 56 kilogram
Pekerjaan: Pensyarah muda & pendakwah bebas bertauliah Pulau Pinang & Selangor)
Status: Bujang (Kalau lepas nie dah kahwin...kira kahwin la tu... berubah mengikut perkembangan..hehe)
Pendidikan: Ijazah Sarjana Muda Takhassus Qiraat dari Maahad Qiraat Shoubra, Mesir
Rancangan TV Ustaz Don: 30 Minit Bersama Ustaz Don (TV AL-HIJRAH)
Blogger Yang Diminati: Bro Wacana [Pergh.... kalau la betul....hehe]

Itulah sedikit sebanyak biodata Ustaz Don.... Cara penyampaian Ustaz Don ada kelainan.... Bagi sesiapa ayng suka penyampaian yang lebih direct dan santai...Boleh la mendengar celoteh dari Ustaz Don nie... Ni satu video dari Ustaz Don... Semoga kusyuk mendengar dan menonton video itu....:)

P/S: Ustaz masih bujang tu..he he....:)

19 comments:

| cik azeya | said...

seronok dengar ceramah beliau, tersentuh kalbu. huhu

fieyona raias said...

ustz done..sungguh style :)

done follow here.hit back tau.
infieyonashoe.blogspot.com

Fatin Syahira said...

follow dekat youtube ja sbb umah sewa tadak astro. hihi.
sangat tenang dgr ceramah dia ;)

Teenager Housemaid said...

suka ustaz don ni punya ceramah santai, tapi bermakna and mendalam..
yg video ni paling sebak...T.T

atuk said...

Assalamualaikum PW

ada juga follow sesekali

L said...

ustaz ni mmg besh..=)

jom baca sekejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

L said...

ustaz ni mmg besh..=)

jom baca sekejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

zatul effa said...

status ustaz da bertunang la..:)

TADIKA NADI PERMATA said...

Huhu ustaz Don beshhh. Thumbssssssssss up.

Amermeftah said...

he's taken i'm sure of it

blog cikgu siti said...

Yg pasti org kpg sy.. Selalu dgaq ustaz2 pantai timur. Ni dengaq ustaz penang.. Best gak.ada kelainan.mantop!!

blog cikgu siti said...

Mmg mantop..

Anonymous said...

ustaz ni mmg best...n ceramah ni mmg buat aku sebak....

Anonymous said...

jatuh cinta seyh kat ustaz Don..

Anonymous said...

sedey la...kna cermin diri sndiri balik....mampukah aku mandikan org tua aku kelak?kna tmbh ilmu lagi....xcukup...woo~woo~

Anonymous said...

Takat sedei je nak watpe? Cari ilmu & trus beramal, cewah!

Jmdaya said...

Ust. Don ada email? Saya nak utarakan pandangan sikit mengenai ceramah beliau di Intan Bukit Kiara pada 14 Disember 2012.

Anonymous said...

As'salamualaikum wr wb.
sya giswa dari Indonesia...
Saya suka acara ustaz don di Al-Hijrah...
Smoga bermanfaat bagi kita semua .....Amin ..

taukey ikan said...

I suka ustaz don. . ..

Ping your blog