Exabyte

Saturday, December 1, 2012

Cuti-cuti Malaysia Ke Gold Coast Morib Resort !!

Gold Coast Morib
Baru nie...aku berpeluang ke Gold Coast Morib untuk join seminar tempat keje aku buat... Nama je seminar... tapi lebih pada family day sebenarnya.... Yuuhuuu~~~ Yang bes nyer..... tarikh nye kena tepat dengan tarikh anniversary perkahwinan aku...ha ha...Memey come la weh [ Memang cantik la]....

Dibagi pakej duduk 3 hari 2 malam.... memang layan la.... Sebab untuk aku free...cuma kena tambah untuk wife je...tu pun masih murah giler berbanding harga asal kena bayor.... Aku dapat studio room... Harga asal lebih kurang RM500 semalam...Kalau dua hari....tak ke RM1000.....Pergh.....Tapi aku cuma kena bayar RM270 ajer...Rejeki....Rejeki... Tak payah senak otak nak fikir mane nak sambut anniversary.... Tahun nie anniversary disambut di Gold Coast Morib... Yeah!


Bilik dia siap ada jakuzzi lagi.... Serba lengkap dengan pakej bilik hotel biasa.... Dan macam biasa....aku akan kebas semua benda free dalam bilik tu...siap ada sikat lagi..Pun selamat dikebas..ha ha ha... Dah macam rutin ajer... Masuk hotel... semua nak kebas... Teh kopi pun termasuk dalam pakej pengebasan aku...hi hi....

Dari tilam ke bilik air..o_O
View dari koridor bilik
Sedang banyakkan buih..
Bon Appetit~~
List yang dikebas...hehe
View depan bilik
Sesampai je...ada la aktiviti-aktiviti untuk seminar... Yang cantik nyer...aktiviti dia semua untuk memupuk team work dalam diri masing-masing... Aku join beberapa slot sesi yang disediakan...Memang bes...Dan ada inputnyer.... Tapi lupa nak ambik gambar... Tak boleh tunjuk kat korang...

Malam tu... kitorang makan angin... kena pulak angin tepi pantai....memang banyak la angin masuk.... Gambar banyak diambik....tapi semua blur...Adoi yai.... terus skip citer ke pagi besoknye... ha ha...Kejam... ada yang nie jer.... Saje ambik gambar depan kelam malam kat Gold Coast nie....Namanya The Pier.. Masuk memang sori la...Tak hingin...

The Pier
Masuk hari kedua...apa lagi..Mandi la jadi agenda utama... Walaupun ada aktiviti team work lagi... tapi ada je masa nak mandi... Salah satu team work juga nie bai.... Maka bermandilah kitorang sekeluarga tanpa kenal erti sejuk dan gigil.... Semua jenis kolam aku terjun...yang cetek aku terjun selow-selow...yang dalam aku terjun selow-selow jugak...Al-maklumler...tak reti berenang..ha ha ha.. Siyes la....memang tak reti berenang....


Ajar anak aku berenang..ha ha..tak sedar diri nie...
Siapkan anak aku..
Rehat di tepi kolam
Pusing-pusing
gelungsur yang laju
Macam sungai dibuatnya
Tunggu turn nak terjun..hehe
View yang cantik
Berbincang tang mane nak mandi pulak
Slide yang laju..Bess
Dan inilah buktinya aku tak pandai berenang...Walaupun gambar nie eksyen je...tapi macam real kan... ha ha...Hebat tak lakonan aku.... Walaupun berlakon...tetap tertelan dua tiga teguk air kolam.... blurrrppp....Alhamdulillah.... :D

Real atau berlakon? he he
Dan lagi gambar-gambar di kolam.....Termasuk sorang blogger terkenal yang korang memang kenal kalau anda seorang blogger....Kalau tak kenal...maknanya korang masih belum jadik seorang blogger...ha ha.. nama tak perlu sebut...semua dah tahu dia tu sape.... Kalau aku kena la sebut...sebab tak popular...ngeh ngeh.

Pandangan dari jauh
Anak aku mintak autograf blogger terkenal..
Bincang soal negara..anak aku pun join sekali..
Untuk sesape yang rasa nak pegi mandi sesaje pun boleh... Sampai je kat Gold Coast Morib... terus masuk kat water park dia.... Bayar la dalam RM35 kot untuk dewasa...lupa dah... Tapi ok jer... Bagi yang stay kat situ...boleh mandi selama mana dia duduk situ...
 
Dah penat mandi...perut pun dah kenyang sebab banyak tertelan air... ha ha.. So, aktiviti seterusnya... Dinner... Memang langkah kanan kot datang Gold Coast Morib nie.... Dah la tarikh anniversary.... dapat pulak menang hadiah lucky draw...Weeeee!! 

Dinner
Pandangan pada siang hari
Alhamdulillah...Ni la hamper nyer..
Masuk hari ketiga... aktiviti dah kurang... semua duk packing nak balik... Aku sempat bercerekarama dengan anak bini ke pantai..... Jenjalan sambil menghirup udara segar.... Pantai dia pun bila time air tak pasang....memang jauh... Penat nak tolak stroller kat pasir pantai nie.... Berat dowh...

Anak aku Izz Walee Mahdi sedang menikmati keindahan alam

Romantiko di pantai..
Ok.... itu ler al-kisah jenjalan aku ke Gold Coast Morib.... Kolam renang dia terbaik... Pantai dia pun terbaik... Dan aku sempat buat SURPRISE kat wife aku untuk anniversary tu.... Kek dihantar ke bilik time wife aku tengah mamai nak tido...ha ha ha... Selamat menyambut ulang tahun ye isteriku yang tersayang... Walaupun kek tu ada tersalah sikit...hihi... Tak upload kat dalam nie...Maluuu....hahaha.

Happy family forever...

Sebelum balik...sempat lagi buat baju untuk kenangan.... Ada satu kedai kat dalam tu....Korang bagi je gambar... Dia tolong buatkan...siap dalam masa setengah jam.... Inilah hasilnya.... Simple tapi puas hati....

Gambar asal untuk baju

Inilah bajunya

Baju dan Fridge magnet
P/S: Gold Coast Morib terbaik !!

4 comments:

Lynn Hamzah said...

Syoknya bercuti...best...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

wow bestnyer. sgt seronok......

Bibu Wilda said...

tetelan ayor .masin ke masam?kihkih

Sukma Haron said...

BEST KER kat gold coast morib nie...
buat baju dan fridge magnet tu berapa upahnya yea...?

Ping your blog