Tuesday, June 26, 2012

Gelagat Anak Kecilku - Suka Lagu ABC..

Anak aku nak masuk 5 bulan.... Dah banyak bebenor dah gelagat lucu dia dah tunjuk.... Kalau main dengan dia....komfem si ayah dan si maknya gelak-gelak jer.... Hadoi.... kekadang tensen pun buleh hilang...Ye la... balik opis dengan masalah yang berbangkit.... Sampai je rumah.... dapat tengok aksi anak aku yang mencuit hati tu... Hilang terus stress....ha ha..

Ni ler salah satu contoh gelagat yang sempat aku amek video.... Rupa-rupanya anak aku nie suka lagu ABC... ha ha ha... Aku perasan bila nak diamkan dia yang tengah duk nangis.... Dan aku pun terambek la video nie.... 


Haa.... sekarang tu ler cara-cara nak senyapkan anak aku.... Tapi sekarang dah banyak versi... kekadang lagu ABC.....kekadang lagu nasyid subhanallah tu...yang nasyid "Allah...Allah" pun anak aku suka jugak.... Kirenye lagu-lagu yang mendamaikan la... Pasang lagu rock tak mau....Bising kot! ha ha

Satu lagi yang dia suka.... tengok apa-apa rancangan TV yang close-up muka dekat-dekat... Haaa.... kalau dapat tengok rancangan macam tu....tegur pun tak mau dilayannya.... Contohnya citer-citer yang ada tayang muka dekat-dekat... Yang kecik-kecik tak mau....huhu...

Itula orang kata.... anak adalah CAHAYA MATA sesebuah keluarga.... memang betul dan amat tepat la kan.... Memang la kadang-kadang timbul tensen jugak bila anak tu buat hal... buat perangai... Tapi Wife aku selalu cakap.... dia nangis mesti ada yang dia rasa tak selesa.... Kita la kena pikir apa masalahnya... Bila dah selesai perkara yang tak selesa tu.... Dia mesti akan kembali menghiburkan hati kita.... Ni yang sayang lebih nie kat wife nie... hihihi

Ok ler... Kalau ada perkara yang menarik lagi....aku akan upload lagi.... Sesungguhnya anak itu adalah salah satu REZEKI ALLAH kepada kita.....kan? :)

P/S: Kejap je dah masuk 5 bulan.....

5 comments:

YanaMIB said...

rs nk cubit2 je pipi ank ko..haha wpn dia nangis tp tetap comel ^__^

Kira Kekuri said...

hehe comelnya! kecik2 dah suka Abc, doakan smoga besar nanti jadi anak yg cerdik. Aminn :D

Hani Shaklee said...

comelnyer..budak2 mmg kelakar.. latih je dia baca ape2 pun.. coz anak buah saya umur 3tahun dah boleh baca iqra, dah boleh kira, ABC mmg ingatla..dah boleh eja nama sendiri and a few words la.. coz kiteorg train dia ikut kajian in kids education.. n dia pun mmg jenis suka membaca even dia lelaki.. seronok tgk dia rajin n tekun..kalau dia bosan dia berenti la..time tu jgn paksa..ikut je ape dia nak buat,,n kalau boleh selalu bagi benda baru yang dia boleh belajar supaya dia tak cepat bosan..

Edy Fee said...

budak2 bese la nklau buat prngai tu.hehehe
hehehe best tengok budak2 kecik bac abc...comel.hahaha jiwa cikgu btul aku ni

aizamia3 said...

baby sekecil tu hanya tau menangis.. mesti ada yang tak kena kalau dia meragam kan.. ;)