Wednesday, July 4, 2012

Ubat Putus Cinta


Dari kecik sampai la besor.... Ade je kisah-kisah percintaan kan....Kalau bukan kita sendiri...kawan-kawan yang alami....Kalau bukan kawan-kawan....kawan kepada kawan yang alami.... Banyak ler kisah nyer... Tapi yang paling hot bila dah PUTUS CINTA... Ada la kisah sampingan disebabkan putus cintan-mintan tu....

Adakalanya sampai berlarutan bertahun-tahun kesannya.... ada juga sehari dua jer...leaps tu dah ok... huhuhu... Tapi yang jenis bertahun nie yang risau nie.... Ada sampai ke jalan yang merosakkan...Hidup penuh dengan pemberontakan semata-mata nak puaskan hati yang tengah berkecamuk tu... Kononnya nak lepaskan kesedihan putus cinta yang lalu tu...

Ada jugak yang ambek jalan singkat......Putus je cinta... nak putuskan nyawa sekali! Nak terjun bangunan.... Bangunan pulak empat tingkat jer.... Jatuh pun tak tentu mati... Anggap diri tu dah tak berguna sebab dah putus cinta... Dah takde yang berkenan... Macam la diri tu hodoh sangat atau useless sangat sampai terpikir macam tu....

Nak tau ubat putus cinta yang sebenar-benarnya? Haaa..... Ni ler ubatnya.....
  • Sebagai asasnya, bila dah putus cinta.... Korang jangan ingat korang dah putus hubungan keluarga juga... Mak...ayah....abang....adik....kakak......sumernye ada menyokong korang... Bagi pelukan dan mengadu la kat depa akan kesedihan korang.... takde wujud anak bapak atau anak mak dalam situasi tu... Tu sumer propaganda orang dengki dan berniat jahat jer... Utamakan kasih sayang keluarga... Kalau terbuat kesilapan pun...depa tetap maafkan...Sayangilah mereka dalam gembira atau sedih... Lagi-lagi mak dan ayah...
  • Ok....Korang jugak ada kawan-kawan terdekat.... jangan menyendiri.... berkawan la dan bergembira la dengan gurauan dan aktiviti sosial yang tidak melampau... Kekadang dengan sokongan moral depa nie pun...dapat menaikkan kembali mood korang....
  • Nie penting dan jarang sekali diamalkan.... Yes korang dah putus cinta... Tapi kena ingat....ada satu hubungan cinta yang takkan putus... CINTAKAN TUHAN.... Kalau dah rasa nak mengadu sangat... mengadu la kepada Allah s.w.t..... Buat solat sunat...dan berdoa la...mengadu la... Menangis la depan Tuhan...Pasti lepas korang mengadu dengan ikhlas gitu....Korang akan rasa aman....
  • Baca Quran atau dengar alunan ayat Al-quran..... Itupun menenangkan hati... Kalau rasa susah hati sangat.... hayati la ayat Quran....sesungguhnya ubat segala ubat hati ialah ayat-ayat Quran....
Yang dua last tu selalu ditinggalkan.... Padahal yang dua last tu ler yang paling mujarab... Sesungguhnya Allah mengasihi setiap hamba-Nya di muka bumi nie.... Korang buat dosa bergunung-gunung pun... Allah tetap memaafkan kalau korang ikhlas bertaubat... Allah Maha Pengampun lagi Maha Mendengar.... Kekadang yang putus tu untuk kebaikan jugak....Cuma kita je tak sedar... kan? Be positive yer....:)

P/S: Mungkin cinta yang terputus tu cinta terlarang... Cinta yang penuh keimanan bakal menanti... Cuma korang yang kena usaha mencari...Bila dah dapat...kekalkan...:)

4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

putus cinta bkn putus segala nya...

Cik Rongoks said...

ubat putus cinta yg mujarab . :)

Edy Fee said...

dokter cinta.hehehe hurmmm yela family je yang sentiasa ade ngan kita no matter what

MissDonut said...

wahh tips yang bagus . admin,mohon copy yerr ? :)

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785