Saturday, December 21, 2013

Jualan Car Boot Di UK | Murah dan Meriah

Jualan Car Boot Murah

Sape pernah join pi shopping jualan car boot di UK? Mesti kebanyakan kata beronok-ronok kan boleh shopping murah-murah kat situ? Yaaaa...memang murah beb... Aku first time dibawa geng yang dah lama kat sini...memang tak terjangkau dek akalku la kan... Sebab aku tak penah pegi car boot sale nie... Walaupun kat Malaysia.. pernah dengar-dengar gitu je... he he..

Kat sini...syurga kaki shopping beb! Barangan dia memang banyak sangat.. dari toilet bowl a.k.a mangkuk tandas...sampai la ke kusyen sofa yang empuk lagi baru! Haaa.... mungkin ada yang fikir car boot sale nie jual barang terpakai yang dah buruk lagi takde kelas kan... Sape cakap....barang baru pon ada! Barang terpakai pun ada jer yang baru-baru...siap dalam plastik bertag asal lagi... he he...

Range harga.... ermm... kalau yang baru tu...expect mahal la sikit kan.. tapi kat car boot di UK nie...banyak bawak syiling 1pound je beb.... Baju sejuk 1pound... Baju baby 1pound... toys fisher price pun ada yang 1pound... coffee maker machine pun dapat 1pound beb kalau ada rezeki! Haaa... sape yang tak gile... gile membeli...he he he...

Sofa baru bai..

Buku ada... barang dapur ada..

Baju-baju.. vakum pun ada..hihi

Siap ada tempat parking.. ramai kot yang datang..

Ni kawasan dalam sikit.. besar kot tempat dia..

Ni dekat pintu masuk...

Sememangnya kat sini tak pelik dapat barang baru dalam 1pound je weh.... sebab aku rasa trend sini kot macam tu.... Rumah depa kecik-kecik jer.. nak save letrik dan heating gas punyer pasal... pastu  barang rumah mesti nak tukar baru bila tiba nak raya.. Christmas la.... So... depa nie sanggup jual je beb murah-murah.... Tu kire ok la tu... member aku dapat sofa dan rak tv yang elok lagi....Free beb! Kalau kite la kan...guna sampai lenjan la kan... hu hu..

Nie la orang kata... people's trash can be another people's needs... Haaa...lebih kurang ler tu.. Orang lain tak nak...tapi ada je orang nak barang tu... Maka wujud la carboot sale... Best ooo... Orang macam aku nie datang car boot...memang ibarat bulan jatuh ke riba la... Ye la.. elaun belajar berapa jer kan... Datang ke UK tak bawak ape-ape... masuk rumah sewa baru mesti banyak kena beli kan... Nak beli baru semua...botak la kepale beb... he he... Shopping je ler kat car boot... asal ade je dulu... hee..

Dah la murah...boleh nego lagi... kekadang harga barang dah 1pound dah... tapi lepas nego punyer nego..dapat tiga barang 1pound! Muahahahaha... bangga gila kalau dapat macam tu... Saving yang melampau-lampau... Boleh la simpan sikit elaun untuk plan seterusnya.... jenjalan across UK ker... pegi Europe ke.. hihi.. dapat simpan 1pound pun bermakna woo untuk masa depan... Survival kot kat sini.. :p

P/S: Tengah plan nak jenjalan London... Harap-harap dapat la kan..huhu

1 comment:

ummu nourah said...

pernah pegi dulu.. betul2 murah! berbaloi2.. rasanya car boot sale kat malaysia ni, tak dapat gak kot semurah rm6 (convert 1pound. hehe).. huhu..

Ping your blog