Tuesday, April 26, 2011

Segmen Review Dalam Review Akan Bermula!

Akhirnya penyertaan segmen aku ni dah ditutup semalam....dan bermula la acara review mereview.... Harap sumer yang join alert yer... :) Bersediakah korang untuk di review? Sape yang dah bersedia....sile tekan NEW POST! Sebelum tu nak terangkan dulu kenapa segmen ni tercipta..(Cipta ker.... ermmm... )

Segmen ni adalah dicipta untuk berkenalan antara bloggers dan jugak dapat mematangkan blogger tu sendiri.....Sebab..... korang akan mereview antara korang sendiri...he he he. Tapi...yang bes nyer....ramai la nanti yang akan mereview blog korang.....traffic tu insya Allah akan meningkat....:)

Aku akan bahagikan blog kepada Kumpulan.... Dalam Kumpulan tu ada dalam 4 blog...Blog A, B, C dan D. Blog A akan mereview blog B, C dan D... Blog B review A, B dan D. Blog C akan mereview A, B dan D....Blog D akan mereview blog A, B, dan C... Maknenyer....setiap blog akan mereview 3 blog dalam kumpulannya... dan setiap blog akan direview oleh 3 blog berasingan! Tak pasal-pasal blog korang di promote oleh 3 blog selain blog aku juger.....Nampak kan kelebihan segmen ni? He he he... Dah kate anak murid Bro Ben..muahahaha....

Lepas dah siap review.... tinggalkan link ke entri ni.... dan jugak ke link blog yang di review tu....sambil mereview tu...berkenalan la yer...mane la tau... jiran setaman..he he. Cara-cara nak mereview.....
  1. Komen pasal user friendly ke tak blog tu (Letak header blog...takde header...print screen la ek)
  2. Ada apa-apa tak yang perlu dibuang atau diubah susun untuk meringankan blog...
  3. Pendapat pasal anda kat blog tu (TAK DIBENARKAN KUTUK MENGUTUK)
  4. Letak link kepada blog yang di review... Tolong menolong amalan mulia.....
Kalau dah berkawan tu.... berkenalan la kan....(Folo ker....letak dalam bloglist ker...) Boleh jadi sahabat dalam facebook ker....mungkin kalau ade gathering maner-maner...dah ada teman nak bersembang kan? Haaa...

 List-list boleh cek di SINI...... stay alert okeh! Ahli group....siler la kontek-kontek ahli satu group...bagi depa alert sikit..he he he. Ingat, ni bukan pertandingan...ini sekadar mengeratkan hubungan antara blogger dan jugak dapatla korang merasa susah payah nak mereview blog dan pengetahuan pasal blog lain... Bandingkan.... Renungkan.....dan gunela pengalaman tu untuk mempertingkatkan blog sendiri...:)

P/S: Jangan Lupa UNDI saya untuk Blogger of The Year dan Top LoL (Humor) yer....:) 

51 comments:

AlyaaIBH said...

kalau 1 group, 5 org. sme je ke cara nye?

Browacana said...

@Nurul Alya : Same jer.... :)

AlyaaIBH said...

huhu.. oke2. lg 1 nk review dlm 1 entry atau lain2 entry? ops, sory bnyk tnya. hehe..

idafirdausi said...

saya kumpulan 10. so? kene review 3 blog ahli kumpulan tu dalam satu entri ke bang? nak review semua boleh? hehheehehe.. kompius!

Hajar Hasan said...

err.. review 3 blog tu, dalam satu entry atau entri lain-lain ?

Browacana said...

Semua: satu entri jer...macam penah dibuat oleh aku....:)

idafirdausi said...

ok!... thanks..

AlyaaIBH said...

owh. oke thanks. dlm proses mereview ni. ptg ni siap la. insyaAllah, klu xde aral melintang.. =)

Unknown said...

tak fhm.
jap nk bace lagi seploh kali...@__@

Unknown said...

bagi cth entry yg PW penah buat tu...

Unknown said...

*bagi link

Uptown Lady said...

dah siap..jemput singgah check homework sy..hehe

http://uptown-lady.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-dah-mula-jom.html

::Mastura Zakaria:: said...

laaaa...dah tutup ke..baru nak join..huhu

Munirah Izzan said...

http://www.munirahizzan.com/2011/04/segmen-pw-kumpulan-9.html

dah siap...ok kut..hukhuk..

no_answer said...

siap bro

http://opocotmakengkau.blogspot.com/2011/04/review-dalam-review.html

QASEH MANSYA said...

siap dah

jom terjah

http://qasehmansya.blogspot.com/2011/04/segmen-penanda-wacana-review-dalam.html

Admin said...

bereh dh..


http://www.blackrosehunter.com/2011/04/review-blog-kumpulan-3.html

Anonymous said...

settle :)

http://aiedasyid.blogspot.com/2011/04/blogger-saling-mereview.html

fazRina said...

fuhhh....penat..siap dah...

http://fazrinafazri.blogspot.com/2011/04/review-kumpulan-7-wacanaku-segmen.html

Anyss Syuhada said...
This comment has been removed by the author.
Anyss Syuhada said...

akhirnya,dah siap..

http://anysspunyeblog.blogspot.com/2011/04/part-2review-dalam-review-bersama.html

Unknown said...

Dah siap! ^^,

http://akusukamembebel.blogspot.com/2011/04/masa-review-blog.html

mcm ni lah said...

dah siap

http://macamnilahkita.blogspot.com/2011/04/review-kumpulan-7-segmen-wacanaku.html

mcm ni lah said...

dah siap

http://macamnilahkita.blogspot.com/2011/04/review-kumpulan-7-segmen-wacanaku.html

idafirdausi said...

settle!

http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-dah-bermula.html

terima kasih!

KK said...

dgn penuh bersemangat..! hehe

http://kkpyacrita.blogspot.com/2011/04/saya-review-kamoo-kumpulan-9.html

Atia_gadismelayu said...

akhirnya siap jugak.. huhuhu..^_^

http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-akan-bermula.html

nana riduwan said...

siap dah assignment nana..PW bg markah penuh tau.. :)

http://nanacyunkdye.blogspot.com/2011/04/mari-kenal-kenal.html

Unknown said...

eh eh. dah siap! lupe nak bagi link heee~

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-bersama_26.html

Syuhadah Razali | Lifestyle . Family . Food said...

http://syuhadahrazali.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-kumpulan-5.html

kumpulan 5..chayok!chayok!

syuwai said...

dari kumpulan 10

http://syuwaistory.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review.html

Unknown said...

homework sudah siap!!


http://nananadya.blogspot.com/2011/04/review-kump-8-segmen-review-dalam.html

Fizz Zoule said...

DAH SIAP!!review jgn tak review!

http://www.hafizzulanas.co.cc/2011/04/blogger-saling-mereview.html

iemah said...

selesai

http://mutiarahati88.blogspot.com/2011/04/review-kump-9.html

iemah said...

selesai

http://mutiarahati88.blogspot.com/2011/04/review-kump-9.html

iemah said...

selesai

http://mutiarahati88.blogspot.com/2011/04/review-kump-9.html

oshin said...

done !

http://gurlgemini.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review.html

Sharifah Aniza Ali said...

http://kamoo-cpahniza.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-bersama_26.html

Hajar Hasan said...

err.. sorry lambat.

http://hajarhasan.blogspot.com/2011/04/review-uptown-lady-no-answer-tulisan.html

Ca Ezah said...

=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=
CIK DUYUNG DA REVIEW AHLI KUMPULAN 3..HEHE...DA KENAL2 DH..BEST2!

http://cikduyung.blogspot.com/2011/04/segmen-susulan-review-sambil-berkenalan.html

=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=

sweetsour93 said...

hee...soe lambat..busy siang tdi...

http://sweetsour93.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-group-6.html

Awie Omar said...

http://notaekstravaganza.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-bersama_26.html

nah, baru siap !!! hehehe

selamat berkenalan semua :)

suha said...

haip..da setel =)

http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/04/review-dirimureview-diriku.html

suha said...

haip..da setel =)

http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/04/review-dirimureview-diriku.html

Sue Saari said...

fuhh..siap gak...bukan senang nak review blog nih sebenarnya... =D

http://miowmanja.blogspot.com/2011/04/jom-review-blog.html

mumui said...

http://bibie-mumui.blogspot.com/2011/04/jom-review-blog-dieorg.html

siap!

AZRI said...

PW,sori..sy bz lately.x alert..
emm,x brape phm laaa..
n ade 1 blog dlm kump 1 tu dah dlete ke?

AlyaaIBH said...

ALHAMDULILLAH, DAH SIAP.

http://nurulcomeygurl93.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-review-4.html

nurshamimi zainuddin said...

da review ^_^

http://khashamimi.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-bersama_27.html

Scha Aryana said...

sorry scha punye lambat.. hehe..

http://anna-lifeiscun.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-dah-bermula.html

KatekateKite said...

Okeh! Siap! Sorry lambat!!!!! T_T


http://katekatekite.blogspot.com/2011/04/projek-best-wooooooo.html