Monday, April 29, 2013

Anak Aku Layan Konsert LIVE! Penyanyi dan Lagu yang Diminati



Pada satu malam... aku melayan karenah anak aku nak gi dengar penyanyi yang digemarinya... Memang minat giler la gamoknye... Sampaikan sekarang nie channel TV aku dah macam ada satu channel je... TV kat umah dah macam anak aku yang punye dah.... Kecuali hari Sabtu dan Ahad... Papa nyer nak layan bola..gyiahahaha... No kompromi... :)

Oleh sebab minat sangat akan artis tu... maka terpaksala melayan karenah anak aku nak pi dengar konsert... Maka aku bawak la dia pi dengar konsert tu.. Elok juger... Aku pun nak amek angin dan nak jugak rilek-rilek bersama keluarga terchenta nie.... Maka gi la ke konsert penyanyi yang anak aku suka sesangat tu... 

Sampai-sampai kat situ... Aik...tak berapa ramai orang... Oooh....lupa.. pada waktu yang sama ada ceramah sana-sini... banyak yang bertembung pada waktu yang sama.... Maklumler... waktu pilihanraya... hehe. Lagipun aku, wife dan anak aku sampai awal... Boleh la pilih-pilih port nak duduk mana... anak aku punyer la excited nak duduk kat depan... Maka layan je la kan... sambil pekena keropok lekor dengan burger yang pedas giler... tercari-cari air aku dibuatnya.... Dan tetiba mengalir air di mata aku... peluh kepedasan...haha.

Okeh... konsert pun start la... anak aku sebelum tu duk jalan ke sana ke mari...tak duduk diam langsung... Start je konsert... terus senyap terduduk kusyuk mendengar nyanyian lagu-lagu kegemarannya... Aku pun tumpang nyanyi skali ngan wife... Anak aku nak nyanyi tak reti lagi... tapi memang syok tengok kekusyukan si comel nie duk dengar alunan merdu penyanyi yang disukainya tu...

Nak tahu konsert apo ke bendo anak aku kusyuk sangat nak dengar nie... Ni haaa.... Dua orang penyanyi yang amat disukainya sekarang nie.... 

Tak clear? Sila Tengok Gambar Seterusnya



Konsert Riang Ria Putrajaya
Itulah dia si Hafiz Hamidun dan Ustaz Zulkarnain... Anak aku selalu dengar alunan merdu mereka berdua ni di Astro OASIS... Channel rasmi anak aku skang.... Waktu wajib tengok... time tengah hari pukul 1.00... Pukul 4.00.... dan waktu maghrib...pukul 7.00 petang.. Masa tu ada la alunan memuji Tuhan yang disukai anak aku yang sorang nie... Alhamdulillah...Semoga berkekalan ye wahai anak ku... Semoga tersemat dalam hati dan kenal Allah supaya jadi anak yang soleh...Aminn..

Kat bawah tu antara lagu-lagu yang disukainya sekarang nie.... Dan yang paling disukainya ialah... lagu yang akan aku buat entri seterusnya nanti.... Sampai terikut-ikut gaya sama macam video tu.. hahaha. Lagu yang aku pun baru je minat.. hoho. Aku akan sertakan liriknya sekali... Lagu tu takde dalam rancangan yang aku cuba share kan tadi kat Astro Oasis tu...tapi yang tu ler paling diminatinya selepas Papanye terpasang video tu dalam Youtube... huhuhu. Anjakan paradigma sungguh anak aku nie... Tangisan gembira terdetik di hati ku yang daif nie...:')



Oleh sebab selalu duk pasang lagu-lagu ketuhanan gitu... Papanya dah ingat habis lagu-lagu yang diminati anak aku tu... Maminyer pun sama... Dah jadi kebiasaan dah nyanyi lagu untuk si anak... Nak buat caner... time takde siaran kat TV... Aku dan wife ler mangsanya kene nyanyi kat dia... Alahai.... Agak-agak kalau buat recording, boleh terbit satu album tak? huhuhu. Tapi elok juga... nak didik anak kenal Tuhan... Mak dan ayah pun kena la menghayati nikmat ketuhanan tu dulu kan... elok untuk diri sendiri juga... Mungkin sebab itu la anak kita dipanggil "CAHAYA dan PERMATA KELUARGA"...kan? :)
 
P/S: Anak aku baru umurnya setahun 2 bulan... Semoga menjadi anak yang soleh ye anakku..

3 comments:

mamawana said...

Assalam

Semoga menjadi anak yg solleh.

aima said...

comel

Lelaki Ini said...

baguslah...

Ping your blog