Monday, September 23, 2013

Flora Cafe The Ampwalk | Refreshing Place, Santapan Romantik


Sekali lagi aku dijemput oleh rakan-rakan bloggers untuk join satu job mencuba makanan secara percuma... Sebelum nie dapat job ke LavaGrill Burger Bakar kan.... Kali nie pulak kitorang dapat mencuba di Flora Cafe The Ampwalk, dekat Jalan Ampang... Kesimpulan dari aku... Refreshing.... soothing... dan so romantic! :D

Signage dier... Flora Kafe...
Tempat dia dalam Ampwalk Mall.. bersebelahan dengan Secret Resepi.. betul-betul dekat pintu utama mall tu... Sebelum nie aku pun tak tau sangat kewujudan Ampwalk nie.... Kirenye nie la first time masuk Ampwalk nie... Flora Cafe ? First time jugak.... Untungnya jadi bloggers... Salah satu kelebihan.... Sape kate bloggers nie sia-sia kan... hehe

Di Flora Cafe nie memang romantik... Mana tak romantik... kedai makan yang penuh dihiasi dengan bunga-bunga yang cantik dan menenangkan jiwa.... Meja makan pulak dihiasi candle light berpantulkan cahaya bekas yang merah malap... ditambah dengan taburan kelopak bunga ros... Pergh... Kalau makan berdua dengan wife aku nie... rasa macam tengah berdating kot..... Tapi apakan daya... ramai la pulak.. (hahahaha..kurang asam kan statement nie..)

Bahagian atas penuh dengan bunga-bungaan... Feeling in the heaven yo!
Ada Bunga tak berkumbang dan lilin yang tak merbahaya.. So romantik..
Kitorang berkumpul kat Flora Cafe nie lebih kurang pukul 3 petang waktu Malaysia... Sesampai je sume orang... terus buat kecoh... Biasa la kan...salam bersalam.. cium-cium pipi (gugurl je tau).. Lelaki pulak.. tumbuk menumbuk...bergusti terus! (Amboi..agak-agak la nak menipu kan..gyahaha) Lepas tu... Snap sana snap sini nak upload dalam facebook dan blog (Dah memang tu keje kitorang).. Lepas tu menunggu makanan sampai.... Sambil menunggu sambil berborak topik tu topik nie... Persediaan untuk bahan artikel dalam blog nanti... 

Makanan yang dihidangkan aritu ialah sup bebola ikan... lontong... sayur lemak.. daging masak kicap berempah... ikan masak merah... ikan masak cili.. ermmm.....ape lagi ek.... nasi putih (tak cakap pun takpe kan..haha).. dan sebagainya.... So..ape lagi...selamat membuka selera....nyum! nyum! .. Nak rasa jugak? Haa...datang la ke Flora Cafe di Ampwalk nie....he he

Ikan Masak Merah.. Bon Appetit!!
Ikan Masak Cili Ijau..
Sup Bebola Api.. Ops..Bebola Ikan!
Daging Masak Kicap Berempah ala Flora Kafe yang gojes!
Susunan santapan yang mantap dan enak!
Manager Flora Cafe bagi briefing kat kitorang..
Lepas dah habis merasa makanan utama.... Kami disajikan pulak dessert... Pengat pisang dengan pisang ape tah... lupa pulak tanya nama jenis masakan dessert yang sangat sedap tu... Rasa lemak berkrim dengan pisangnya yang separuh kering cenggitu..... Memang syok la... tapi dapat rasa sikit je sebab duk kalut jaga anak masa tu....huhu

Dessert yang aku tak tau apekernamer... Tapi sedap!
Pengat Pisang bersagu..
Lepas habis sumer...ingat dah tamat la kan...rupanya ada lagi....surprise befday cake untuk rakan blogger yang comel dan cool nie.... Najeeb Ali... eh silap... Najeeb Abdullah.. Siap menangis terharu lagi (tambah elemen drama sikit ape salahnye kan...) ... he he.. Nasib baik tak bagitau kat sumer orang...kalau tak..dah siap bawak dah telur..tepung..kuah roti canai...dan sebagainya untuk dijadikan bahan sambutan....muahaha Selamat Hari jadi kawan... semoga bertambah murah rezeki anda.....amin :)
Si befday boy...
Kek befday dia.. Kitorang yang habiskan..huhu
Overall mark untuk The Flora Cafe..... superb! Tempat makan yang sangat soothing dan refreshing... Sesuai bagi yang suka dengan mood English style dan penuh dengan bunga-bungaan.... Makanan ok... sedap dan menyelerakan..... harga dia...ok... Kalau sekali sekala datang menyambut hari yang istimewa.. Nak propose sesape... Sangat Ok! Nak belanja aku makan... tersangat la OK!! :)

Gaya anak aku posing.. Acecece
Hah..menggatal dengan sapa tu Izz~~
Bloggers yang awesome!
Kepada yang berminat nak mengunjungi ke Flora Kafe yang so romantik nie.... Boleh la ke alamat yang tertera yer....::

Flora Kafe Ampwalk,
Lot G.08B-1, Ground Floor,
The Ampwalk,
50450, K. Lumpur

No phone: 03-21618010 @ 017-3024112


Thanx kepada rakan bloggers yang sudi menjemput aku dan wife.... terutama dekat Yanty... thanx jugak dekat Qaseh Dalia sebab sumer gambar tu gambar dari album dia kat Facebook..hehe. Kalau ada masa ajak la lagi.... Memang sangat tepat pada waktunya sekarang nie.... poket dah kering weh! hahahaha.. Menunggu akhir bulan menadah gaji je sekarang nie... The big project is coming.... :)

P/S: Kalau tahu awal-awal, boleh ajak sambut anniversary kat sini... Sesuai sangat..;)

5 comments:

Mawardi Yunus said...

AWRRRR. rasa macam makan kat taman ala english tu

Yan Ty said...

Ade tu je gambar Ty. Okay la.. diterima

MAY said...

my opismet pun baru bt surprise besday party tok hubby dia kat situ..so, now...i pun plan nak bt surprise kat my hubby..tok besday dia bulan jan nnt..heee....lagipun, ari2 lalu Ampwalk ni..cumenye...tak tau ad cafe yg superb ni...manager flora kafe pun dah call i bgtau pakej pe yg ada tok surprise party..hehe

Nizam Ijam said...

memang romantik tempat dia huhuh

ima salsuzaima said...

untungnya jd blogger.bila la boleh seuntung mcm ni.hihi

Ping your blog