Sunday, September 8, 2013

Teori Konspirasi - Apa Peranan Simbol


Ramai yang berminat pasal teori konspirasi dunia hari ini... Golongan yang meminati teori konspirasi nie komfem tahu dan penah dengar perkataan-perkataan nie... Freemason....Illuminati... Mata Satu... Dajjal... dan banyak lagi.... Tapi ramai yang suka dan minat teori nie tapi tak faham di sebalik apa yang disampaikan.... Lebih-lebih lagi pasal simbol-simbol diorang dan peranannya...

Geng-geng yang minat tapi tak mahu mendalami nie mulalah menyebarkan berita-berita palsu... Sampai bungkusan nasik lemak pun disamakan dengan lambang segitiga illuminati tu... Logo Rabia tu pun disamakan dengan logo freemason... banyak lagi la simbol-simbol dan logo yang disamakan secara membuta tuli.... Aiyooo.... Kene la faham di sebalik maksud yang disampaikan dulu....

Nak faham simbol-simbol nie... Kenela kaji dulu... apa maksud di sebalik simbol dan logo tu.... Setiap logo dan simbol ada maksudnya....Dan setiap logo dan simbol tu ada sejarah dan tujuannya.... Jangan pakai petik pastu tuduh terus tanpa selidik dulu.... Macam logo asal melayu...kenapa kebanyakan logo di nusantara kebanyakannya berwarna merah putih... Kenapa simbol empat jari digunakan dalam simbol Rabia - Free for Egypt? ... Kenapa lambang bulan dan bintang digunakan dalam bendera Malaysia? Contoh persoalan... Kena la selidik asal-usulnya....

Lady Gaga.. memang terkenal dengan kaitannya dalam gerakan Freemason
Setiap simbol yang digunakan akan ada maksud tersiratnya... Simbol dalam Freemason nie banyak kaitannya dengan sejarah kaballah atau sejarah Mesir kuno yang sememangnya terkenal dengan penyembahan berhalanya...lebih-lebih lagi menyembah jin dan syaitan... Kegunaan simbol dan monumen dalam pergerakan Freemason ini banyak menjuruskan kepada mesej.. penyatuan pemahaman mereka di bawah pemerintahan syaitan.. dan lambang kekuatan mereka... Seperti zaman penyembahan berhala...makin besar monumen dan makin banyak jumlahnya....makin kuatlah mereka...

Satu contoh yang boleh aku bagi ialah... simbol illuminati All-Seeing-Eye... Simbol mata satu tu.... Simbol nie ada maksudnya yang tersendiri... Mana datangnya simbol nie... Bila ia mula digunakan dan kenapa wujudnya simbol nie pada zaman dahulu kala.... Ok... sedikit sebanyak aku citer kat sini.... Asal-usul simbol nie datang dari kerajaan Mesir purbakala.... Nie lambang Tuhan Horus... Tuhan Matahari depa... Horus nie anak kepada Tuhan Isis.. Lahir pada 25 Disember dan disambut oleh 3 Raja ( Tiga bintang sejajar di langit ). Dikatakan akan turun kembali ke bumi untuk memerintah..(Dajjal?)

Simbol mata kiri



Mata Satu juga ditafsirkan sebagai "the eye of Lucifer"... Lucifer nie sape? Lucifer nie kalau bahasa kitanya... Iblis... Ketua segala Syaitan-syaitan.... Iblis laknatullah nie sudah mengangkat sumpah bahawa dia akan memporak-perandakan semua muslim supaya mereka semua masuk neraka jahannam.... Ditafsirkan juga sebagai "mata duniawi".. Sekadar mencari kebahagiaan di dunia semata-mata... Akhirat tidak dipandang langsung... Membunuh jiwa rohani menyuburkan hawa nafsu...(Cuba perhati hiburan dunia sekarang)

Contoh lagi...simbol segitiga... Segitiga dalam Freemason nie ditafsirkan sebagai banyak perkara.... Ada yang menafsirkan sebagai tiga peringkat perubahan zaman sebelum datangnya Dajjal (Pemerintahan bermula di British, kemudian ke US, lepas tu ke Israel)... Ada yang menafsirkan segitiga itu simbol Kabbalah dahulu kala... yang diadaptasi dari tamadun silam kerajaan Mesir.. Yang menyembah Tuhan Matahari iaitu Horus.. Yang sesetengah berpendapat Horus ini adalah dari kaum jin..(Dajjal?)

Hati-hati dengan K-Pop...

Itu contoh di mana simbol memainkan peranan dari segi makna dan sejarahnya... Macam mana nak tahu simbol yang digunakan sesetengah golongan itu membawa maksud yang sama agendanya dengan Illuminati atau Freemason nie? Tengok tujuan dan agendanya... Siapa pengasasnya.. Siapa yang mencadangkan simbol itu dan apa kegunaannya.... Apa kaitannya dengan gerakan Freemason atau apa pertaliannya... Apa kisah di sebalik simbol tu digunakan dan apa rentetan kisah dan cerita semasa proses perdebatan menggunakan simbol itu.... Kaji dan selidik...baru tahu simbol tu ada kaitan ke tak... Contohnya seperti kisah rentetan penggunaan simbol Olimpik di London... Lebih jelas jika diperhatikan kisah yang diceritakan masa Opening Ceremony tu....

Bukan suka-suka petik je yer... Nampak nasi lemak dibungkus segitiga...haaa...Itu illuminati! Nampak seluar dalam (segitiga)... Itu freemason! (Kalau tak pakai..memang "free" la kan..hehe) Nampak si buta sebelah... Itu freemason! Jangan fanatik membuta tuli... Jangan taksub tanpa erti... Jangan jadi macai yang hanya menang sorak kampung tergadai... :)

Tuhan Horus Kerajaan Kuno Mesir

Banyak yang perlu dilihat dan diperhati... dari segenap sudut... dari segenap segi... Kat Malaysia nie... pun banyak yang korang sendiri boleh perhati... Aku bukan nak kata "PASTI" atau "KOMFEM"... Tapi aku rasa di Malaysia nie pun sudah banyak pengaruh Freemason dan Illuminati yang menyerap masuk secara senyap... Simbol... cara perlaksanaan... Monumen-monumen yang sebijik sama dengan arca kuno kaballah... Entah ler... perlu dikaji lagi untuk dapatkan kepastian..


Negara kita nie memang aman.... Tapi dah banyak bentuk ancaman yang datang.... Ajaran "Penyembah Dajjal" dan menular.... Syiah pun dah makin berleluasa.... Tak campur dengan ajaran sesat lagi.... Kita kena sedar dan prihatin dengan perkembangan nie... Memang sekarang masih aman... Tapi sampai bila aman nie akan berkekalan kalau semua nie makin mengembangkan pengaruhnya? Yang aku tahu.. keamanan akan terus dicapai kalau kita mengikut ajaran agama yang sebenar... Bertindak mengikut ajaran yang disuruh Allah... Bukan mengikut ajaran syaitan laknatullah... kan?

P/S: Risau dengan anak-anak kita nanti... Harap kekuatan iman mereka sudah bersedia berdepan cabaran yang menanti...

No comments:

Ping your blog