Monday, September 24, 2012

Dulu Gangnam, Sekarang Demam Adele Sebab Shila Amzah

Gangnam Style...satu style yang sangat popular sekarang... Tapi aku harap gaya nie tak menular sangat di kalangan kita nie.... Cukup la dengan Malaysian style... Sebab Malaysia kan Truly Asia... So...tak yah nak ubah style.... Ini style kita.... kan? Tapi sekarang ada demam baru pulak....demam Adele... Ni gara-gara Shila Amzah memang Asian Wave 2012 la nie...

Untuk pengetahuan yang masih tak tahu....Shila Amzah dah menang pertandingan Asian Wave 2012 yang diadakan di China baru-baru nie.... Dan salah satu lagu yang dipersembahkan semasa pertandingan....ialah lagu yang asalnya dinyanyikan oleh Adele - Set Fire to The Rain...

Sejak Shila Amzah menang...lagu nie dah jadi popular gila-gila kot... Semua persembahan yang aku join mesti ada nyanyi lagu nie.... Radio pun sama...Haih.. Tapi memang best lagu nie... Dan Shila Amzah nyanyi pun best gak.... Dan lagi cantiknya...Shila Amzah buat persembahan dengan bertudung...Memang menunjukkan this is Malaysian Style.. Sape kate artis tutup aurat tak boleh pegi jauh! (Sebab tu aku buat entri nie)...Cer dengar dan tengok....


Kalo nak tau lagu asal....Nie dia.... Lebih kurang la kan....Ke lebih baik? huhu...


Shila Amzah persembahkan lagu nie masa peringkat saringan (kot..tak pasti).... Masa final...dia buat persembahan lagu lain...Dan salah satu lagu yang dipersembahkan adalah dalam bahasa Mandarin...Memang terbaik....

Aku sokong ajer sesape artis yang menunjukkan fesyen sopan dan menunjukkan style Malaysia nie... Kalo yang jenis celop...jenis yang dah takde identiti Malaysia...Sori to say la kan.... Aku tak sokong punyer... Popular ke tak popular.... Gua tak layan... Gua layan yang ada identiti Malaysia je... Kata negara Islam kan... Please show the Islam Way (At least pada fesyen kita)... No celop-celop....No Gangnam... :)

P/S: Semoga lebih ramai artis berjaya bukan saje di dunia...tapi di akhirat..:)

10 comments:

bukankosong said...

final dia nyanyi 3 lagu, zheng fu,gemilang & satu lagu Bruno Mars


bangga dengan beliau, mantap vokal dia sehingga juri ternganga

:: Mrs.Eady :: said...

agreed!

hud said...

Betul suara dia memang bagus, persembahan bagus..saya pun bangga tapi yang haram tetap haram. Saya tak rasa itu cara Islam (kalau nak sebut tentang agamalah) sebab suara wanita tetap aurat. Jadi bila artis bertudung tetap dengan kehidupan lama, saya jadi confius maksud hijrah mereka.Bukankah berhijab itu membataskan wanita terhadap sesuatu perkara yg melibatkan aurat. jadi saya tak bersetuju dengan tagline; 'artis bertudung boleh buat apa yg orang tak pakai tudung buat.' kalau begitu apa beza mereka dengan artis yg tak bertudung? semata2 tak pakai seksi dan tak masuk pub?

Anonymous said...

@hud: Anda mesti terlepas pandang ayat "At least pada fesyen kita".. Yes suara memang aurat.. saya setuju.. Jika dia berubah ke arah lebih baik iaitu menjaga aurat suara...LAGI BAIK.. :)

Tapi dari segi penampilan...sudah ada penambahbaikan.. doakan aje ke arah kebaikan...bukan sekadar kritik semata-mata... betul tak bro W? :)

nita said...

baru tahu ada deman adele sebab shila amzah.. hehehe

shafiqabdshukor said...

setuju~~~

Eraz Fadli said...

Entri yang menarik.. Backlink kan ke blog tuan.. ;)

http://www.erazfadli.com/2012/09/dulu-gangnam-sekarang-demam-adele-sebab.html

terbakor said...

terbaik shila.. lagu zheng fu die nyanyi pun bes gak tu. walaupun satu ape aku tak faham huhu

PORUMAN said...

shila contoh yg baik.

Ain Dzaya said...

proud of her jugaklah sbb tunjuk gaya Malaysian Style yg sebenar..congrats syila :))


Ain Dzaya:Saya Nak Ramai Kawans Blog ♥