Wednesday, December 29, 2010

Malaysia Menang Suzuki Cup 2010!!!!

Aku tengah hepi giler skang....bukan sebab dapat adiah befday...(lambat lagi)... bukan sebab aku dapat menang peraduan....(Uu....kalo dapat kan bagus)... ataupun menang contest Bro Ben Tapi atas sebab Malaysia menang bola sepak!!!!! BOLA SEPAK tuuuuu!!!



Kalo ini mimpi.....tolong slap pipi aku jap...anyone......anyone......no one?? .... Maknenye ini kenyataan... INI KENYATAAN!!! Ini bukan cobaan!! Ini Betul-betuuul!!! Hahahahahahahahaha Haaaaaahahahaha.... Terharunyer akuuu....T_T

Ni la komen aku sikit pasal game tadi..... Malaysia main defend jer...( Memang sudah diduga dan ku duga) Tapi logik la kan.... dah lead 3-0... Tapi pertahanan agak longgar jika nak banding dengan mase lawan Vietnam dulu.... Mungkin sebab Coach Rajagopal nak main taktik counter attack kot... Midfield kite pun agak sunyi ari ni....tak de develop sangat.... banyak tolong defender2 kite jer...

TAPI.....................aku memang nak puji Safee Sali.... Malaysia dapat gol awal sebab finishing dier yang power... Shebby Singh compare finishing dier dalam game tu macam Gareth Bale bai (Aku tak tipu....Aku betul-betul dengar die cakap gitu..). milfield Tottenham Hotspur tuu..... Giler ah... Safee Sali di samakan dengan player EPL tu kawan-kawan...... yang assist aku rase Safiq...tapi aku tak perasan....

Si Messi Malaysia ( Norshahrul Idlan ) pula malam ni agak senyap...Iye la...pemain Indonesia dah kene ole banyak kali mase main kat Bukit Jalil.....memang kene jage betul-betul la kan...Defender Indonesia dah macam belangkas dah jage Si Norshahrul tu.... Tapi die tetap main effective....


Paling bes aku tengok keeper kite...Si Fahmi..(Apek). Memang POWER....bukan POWER ROOT... bukan SUPER POWER...tapi memang POWER!!!!! Save bola banyak kali...save penalti...pergh!! Aku rase nak nangis je tadi...terharu beb...(Over tak? hahaha)


Akhirnya dapat jugak aku tgk pasukan Malaysia julang Piala.....sanggup tunggu sampai part terima piala....mase tu aku tahan je dari nak terkencing...tak nak lepaskan peluang dowh.... Tahniah buat Safee Sali kerana dapat Top Scorer Suzuki Cup....Tahniah buat K. Rajagopal....nice taktik... Tak de sape nak letak gambar die dalam blog...aku letak la....banyak jase die nih...


Walaupun Malaysia kalah di Indonesia, 1-2 tetapi kite menang aggregate 4-2...(besar jugak tu...) Tahniah buat pasukan Malaysia.....anda sudah menjadi Juara!!!! JUARA!!!!!!!


(Gambar Google marey.....)

9 comments:

Miecyber said...

Malaysia Bisa !!!!

Bila saya blogjogging $$$$$$.....

Syafiq Rosli said...

Wajib menang..hoho

Farah Hanim said...

thumbs up ! hoho :D
follow blog ni :)

Ujang9897 said...

apek hebat

Daria said...

saye pun gembiraaaaaaaaaaaaaaa......sebab Malaysia menang...dan esok cuti....lompat2 saya ngan osmet kat umah bila malaysia menang....tak kire lah anak dare ke, ade haku kesah? lompat jugak gembire.....

mR.sYaH said...

tahniah malaysia.. malaysia hebat.. terutama safee sali dan fahmi tu..

Pembawa_Wacana said...

Tidak lupe juge dekat defender2 kite... yang aku sempat hingat ialah Muslim (dah macam John Terry dah malam tu..) Fadhli (macam Vidic) ngan Sabree (ni macam Bacary Sagna..kaler pun same kan..hak hak hak)

Mr. TN_SkY said...

hehe..nice entry ya..:D mmg rajagopal pakar taktikal, bijak menilai sitausi pemain,, dye xpakai attcking style sbb consider lost byk player di bahagian itu..injured hehe...tpi prefer "defend/counter" use pnglaman defend harimau muda yg main kt slovakia..juara! aha..MALAYSIA aummm..

puteri ain said...

malaysia terbaek ! tahniah ! :)

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785