Friday, December 31, 2010

Countdown Tahun Baru...

(Gambar - Google marey...)

Sambil menulis entry ni....aku sebenarnye tgh pikir mane nak g malam ni..... nak g tengok fireworks sikit... huhuhu..tempat tak ramai orang sangat.... he he
Kalo ade idea...komen la kat entry ni.... aku dah blur... ade sape2 ade idea tak? ade tak? ..........
...................................
...........................
............
.....
...
..
.
T_T




Pasal sambutan tahun baru ni.... aku ade bende la sikit2 nak bagitau kat sape-sape yang bace ni... Korang kene bace sampai habis tau...nanti tak sampai mesej aku nih..(Jadi baik jap sebab baru habis solat jumaat...entry ni diperap dulu selama beberapa jam..hahaha)

Korang g sambut tu..... jangan la sampai buat bende-bende yang tak elok ek... lagi-lagi yang pempuan ni.....jage la diri baek-baek... korang la future mak-mak generasi kite utk mase depan.. yang lelaki pun same...korang la bakal bapak-bapak kepade generasi mase depan... ape korang buat sekarang, anak-anak korang kene tempiasnye nanti... Aku dah muak dengar brite pasal pembuangan bayi nih.... yang kantoi tu dah banyak....yang tak kantoi tu lagi la ramai... aku takut 6-9 bulan selepas tarikh 1 Jan 2011 ni....akan ade la baby-baby comel dibuang merate-rate macam buang sampah... aduhhh... sedih aku tengok tau!!



Cube ko tengok gamba ni... comel gile!! Ni yang sesetengah dari kite buang?? Berdosa satu hal la kan..... Tapi tergamak buang bayi yang cute giler gini?? Setakat g sambut ok la...tapi jangan la sampai korang menjual maruah korang... henset mahal boleh dibeli.... maruah tak dapat nak beli balik dowh..... Jangan sampai maruah korang tergadai disebabkan cinta..( Masalahnye cinta di mate jer..bukan ikhlas kat hati ) Kalo betul-betul percintaan tu tulus.... pasti si lelaki akan jage larangan-larangan agama dan si pempuan pun same...akan same menjage maruah masing-masing. Kalo si die tu cube nak bawak korang ke arah jalan yang tak baik...tu bukan cinta beb...tu Setan tu (bukan iSetan tuu...Syaitan..) .... Nak kepuasan sementare jer...


Aku harap sangat entry ni disebarkan kepade sume remaje2 yg tgh hangat bercinte nih... bukan aper..aku sayang kat korang sume..... aku nak tengok sume remaje skang hepi dan bersih dari gejale hubungan seks luar nikah ni... Ade satu kempen anjuran Raudhatus Sakinah ...Kempen tu "Jauhi Diri Anda Dari ZINA"... bagus untuk kite sebarkan.... aku tak alim tau..tapi sedih dan amat terharu bile tengok korang ditipu dan digoda nafsu sampai membuang bayi... Jangan sampai ke situ la kawan-kawan...Jage la diri okeh...



Ok la..... entry kali ni agak serius sikit...sebab aku tengah risau dan runsing pasal malam ni... Selalunyer botol-botol arak memenuhi kawasan tapak sambutan selepas sambut dan jugak hotel kawasan sekitar penuh di booking.... nak kate kapel yg dah kawin yang book...macam tak logik plak..sebab mesti yg datang aera situ2 jugak kan.... So.. sume terserah kat korang... Jage diri tau.. Jangan biarkan diri anda ditipu..

Selamat Tahun Baru 2011..semoga korang hepi selalu dan selamat dari dugaan Si Syaitan Laknatullah.... Salam Mesra dariku....

Ikhlas dari aku, Pembawa Wacana =)

9 comments:

fatynadia said...

untuk menggelakkan gejala ini semua berlaku, apa kata duduk rumah ja tak payah nak sambut new year,
lagi pun, benda ini bukan adat kita dalam agama pun. memadai cuma pasang azam untuk tahun baru dan memperbaiki diri untuk jadi lebih elok dari sebelumnya, kan?

duan lang said...

selamat tahun baru..lepak kt rumah jela...tggu la dlm 8 ke 9 bulan nnti..anak2 malam tahun baru akan keluar ke dunia..mungkin ramai yg xselamt..huhuhu...pape pon..saye follow awk~

Solihin Zubir said...

mudah2han lagi 9bulan xde kes bayi kna buang.. huhu..

Pembawa_Wacana said...

Fatynadia & duan lang : Diri ini nak kuar tgk firework sebab nak bagi isteri hepi sikit.... bagi la peluang jalan2... penat masak kat umah..:)

Solihin: harap2 xde....

zmah said...

Selamat Tahun Baru

Mr. TN_SkY said...

erm..nice entri bro..cara paling mudah..yg blum kahwin jaga l ah diri sndiri..=_=..xyah smbut new year pun xpelau just nk pegi buat maksiat..
yag da kahwin..xpe..ahaha..=_= <--blum kahwin..smbut new year kira cicak ats bumbung ja ahahaah

lavender harum wangi said...

HEPI NEW YEAR~!! ye, jangan buat anak haram~!! jauhi zina~!! hehe :D

sarah abadan said...

hhahaa...1st time saye tgk firework masa pesta konvo kat UTM dua tahun lepas...x penah sambut new year -.- ..hwa3~~
btol la kan..cmne baby comel gile cmtu, diorg leh buang...doakan saye selamat dari zina...amin~

Pembawa_Wacana said...

zmah: selamat thn baru gak..:)

TNSkY : hahaha....cicak besar punyer..jual dapat 70k..:D

Lavender: Betul betul betul..(upni ipin..he he)

Sarah: Saye doakan Sarah selamat...jauhi zina..aminn...:)

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785