Wednesday, December 22, 2010

Oh! Kawin..

Pembawa Wacana is back!!..




Oleh sebab aku baru je kawin....aku rase nak hidupkan balik blog aku ni pasal kawin..huhuhu..[maklum la...mood honeymoon lagi nih..] Mase bujang-bujang dulu.... memang teringin nak tau macam mane la rasenyer kawin nih.... sangat misteri la kan.... tengok bapak kite...daddy kite rilek je kan... ade yang kate bes....ade yang kate menyeksa badan lah..itu lah... ini lah... tapi yang penting aku dah tau bagaimane kah rasenyer...hahaha *toink toink*

Mase aku kawin...xde la macam gambar kat atas tu...tu hepi gileer...... tak pun terkejut tetibe dapat bini..hahaha.. tapi aku rase bahagia sangat-sangat semenjak dua tiga menjak nih.. tu yang tetibe ade mood nak post blog nih..



Tapi.....sebelum korang nak kawin....kene la prepare bajet dulu.... pening wooo..... nak kawin pun susah wooo...... tak de duit tak leh kawin wooo...... WOOOO...

Sekurang-kurangnya buat la list macam kat atas tu...... kene makwe ko mintak duit hantaran 15k???? tak ke kering ko nak carik duit tu.... yang kaye ok la kan.... no hal la...sign atas ketas sikit...okeh...terus dapat.. lain la yg kurang sikit kemampuan macam aku nih...ngeh ngeh... tapi stay cooool........ saving-saving la brader.... sape-sape yang tak kawin lagi tu....jangan enjoy je... pikir la jugak belanja kawin nih.. sesetengah tu pikir tak kisah...sebab boleh buat loan bank... tapi ade orang kate kurang elok dowh.. ala....kalo korang bertunang makan mase setahun...ape salahnye simpan sikit sepanjang mase pertunangan kan.... hehehe

Yang ni aku betul-betul harapkan..hahahahaha. Untung selepas kawin..hehe
Ramai yang aku dengar...pintu rezeki Tuhan buka selepas kawin...dgn syarat perkahwinan tu diberkati la brader.... tak berkat tak terbukak jugak la kot... nak tau macam mane nak bukak pintu rezeki tuu..jangan tanya aku...sebab aku bukannya tukang repair pintu..hahaha [bajet lawak la ni..] nak tau pasal berkat tu...tanya la ustaz-ustaz yang disahkan SIRIM....

Tapi yang paling penting.....korang kawin la atas dasar CINTA.... Cinta aper? Cinta kerana Tuhan yang satu...
Ini sebab..... Cinta antara makhluk ni tak kekal beb... maksud tak kekal tu die berubah-ubah mengikut masa....time marah siapla ko..... sayang-sayang pon kene jugak cubitan berbisa..hehe tapi cinta kerana Tuhan ni memang tak penah berubah... sebab Tuhan selalu sayang kat kita.... korang buat la ape pun...Tuhan tetap sayangkan hamba-Nya... Kawin atas dasar mencari keredhan-Nya...Insya Allah kekal....

(gambar2 kredit kepada encik google...)

P/S: buat isteriku yang tersayang....I Love U...hihhihi [sempat lagi interframe..] ^_^

6 comments:

Nur Misnan said...

salam.. sesekali interframe tak pe..
dalam bab ahwin nih bukan mudah
untuk membuat bajet kahwin...
simpan sikit nak pakai
simpan sikit nak bayar itu ini...

insyaAllah.. niat baik semua jadi..

Cik Emi Deraman said...

asey..sgt comel tp mcm gatai lak :)
tp segan lah bace sbb bujang lg kehkeh

Asey_Jounin said...

nice.....:)

Nur Mudrikah said...

semoga berbahagia sampai ke syurga..amin.

tertarik kat entri ni. kalo nak kawen awal maknanya skang kena sama2 simpan duet da..opss.. terkantoi pulak..
kalo aim nk dslr ke, kna tolak tepi dulu.. papepun, kalo kita ikhlas dala buat sesuatu tu, insyaallah dpermudahkan. lgpun Allah tolongkan kalo kita buat apa yg Dia suka..

panjang pulak komen..salam ukhwah:)

Ibu Akidd said...

singgah balik.. dlm banyak2 post.. ini yg mencurik perhatian i! :)

Semoga berbahagia!

misz wat eva said...

sma la gan ibu akidd..
trus klik tgk tjuk n3 neh..
*_*