Wednesday, August 1, 2012

Segitiga Bukan Lambang Illuminati


Hadoi.... nak kata bengap kang... ada jugak yang marah aku nanti.... Tapi kelakar pulak bila tengok troll bebudak nie yang samakan illuminati dengan segitiga.... Sampai ketupat dan underwear disamakannya.....ha ha ha... Nampak sangat pemahaman depa nie sekadar gambar-gambar dan bukannya dari sudut sejarah sebenar.....Entri nie khas untuk pengenalan siapakah Illuminati dan Freemason bagi yang langsung tak tahu...Santai jer untuk korang...:)

Ini ketupat..bukan illuminati..:D
Untuk pengetahuan semua....segitiga sememangnya BUKAN LAMBANG ILLUMINATI.... Lagi-lagi kalau segitiga siap cantik jer... Perlu paham dari mana konsep segitiga dalam Illuminati tu.... Sebenarnya segitiga tu melambangkan hierarki pemimpin depa.... Peringkat keahlian depa... Kalau tak silap...ada 13 level... Kalau susah nak faham....cuba ingat gizi pemakanan seimbang.....Haaa...macam tu ler contoh bagaimana segiitga dalam Illuminati tu terbentuk... Korang tau tak kenapa dipanggil ILLUMINATI? Lagi mau sindir...sendiri tarak tau...haiya...


Ok...Jadi kenapa selalu dikaitkan bentuk segitiga dengan Illuminati ? Sebenarnya yang dikaitkan bukan segitiga semata-mata.... Tapi segitiga yang mempunyai unsur ONE EYE di atasnya.... Kalau nak lebih detail... segitiga yang bersusun tiga belas lapis..dan diatasnya ada simbol ONE EYE... Yang menunjukkan pemerintah depa yang tertinggi ialah THE ONE EYE..... Dan dalam konsep pemahaman dalam Islam ..ONE EYE nie ialah....DAJJAL..

Ituler secara ringkasnya.... Jadi kalau segitiga semata-mata tu....memang takde kaitan.... Kalau nak cakap pasal Illuminati dan Freemason nie.....perlu paham dulu dari mana asal-usul... Bukan main rembat jer... Bagi sesape yang nak tahu....Mulakan pembacaan anda dari sudut sejarah (Komfem ramai yang tak minat)... Lepas baca baru boleh nak tuduh atau komen... Kalau malas baca sejarah...SILA DUK DIAM.. PI BELAJAQ QURAN! Nak mula dari mana? Ops....ops....Sebelum tu... aku nak citer pasa agenda depa...

Apa agenda utama depa? Kenapa ramai yang cuba menyelesaikan misteri-misteri depa nie... Apa yang penting sangat sampai ramai orang Melayu (ISLAM) cuba nak tahu pasal nie?? Kenapa sampai ada yang paranoid sangat? Kenapa sampai ada yang mengaitkan dengan Sukan Olimpik di London tu ?? (Benar ke tidak, wallahuallam)

Agenda depa nie nak bunuh orang ramai ke macam terrorist yang depa cipta tu? Nak keliling api je ke macam dalam movie tu? Atau nak menghuru-harakan dunia ker? Tau ke tak? Sindir dan komen tu macam tau je kan.... he he he.... Ok... ni dari apa yang aku tau la kan...Agenda depa PALING UTAMA ialah memegang teraju pemerintahan DUNIA...di bawah satu kerajaan yang sama yang dinamakan NEW WORLD ORDER... Dengan memusnahkan AGAMA dalam diri setiap manusia di dunia nie dan menyemai AJARAN SAYANGKAN DUNIA.... Menghapuskan konsep hidup selepas mati...dan menanam dalam minda kita yang hidup di dunia adalah segala-galanya.... DUNIA adalah SYURGA bagi yang enjoy gila bagai tu...Dan NERAKA bagi yang tinggalkan kemewahan dan keenjoyan tu....
Depa sanggup buat apa saja untuk capai matlamat tu.... Termasuk MEMBUNUH dan MENCABUL...Ada faham tak? Ok....berbalik kepada PENGENALAN siapakah Illuminati dan Freemason nie....dan apa kaitan dengan simbol-simbol yang selalu digunakan tu....

Mulakan dari sejarah Perang Salib... The Knight Templars.. Sejarah kerajaan Babylon.... Sejarah kerajaan purba Mesir.... Sejarah Firaun...Sejarah Nabi Musa a.s.... Sejarah Sultan Muhammad Al-Fateh... .... Sejarah Nabi Sulaiman a.s.... Sejarah Harut dan Marut... Sejarah kerajaan lama Inggeris dan Perancis.... Dan bermacam jenis sejarah lagi.... Malas? Takde mase? Awal-awal korang dah kalah dalam perjuangan... Ibarat MATI KATAK...Tak sempat tahu sape musuh...dah kena tembak...:)

Ok..... lepas tu korang boleh juga baca pasal sistem kabbalah... Apa itu sistem kabbalah.. (Bukan Kaabah...bukan kabilah...) Kemudian pergi kepada Baphomet... Siapa Baphomet? Kenapa ia adalah watak penting dalam Illuminati.... Kalau rajin...cuba selidik Tuhan purba Mesir... Amun-Ra...Baca...baca....dan baca.... Baru korang faham kenapa dan mengapa golongan yang korang duk tuduh PARANOID dan SARCASM tu percaya akan wujudnya Illuminati dan Freemason nie.... Dari situ jugak...korang akan perasan yang banyak cerita sejarah yang sudah diselewengkan kebenarannya... Contoh terdekat... Asal-usul manusia... Ada korang dengar dari National Geographic asal-usul manusia dari Nabi Adam dan Hawa?? KOMFEM takde punyer....he he...



Nak bukti lagi... Baca dan selidik pula pasal hasil peninggalan kota-kota lama termasuk kaum Mayan.. kaum Aztec... kerajaan China di bawah pemerintahan Shih Huang Ti... kerajaan-kerajaan lain yang monumennya hampir lebih kurang sama.... Kenapa dan mengapa..Sedangkan depa takde internet....depa kan takde wireless nak bertukar-tukar gambar atau blue print design... Cuba selidik sendiri simbol-simbol ketuhanan depa semua... Apa yang sama dan apa yang tak sama.... 

Bila korang dah baca...selidik...dan kaji sendiri....Kalau korang nak jugak cakap orang yang percayakan kewujudan Illuminati dan Freemason nie PARANOID atau SARCASM....Silakan... Sebab aku takut korang yang terlebih takut dan gerun nanti... Sebab korang akan faham...yang AGAMA sahaja DINDING terbaik nak lawan depa... Bagi sesape yang ABAIKAN AGAMA...SEMEMANGNYA KORANG AKAN TAKUT SAMPAI TERKENCING BILA BACA SEMUA NIE....he he

Aku dah lalui proses mengkaji dan membaca pasal nie... Dulu aku pun tak percaya semua benda nie....Tapi bila kita baca...kita bandingkan dengan perkembangan dunia nie.... Kita selidik secara ilmiah dan mengkaji dengan penuh teliti.... Sememangnya apa yang dijumpai akan mengiyakan kewujudan mereka....Dan menguatkan iman kita untuk beribadat lebih dari biasa...

Semua perkara ada rahsianya tersendiri.... Kadang-kadang korang rasa macam ada benda tak kena dalam kehidupan kita nie.... Kenapa ada kuasa VETO dalam PBB... kenapa ISRAEL asyik lepas jer walaupun buat salah.... Macam mana ISRAEL boleh wujud? macam mana sistem duit kertas nie wujud... Sape yang mulakan konsep DUIT KERTAS nie... BANK mana paling berkuasa di dunia nie... Kenapa boleh turun naik nilai matawang... Kenapa Arab dicop ganas dan terrorist dalam media asing di luar negara... Kenapa watak dalam citer atau movie selalu mengagungkan ZION jika digunakan...Kenapa Amerika dan British sanggup bersumpah melindungi Israel dari segala ancaman.... Tak ke pelik tu? Contohnya...Indonesia dan Filipina sanggup melawan sape saje sampai mati jika Malaysia diserang...Nampak?

Bila korang dah start terbuka pintu hati nak tau akan kebenaran... Korang akan start rasa yang.... ada sesuatu yang tidak diberitahu sebenar-benarnya.... Ada rahsianya... ada sesuatu yang mengawal dan cuba membentuk acuan untuk kita ikuti... Cuba menghasilkan semua manusia ke arah yang sama di dalam arus yang disebut globalisasi....

Dari perspektif agama pula... Semua jenis agama wahyu semakin hilang.... ISLAM semakin hilang... Amalan dan pegangan agama yang suci semakin dipinggirkan.....  Tak payah tengok kat luar... tengok je dekat ngan korang....jiran tetangga... sahabat handai korang.... masyarakat sekampung... keadaan di negeri masing-masing.... Apa yang lebih disayangi...apa yang sudah dan sedang terjadi...Cuba renung dan fikirkan.... dan tanya la diri sendiri... SETAKAT MANA ISLAM DALAM DIRI KITA....Sudah kalah ke kita dengan agenda depa tu?

Mereka paranoid kerana mereka sedar yang iman di dada masih belum cukup kental untuk melawan depa... Sekurang-kurangnya mereka SEDAR....yang mereka masih banyak kekurangan.... Ada juga paranoid lebih tapi langsung tak tau apa yang dia paranoid kan...ha ha ha... Tapi lebih kesian dan bodoh....jika ada di kalangan kita yang tak paranoid...sampai tak takut langsung buat dosa... sampai hanyut dibuai kehidupan penuh KESYAITANAN (Tak solat, tak puasa, minum arak, berjudi, berzina, dan lain-lain) Sampai sembah SETAN pun tak mengapa... Janji dapat makan.... Alangkah ruginya bagi orang-orang yang tak beriman....

P/S: Bukan semua perkara boleh difikirkan dengan akal logik..Perlukan bimbingan agama..barulah tidak tersesat kehidupan kita

10 comments:

paan said...

Ketupat pun boleh jadi Illuminati ye ? dasyat2...haha

MRie RNie said...

Wow bagus penulisan awak. orang sekarang ni dok sibuk pasal benda2 tu. dari dok sibuk pk pasal tu. baik pk kan mcam mana nak memperbaiki amal ibadat. itu lagi berfaedah. bukan tak boleh ambil tahu pasal illuminati ni. boleh tu boleh. tapi jangan berlebihan dari apa yang sepatutnya kita lebihkan.

Pembawa_Wacana said...

@MRie RNie: Illuminati nie musuh kepada semua agam wahyu.. Ambil tau bukan untuk suka-suka....Tapi untuk kuatkan iman didada... Kenali siapa musuh sebenar...Siapa dalangnya.. Insya Allah...tak goyang la pegangan...:)

fairus said...

BAGUS PENULISAN NI..

Sofinah.L said...

Credit! saya suka baca ni..1st2 baca lawak juga! takkan ketupat pun terkena? HAHA. oke...lepas ni kena baca banyak lagi. hehe.

saya follow blog ni.

kongsi : http://www.sofinahlamudin.com/

Pearl Kaz said...

Bila cite pasal illuminati ni tibe2 terigt isu ni hangat diperkatakan 2 tahun lepas. dan sy ada sorg kwn, boleh kata dia hampir tau semuanya mengenai freemason+illuminati. dia minat sgt sejarah, especially sejarah zaman firaun.. lepastu, dia penah melalui zaman kegelapan yg mana dia antara peminat lagu2 black metal. mungkin dr situ kot dia belajar mcm2 dan dia cite kt sy. huhu.. saya pun baca gak dr mcm2 sumber, sy faham skit2, tp tak sampai tahap sy mampu utk sampaikan kt org lain, takut salah faham.. ada sekali tu sy terbaca di satu blog, sampaikan cara org bakar lemang pun disamakan dgn illuminati. condong lemang dgn kayu penyandar tu sama dgn segitiga. lepas tu rumah org pasang tikar getah kotak2 hitam putih pun dikatanya pengikut freemason? huk3.. taksub sgt sampai semua dikaitkan dgn freemason+illuminati.. =.="
dan pasal sejarah tu plak, sy ada terbaca di satu blog pasal sejarah manusia yg kita belajar kt sekolah mcm dah di'seleweng'kan- mesolitik, neolitik etc. padahal manusia pertama ialah nabi adam a.s... emm.. ape pun, kite kena byk lg membaca dan sandarkan semuanya pd agama. wallahu'alam..

p/s: sorry.. terpjg plak.. selama ni baca je blog ni. tibe2 harini terasa nk comment. huhu

Pembawa_Wacana said...

@Pearl Kaz: Sesungguhnya banyak benda yang cuba diseleweng... Dikatakan manusia dulu (Neolitik,mesolitik, paleolitik) tu tau hidup dalam gua jer... Padahal dari zaman Nabi Adam kita sudah hidup dalam peradaban... :)

Anonymous said...

blogwalking here..nice~

Anonymous said...

PREEETTTT
PREKETEKKK

HADEEHHHH

Fitri Rambo said...
This comment has been removed by the author.