Exabyte

Sunday, August 5, 2012

Shila Amzah Bertudung | Biodata Shila Amzah


Semenjak dua tiga menjak nie kan.....ramai pulak aku terdengar yang artis wanita kat Malaysia menukar imej depa dengan bertudung.... Yang terbaru aku duk dengar sok sek sok sek.... si Shila Amzah... Kalau korang nak tengok camner imej bertudung yang dikatakan tu....Nie haa...


Oleh kerana si Shila Amzah nie dikhabarkan ingin mneukar imejnya kepada imej bertudung.... Maka aku sediakan la sedikit sebanyak biodata Shila Amzah....

BIODATA SHILA AMZAH

Nama Sebenar: Nur Shahila Binti Amir Amzah (ND Lala)

Nama Komersial: Shila Amzah

Tarikh Lahir: 13 Ogos 1990

Umur: 22 Tahun pada Tahun 2012

Asal: Kuala Lumpur, Malaysia

Alat Muzik Diminati : Gitar & Key Board

Youtube Account:   Shilalas  

Pencapaian: Naib Juara One In A Million (OAIM) musim ke-2

Album: Sha-hila (EMI, 2005), Ost 5 Jingga (EMI, 2008), Bebaskanlah (Monkey Bone, 2009), 3 Suara (bergandingan dengan Ning Baizura dan Jaclyn Victor-2011)

Blog Kesukaan : Wacanaku (syok sendiri sikit...hehe)


Wokeh......benar ke tak dia sekarang akan bertudung.... aku tak tahu....Tapi bagi aku... hanya satu je ucapan aku kalau benar la Shila Amzah nie sudah bertudung.......

ALHAMDULILLAH....SEMOGA HIDUP SHILA PENUH DENGAN KEBERKATAN..AMINN

Aku buat entri nie pun sebagai satu doa khas untuk Shila kalau-kalaulah dia baru terdetik nak bertudung.... Mana la tau kan... Kalau tak benar pun citer nie....Kot-kot lepas baca entri nie dia bertudung... Pergh.. Memang tak sia-sia aku bukak blog nie.....:)

P/S: Memberi galakan untuk perubahan positif amatlah digalakkan dalam Islam...

8 comments:

Scarlett O'Hara said...

Alhamdulillah,,,,Insyaallah, akan dibukakan hati Shila olehNya untuk bertudung.Mudah2an dengan bertudung, Shila akan menjaga batas pergaulannya dengan Shaanaz.

! LiL Princess ! said...

alhamdulillah :D

R.T.W said...

Baguslah. Saya taknak hightlight sebab dia tu artis tapi saya nak hightlight sebab dia itu muslimah. Semoga lebih ramai lagi wanita muslimah di Malaysia ini.

hudahassan ^^ said...

minat sangat dengan shila amzah .

klu dye pakai tdung mesti lagi comei dan ayu . :)

aizamia3 said...

cantik + ayu dia bertudung.. ;)

Silent Note said...

kan bagus dia bertudung...

Iera balqis said...

Alhamdulillah..Shila Amzah bertudung..sye ade jgak la tgk dye dalam twitter..cara dye tweet pon yg dye mmg tekad bertudung..kita hanya mampu berdoa utk Shila ke arah lebey baek..& selalu memberi dorongan & sokongan utk dye..itu yg membuat dye semangat terus berhijrah.. InsyaAllah :)

rebellion said...

pergh, cantik :D

Ping your blog