Thursday, January 17, 2013

Aeroangkasa Memang Ohsem! Listen! Listen! Listen!


Nampaknya aku dah jadi sumber rujukan bab-bab kejuruteraan aeroangkasa nie...haha. Ramai yang duk tanya aku melalui emel la... formspring la... dan melalui FB pun ada... Blog nie ada FB page yer bagi yang masih belum tahu dan belum LIKE... hihihi... Namanya Wacanaku (boleh klik ke Fb page tu)... Okeh.... kembali kepada persoalan pasal aeroangkasa.... Apa benda aeroangkasa nie??

Ok... untuk soalan first tu... aku bagi link entri lama aku jer... Sila ke sini yer... (LINK). Link tu akan menceritakan apa benda aeroangkasa tu..... Dan pasal 3 makmal baru yang diciterkan di link tu... semuanya dah siap dan sudah beroperasi! Ohsem!!

Belajar pasal apa yer kejuruteraan aeroangkasa nie? Okeh.... Sape-sape yang nak tahu pasal nie... Boleh rujuk ke link aku yang nie ---> LINK ... Dan yang nie -----> LINK... Dan ditambahkan cerita nyer... bidang kejuruteraan aeroangkasa nie sangat OHSEM!! :D

Ada jugak yang tanya.... ramai ke student pempuan yang ambek aeroangkasa nie? Haaaa..... untuk pengetahuan korang sumer cik cik cikebum cikebum sekalian.... ramai jer student pempuan... Tapi takde la berbelas-belas... sebab macam kat UPM nie... setiap kali pengambilan pelajar baharu... lebih kurang 30 student je yang terpilih.... Dan dalam 30 tu... ada la student kaum hawa nie dalam 10 orang lebih kurang.... Kire ok la kan..... 

Haaa..... itu ler lebih-lebih kurang pasal kejuruteraan aeroangkasa nie... Dah banyak dah pelajar sekolah datang kat Jabatan Kejuruteraan Aeroangkasa UPM nie... Ada yang nak buat testing projek sekolah la... ada yang datang buat survey la... Ada jugak yang datang sekadar membuat lawatan...Semua yang dah datang tu... akan cakap belajar kejuruteraan aeroangkasa nie sangat OHSEM!!!

Di kalangan yang datang tu ada jugak blogger-blogger.... Tapi tak sempat nak bertegur sapa dengan depa...Takpe... len kali bagi sesape yang nak datang tu... boleh inform dulu... Mana la tau kot-kot masa tu tak sibuk... Boleh lepak minum teh tarik lu sambil berbual pasal aeroangkasa nie...hehe

Sebagai info tambahan.... UPM dah ada kapal terbang sendiri! Kapal terbang nie digunakan untuk satu kelas pengajaran semasa korang belajar di UPM nanti... Kirenyer setiap sorang pelajar kejuruteraan aeroangkasa UPM nie akan dapat rasa la camner sebenarnya pengalaman naik kapal terbang nie.... Bukan macam naik kapal terbang besar tu yer... Korang pernah tengok kapal terbang akrobatik beraksi tak? Yang terbalik kuang kat langit tu... yang tetibe menjunam turun tu...Haaa... itu ler korang dapat rasa.... secara FREEEEE.... OHSEM!!!

Sesape yang berminat nak belajar kejuruteraan aeroangkasa nie... Silalah memohon untuk belajar course nie... memang OHSEM!! Memang kitorang mengalu-alukan korang semua... Sebab korang ler yang akan menaikkan kejuruteraan aeroangkasa di Malaysia nie setaraf tahap antarabangsa..... Sebab korang memang OHSEM!!

TERBARU !! Kejuruteraan Aeroangkasa UPM sudah ada OFFICIAL FB PAGE [KLIK SINI!!]

P/S: Aerospace Engineering is awesome!!

3 comments:

Amal Azraai Azuha said...

wah trus xcited nk isi aerospace lam UPU nnti

the tempo of life said...

hmm macam best . blh suggest kat adik ni. saya sekarang amik course sains biology

Anonymous said...

Assalam bro..sy dapat aerospace engineering ni kat upm..ok tak kos aerospace kat upm ni? peluang kerja mcam mna?sy muet band 2,tapi kalau bacaan tu boleh lagi.cuma speaking tu kurang sket la