Monday, November 21, 2011

Malaysia vs Indonesia | Final Bola Sepak Sukan SEA 2011


Dup dap dup dap.... Malaysia sekali lagi akan berentap di perlawanan akhir dalam acara bola sepak di Sukan SEA... 2 tahun lepas... Kita telah berjaya memasuki ke perlawanan akhir dan memenanginya dengan penuh bergaya di bawah kendalian Datuk K. Rajagopal.. Kali ini pasukan kita akan berentap lagi... Kali ini di bawah kendalian Ong Kim Swee.. MALAYSIA VS INDONESIA

Tahun nie, kita lawan pasukan tuan rumah, Indonesia.... Dalam grouping....kita dah kalahkan pasukan Indon nie... 1-0. Tapi game tu berbeza dengan perlawanan akhir yang bakal berlangsung nie.... Kerana... ada beberapa sebab....

Game hari tu.... Indonesia tidak menurunkan barisan utamanya... Ada la beberapa pemain yang disimpan sebab pasukan depa dah komfem layak... Dan mungkin jugak...depa memandang rendah pasukan Harimau Muda kita nie.... So... game malam nie komfem depa akan menyenaraikan barisan yang utama... Ini akan mengubah sedikit sebanyak rentak perlawanan....

Yang keduanya... suasana perlawanan akhir tu sendiri.... Stadium komfem penuh dengan penyokong Indonesia... Dengar citer pulak penyokong Malaysia takleh nak masuk pun stadium Gelora Bung Karno tu walaupun ada tiket... Hmm... Komfem la depa conquer semua tempat duduk kan... memang bergelora la stadium tu nanti....

Apa-apa pun... aku yakin dengan pasukan Harimau Muda nie.... Walaupun jentera serangan dianggap agak tumpul...Tapi team kali nie sangat berdisiplin... Depa sangat jarang buat mistake pasal formasi permainan.... Maknanya depa ni well-trained dalam bab-bab formasi permainan dan jugak how to support dan defensive role....

Ramalan aku.... game kali nie... Malaysia menang 2-1.... Yang pastinya.... sengit dan menarik.... Malaysia akan banyak bertahan.... Kalau sempat serang pun... counter attack je... Harap Apek cemerlang la malam nie bersama barisan pemain pertahanan yang lain.... Korang la tunjang untuk kejayaan malam nie.... Ok guys... jangan lupa menyokong pasukan Harimau Muda malam nie... jam 8.00 malam!! 

P/S: Kalau menang malam nie.... Harap ada cuti esok...huhuhu

5 comments:

azam said...

:) kalau menang pun konfirm tak dapat cuti umum....hahaha

macam susah je nak menang

mary ann ;) said...

harap2 msia menang mlm nie..aminnn ;)

Anonymous said...

menang x menang,esk Johor tetap cuti......

Anonymous said...

menang x menang,esk Johor tetap cuti......

kakchik@ella said...

I was in Jakarta during semi final and final that day.

Jalan jem gila sebab sume org sibuk nak tonton bola.