Wednesday, November 30, 2011

Gosip Pasal Khairul Fahmi (Apek), Pasal artis, Pasal Semua Jenis Pasal.. Meh..Meh..

Dah lama tak bergosip kat blog Wacanaku nih... Dulu-dulu zaman awal-awal berblogging nie...banyak jugak bergosip... Kali nie nak start balik lah...ha ha ha. Tapi lain cara la sikit... Umur dah makin bertambah... Pengalaman hidup pun dah lebih dari dulu.... Ilmu pun sedang dipelajari... Maka timbul la cara nak bergosip baru nie...he he he...

Pasal Khairul Fahmi...Si Apek tu... Bla...bla...bla... Ok...dah. Habis.... Pasal Zubir dengan Hattan.... bla bla bla... Ok....dah habis... Nak ape lagi ek... emm..... Ok... Pasal blogger pulak... Blogger yang menyampah dan suka maki... bla bla bla... Ok...pun dah habis... Ape lagi ek....? 

Macam tu la kalau bergosip.... Kejap jer... Time panas-panas tu je sedap nak bergosip... Pastu hilang... sejuk dengan sendiri jer... Nak perhangatkan balik... Kekadang kite pulak yang kene balik kan... he he he. Macam contoh terbaru... Si penjaga gol Harimau Muda kita nie...Dari dulu sampai laa nie.. Adeeee je kisah gosip dia.... Dari kisah bertunang....kisah kekasih...hingga la yang terbaru... Aku pun tak pasti apa yang terbaru...hihihi..

Tapi kan.... Kenapa perlu bising-bising pasal hal peribadi dier ek? Kalau la korang yang kene....suka ker? Kata lah... korang nie suka korek hidung pastu jilat taik hidung sendiri... Pastu benda nie dihebohkan dalam media massa... Kata si mak jah nie suka buat gitu.. Sampai la terkenal seluruh Malaysia nie... Korang suka ke tak suka? Popular tapi kerana tabiat buruk.....Suka ke tak?

Aku kesian la pulak dekat Khairul Fahmi nie.... Dier dah terbang sana-sini nak save kan gol Malaysia....Benda tuuu jugak yang jadi bualan.... Pada hal kesan buruk dier tu ada bagi effect kat hang pa ker? Takde kan? Dalam agama pun ader citer... JANGAN AIBKAN ORANG LAIN

Benda buruk kalau boleh jangan disebarkan.... Sebarkan je la benda baik-baik... Jadikan tauladan.... Yang mana benda buruk tu...jangan disebarkan....kalau betul sekalipun...jadikan je sebagai teladan untuk hang pa masing-masing...jangan nak hangatkan lagi berita tu... 

Bagi aku....lifestyle setiap orang berbeza... Ada baik buruk dier...yang buruk..kita nasihatkan secara personal...bukan secara bergosip sana-sini... Yang baik kita jadikan tauladan buat semua... YANG BAIK KITA KONGSI-KONGSI... YANG BURUK KITA NASIHATKAN SECARA PERIBADI.... Baru la aman sentosa dan sihat sejahtera hendaknya.... 

Nak terima ke tak nasihat tu, terserah kat individu tu ler...Jangan nak paksa-paksa... HIDUP NI ADALAH PILIHAN....Jika itu yang dipilih...maka ke jalan itu la yang Allah bagi... KITA PILIH... KITA IKHTIAR...KITA BERTAWAKKAL... Sape setuju sila LIKE dan sebarkan...:)

12 comments:

Me Elyssa said...

tak elok heboh2 kan hal orang lain. lagi pun itu hal peribadi. kalau nak tegur, tegur cara elok, bukan malukan orang lain.

Pembawa_Wacana said...

@Me Elyssa: Ermm... macam tak bace dulu jer...:)

Myra Jay said...

Betul tu, kita ni tak tahu apa yang berlaku, jadi cukuplah setakat mendengar kan dan tak perlu menambah kan, nati tak sedap pulak..

Oshin said...

setuju ngan PW...tapi kdg2 melalui blog pon secara tak sengaja kita buka aib org lain kan...pantang ada gosip je mesti nak buat entry...

(ceh mcm tak pernah buat je hihi)

BeloG MTT said...

Setiap manusia ada jalan dan cerita hidup masing masing.. Gosip2 artis ni yang bezanya sebab dorang di kenali tapi tu lahh,mulut orang memang tak boleh nak tutup kann? -.-'

QueeN TerataI said...

betullah.. saya sokong 100%.. hal peribadi dia yg kita nak sibuk2 knp? hal peribadi sendiri jela kita jaga sebaik mungkin.. buka aib org dah jadi satu dosa.. kalo dia berkelakuan buruk pun itu dia dgn Tuhan.. ada peluang nasihat personallykan.. xyah nak heboh 1 Malaysia.. cukuplah kita tahu dia penjaga gol pasukan kebangsaan yang berjaya.. tp kdg2 biasalah.. bila org berjaya mmg sebolhnya org kita nak menjatuhkan kejayaan org lain.. xdpt dlm padang luar padang pun cukup janji hasrat di hati nak memburukkan dan menjatuhkan org lain tu tecapai ye tak?

model pakaian muslim wanita said...

wow great post thanks.

A retarded kitty said...

banyak gosip pasal khairul fahmi ni. pelik jugak sebab dia bukannya artis

Perempuan Maniss said...

yeahh... tak sokong apek..
tp saya sokong PW ! hehe..

Cik Pulau said...

Setuju...hehehe

kakchik@ella said...

Setuju!!

Aina said...

sokong juga:)

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785