Wednesday, November 2, 2011

Bagusnya Zizan Raja Lawak

Siape tak kenal dengan artis pelawak terkenal tanah air sekarang nie...Zizan Raja Lawak. Sekarang nie boleh kate...dia la paling femes kot kalau bab-bab melawak nie selain Johan... Apa yang bagusnya pasal si Zizan nie? Pasal melawak dier ker? Pasal boleh shuffle ker? Haa...meh nak citer ...


Aku dapat link nie pun dari kawan aku juger... Kisahnya pasal Zizan nak bukak Pusat karaoke... Tapi sebelum membuka karaoke tu...Dia buat keputusan nak tanya ahli ulamak dulu pasal hukum hakam pembukaan karaoke tu.... Ini ler video link nyer...


Dah tengok? Ke tak nak bukak langsung sebab video pakai kopiah tu? Adehh.... Takkan tengok orang pakai kopiah pun dah rasa panas membara dalam jiwa kot...he he he.. Kepada yang tak nak bukak dan tengok sampai habis... Korang takkan dapat citer penuh apa kebaikan si Zizan tu... :)

Itu ler bagusnya Zizan.... Aku puji sikap dier.... Jarang ada artis tanya ustaz dulu akan bersih ke tak rezeki yang depa akan dapat kalau nak bukak apa-apa perniagaan.... Dan yang paling pentingnya.. dia bukan sekadar bertanya...Tapi ambik saranan ustaz tu bukak perniagaan......Perniagaan apa? Tengok ler video tu....he he he... Kenapa ditanya soalan tu dekat ustaz tu? haa.... Mungkin sebab dia lebih selesa bercakap dialek Terengganu kot....Jadi..tak perlu jadi isu lain ok...

Itu ler sikap yang patut ada pada semua golongan...bukan setakat artis jer.....semua golongan... Engineer ker... Ahli politik ker... artis ker.... Oleh sebab jahil akan agama...maka bertanya la dulu kepada orang yang lebih tahu pasal agama... Baru la selamat dunia dan akhirat kita kan..... Kepada Zizan.... semoga hidup anda disinari cahaya Islam dan diberikan hidayah-Nya....:)

P/S: Ni pun gosip gak...Tapi takde la pulak dalam Melodi atau rancangan gosip kan? Kenapa yer...he he he..

7 comments:

Mohd Zakwan said...

bagusnya dia...

atuk said...

Assalamualaikum PW

Alhamdulillah
patut ini la yg dimuatkan dlm melodi

Wassalam

BHAIHAQI COOL said...

Wahh~~ , aku suka vid ni , ni la wat aku suka tgk Zizan ni :D

TeAqArH said...

huhu..bgus zizan ni....tgh loading vid ni..mmg suke ceramah ustaz ni..^_^

.........cP~ said...

nak bukak line cap ayam..apa2 pun, yang baik jadi tauladan yang buruk jadikan la sempadan..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

penah sekali kot kat melodi ke fuhh ek, time selongkar..dalam bonet zizan wajib ada baju spare ngan selipar..dia kata senang time hooting nanti nak solat.. =)

mmg tabik spring kat dia...

tunz said...

ALHAMDULILLLAH....semoga murah rezeki zizan dan diberkati Tuhan hendaknya...amin