Monday, November 21, 2011

Silat Zaman Sekarang - Senang Jer Nak Dapat Emas...

Sukan SEA... Sape tau sukan SEA nie sukan untuk saper.. Haa.... Bagi yang tak tau... SEA tu singkatan bagi South East Asia.... So....sukan SEA hanya untuk area Asia Tenggara je la.... Bagi yang dah tau.... Korang duk diam-diam....he he he... 

Sukan SEA untuk tahun 2011 nie diadakan di Indonesia.... Lebih tepat lagi... Jakarta-Palembang. Tuan rumah bersama... Maka ramaila rakyat Indonesia menyokong sukan SEA nie dengan menghadiri ke setiap venue acara yang dijalankan sebab nak sokong pasukan negara depa.... Dan yang paling aku tak suka... Depa pi "psiko" pasukan negara kita... MALAYSIA...

Psiko tu perkara biasa la kan.... Setakat kene boo-boo tu...dah biasa sangat dah... Tapi yang lemah nyer... yang pi bakar bendera tu apa pasal? Takkan sampai ke tahap mencemar maruah negara.... Sukan je poooon.... Bukannya apa pon.. Hadoi... Tau la haritu kalah lawan bola... Tapi jangan la sampai nak bakar-bakar bendera... Kita kan sedara.... dunia nusantara... JANGAN LA TERIKUT-IKUT DENGAN TIPU DAYA PENJAJAH DULU KALA... Depa saja nak lagakan kita...

Semangat depa nak EMAS memang aku tak nafikan... Tapi kan... ada satu EMAS nie kalau aku la yang buat...tak rasa bangga langsung... Komfem la aku tak bangga.... Sebab dapat EMAS dengan bertaktik kan penakut... Sori to say la kan... Kalau ini la yang dikatakan berani... Aku tak tau nak cakap apa la.... Mungkin aku kene tuned balik definisi aku pasal BERANI.... Hang pa tengok la video nie....


Apa komen korang.... Aku bukannya kutuk Indonesia.... Depa ada baik dan buruk juger...sama cam kita... Cuma aku tak suka la cara pesilat dalam video nie.... Aku rasa rakyat Indonesia sendiri pun tak rasa bangga kot.... KAN???

P/S: Sukan untuk eratkan hubungan...bukannya merenggangkan hubungan.... SILA FAHAM.

3 comments:

Gen2Merah said...

memang Indon ni.. macam2 hal bila jadi tuan rumah

Ahmad Haziq Azlan said...

macam mana boleh dapat emas ye. takde poin pon

Alif Yusof said...

mcm bacul je. Nak fight, betul2 la.