Monday, October 31, 2011

Saya Tengok CD Blue Semalam...

Penat pegi makan angin ke Cameron tak hilang lagi nih... Badan macam nak demam jer... cuaca bertukar kot... Kat sana sejuk giler sekarang... Ye ler..kata musim hujan... Malam-malam wajib kene pakai stokin... kaki takleh cecah lantai....sejuk giler...

Balik ke Serdang...cuaca panas la pulak...selalunyer hujan jer... terus badan tak leh nak imbang suhu... Nanti aku uploadkan gambor-gambor cantik dari sane... Semasa aku lepak di taman bunga MARDI...hehehe. Sekarang nie, aku nak citer kisah yang diceritakan masa lepak bersama family wife aku di Rawang... Citer bebudak sekolah rendah zaman sekarang....

Aku ternganga dengar citer dari abang ipar aku....ustaz kat satu sekolah kat situ... Dia cakap...bebudak sekolah rendah sekarang nie dah biasa tengok citer lucah! Kalau dibuat bancian... dekat separuh kot dari kelas dier dah tengok citer lucah.... 

Segalanya bermula sebab ada sorang budak terkantoi mengintai budak pempuan kelas nyer... Bila dah terkantoi dengan cikgu...Mula la disoal siasat.... Sekali jawapan yang dia bagi, 

"Saya intai je cikgu... Tak nampak apa pun...Nampak seluar dalam je.. Kat dalam CD baru nampak sumer. Awal sampai habis cikgu..Saya ingatkan tak salah.."

Bila ditanya tengok CD apa? Dia pun menjawab,

"Citer omputeh cikgu... Tengok semalam jer... hari nie belum LAGI..."

Tergamam aku dengar citer dier.... Berani giler budak tu... Dah rosak giler akhlak budak zaman sekarang... Dier citer lagi.... cikgu tu tanya la lagi... disuruhnyer budak tu bawak CD tu ke sekolah...nak rampas... Sekali budak tu jawab,

"CD tu ayah saya punye cikgu... Nanti saya tanya dulu..Sebab ayah saya simpan tempat tersorok sikit..Saya terjumpa jer.."

Hah....ambik ko... Bapak dier rupanya yang ajar tengok CD blue nih!! Cam mana tak rosak anak tu.... Hmmm... Apa kesimpulan yang boleh dibuat..... Segala-galanya bermula di rumah... Pengaruh kat sekolah memang ada.... Tapi kalau si bapak dan si mak dier dah banyak ajar benda salah.... Lagi teruk la budak tu... Bila cikgu bagi rotan... Cikgu yang dipersalahkan.... Bila cikgu bagi denda... Mula la masuk paper... Macam mana nak didik anak bangsa sekarang yer? Yela... Nak jentik hidung pun dah salah... Takkan nak usap-usap kepala budak tu pulak bila dah buat salah kan...... Korang pikir-pikirkan la....

Kepada bebudak yang tergolong dalam kategori citer nie...Dari duk tengok CD blue...baik korang tengok CD Upin Ipin....Lagi bagus.... Tak pun layan je la Boboi Boy... Ultraman pun ok.... Kalau nak yang real punyer...Layan je la Animal Planet... Komfem seratus peratus kulit asli...he he he...

P/S: Si bapak nyer tu.... Baik dibeli CD Cara-cara nak Solat ker... Belajar Mengaji ker.... Lagi bagus kan? :)

5 comments:

atuk said...

Assalamualaikum PW

Subhanallah
minta2 jangan terjadi kat anak2 kita

Wassalam

Lulu Caldina said...

Adeh....

waalllaa! said...

huhu..dulu masa kecik2 ade org wat bisnes sewa video kan.. dulu masa kecik2 ayah selalu la sewa video kartun kat kiteorg..pastu ade satu video tu ingatkan kartun ape..kartun lucah rupenyer..ayah pun cepat2 tutup..hehehe..tak bagi dah tengok..

Munna said...

dasat....ayah nye pun tak teragak2...

Ayen... said...

Betullaa kan org kata mane lagi tumpahnya kuah klu x ke nasi.....hehe.mintak jauhlaa ngan kuarge kita perkara gitu.

Ping your blog