Thursday, February 2, 2012

Mawi Dan Ekin Bakal Dapat Cahaya Mata Februari Nie

Semoga dipermudahkan....amin
 Mawi dan Ekin bakal mendapat cahaya mata sulung pada akhir bulan Februari nie.... Walaupun Mawi dah agak lama menyepi.... Mungkin kerana memberi fokus kepada perkembangan isterinya Ekin mengandungkan anak sulung mereka... Ye lah.... Didikan anak kan bermula sejak dari kandungan lagi.....Mungkin meluangkan banyak masa nak banyakkan bacaan ayat-ayat suci kepada baby tuu... 

Aku buat entri nie ada sebabnya..... Nanti aku citer lepas aku habis berceloteh pasal Mawi dan Ekin nie... Dengar citer.... Mawi terpaksa tidur bermula jam 3 pagi setiap hari kerana menjaga isterinya yang sarat mengandung.... Bagi yang dah ada pengalaman pasal mengandung...mesti faham.... Sebab aku pun mengalami perkara yang sama bersama isteri.. yang bakal melahirkan anak sulung juga dalam Februari nie.....

Perasaan teruja campur gementar pun turut sama aku fahami.... Teruja sebab bakal menyambut anak.....Cahaya mata kita sendiri... Dan gementar sebab takde pengalaman lagi! Faham sangat la apa perasaan Mawi dan Ekin sekarang nie.... 

Dan yang paling menariknya..... Yang menyebabkan aku buat entri nie.... Ialah kerana tempat yang dipilih Mawi dan Ekin untuk melahirkan anak mereka.... Aku baru lepas buat medical check up kat situ.... Minggu depan buat sekali lagi... Insya Allah kalau sempat aku dan wife ambik pakej bersalin di sana.... Dan siapa sangka.... Mawi dan Ekin pun memilih hospital yang sama!! Hospital yang dimaksudkan ialah.... Hospital An-Nur, Bangi.....:) 

Tak sangka pulak pasangan Mawi dan Ekin sekepala dengan aku dan wife... Yang bezanya.... kelas bilik la kot.... Aku biasa-biasa jer.... Mawi mesti ambik yang terbaik punyer...selari dengan kemampuannya.. dah la di bulan yang sama.... Silap-silap setarikh nanti anak kami.....Hehehe.... boleh la anak kitorang berkawan nanti...ha ha ha...tak pun sebelah bilik wad jer...Boleh la bertegur sapa kan... :D

Kenapa pilih hospital An-Nur? Mungkin sebab pengalaman doktornya dan cara menyambut baby lebih Islamik yang menjadi dorongan memilih hospital tu... Aku pilih pun sebab tuu...Lagipun sekarang nie Hospital Putrajaya dan Serdang penuh beb.... Hospital Kajang bahagian wad bersalin tengah renovate! Sumer hantar kedua-dua tempat tu.... nanti aku citer pasal tu bila kelapangan... Dan mungkin jugak sebab Hospital An-Nur tu dekat je dengan rumah Mawi dan Ekin..... Apa-apa pun...semoga dipermudahkan bagi Ekin dan isteri aku melahirkan anak sulung....Aminnn :)

P/S: Lebih bajet sikit pun takper.... Janji ikhtiar demi kesejahteraan anak dan isteri...janji puas hati... :)

6 comments:

mOoN said...

wish semuanya selamat.. insyaALLAH..

moon lak bulan 6 ni.. lambat lagi.. :) doakan juga ea PW..

atuk said...

Assalamualaikum PW

moga mOon dipermudahkan....

aizamia3 said...

moga selamat semuaNYA amin..
ai pulak hujung bulan 4 ni..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

semoga semua dipermudahkan olehnya...

Encik Suami said...

Assalamualaikum..

Sbg seorang ayah kepada 2 org cahayamata..saya paham situasi anda.

meh sini nak kongsi pengalaman.Sy dulu teringin sgt2 nak tgk proses kelahiran anak sulung secara live.Tapi..entah cemane..nurse lupe nak panggil.masa tue kat spital serdang.

tapi..utk kelahiran anak kedua..sy diberi kesempatan utk melihat secara live.Alhamdulillah.mmg takde pengalaman..tapi..disebabkan nak sgt tau proses kelahiran..sy kuatkan semangat.naseb baik sy bukan jenis takut darah.

andai anda diberi peluang utk saksikan proses kelahiran..jgn takut.tue lah peluangnye.mmg kite akan rase kesian sgt kat isteri masa kelahiran tue.

time nak azan & iqamat..kat telinga baby..satu perasaan yg sgt tenang.tertanye2..betul ker sy dh jadi ayah.tanpa disedari..gugur air mata sbg seorang lelaki krn terlalu kagum dgn proses kelahiran dan kebesaran Allah swt.

bgtau lah pada kwn2 anda yg bakal terima kelahiran anak..suruh suami teman dan tgk proses kelahiran berlaku.

semoga isteri anda melahirkan baby dengan keadaan yg selamat.

hadoi..penat menaip panjang2 nie.hehehe

new entry (>.<) Akhirnya..Aku Dapat Kau (>.<)

nur chahaya abadiey said...

salam.
tahniah ..smoga semuanya didpermudahkan..Amin..
tersentuh bce komen dr encik suhaimi..