Tuesday, February 28, 2012

Tahniah Mawi !! Selamat Menjadi Ayah


Entah kenapa aku rasa bulan februari nie macam bulan yang dipenuhi cahaya mata-cahaya mata yang gilang gemilang.... Dah macam musim sambut anak je aku rasa.... ha ha ha.... Dalam awal bulan ari tu.... Aku dapat anak lelaki.... selang seminggu.... Si Ujang pulak dapat baby.... Siap kat hospital boleh jumpa kawan-kawan lama dalam wad.... Baru deliver baby juger!! Kali nie Si Mawi  dan Ekin pulak dapat baby.....Alhamdulillah...

Ekin selamat melahirkan anak perempuan seberat 2.8 kg di Hospital An-Nur pada pukul 4 pagi hari Selasa (28 Februari 2012).. Anak perempuan mereka masih belum diberi nama.... Harap diberi nama yang cantik dan indah mengikut ajaran Islam.... 

Dulu aku dan wife planning nak deliver baby kat Hospital An-Nur jugak... Tapi oleh kerana ada beberapa masalah yang terpaksa dihadapi... Maka ditakdirkan anak kami dilahirkan di Hospital Serdang.... Tapi aku bersyukur sesangat.... sebab Segala-gala urusan dipermudahkan Allah walaupun di luar perancangan asal.... Dan ketentuan ALlah jua lah yang terbaik.... Alhamdulillah ku panjat kesyukuran pada-Mu ya Allah...-_-

Welcome to the club Mawi! Selamat menjadi ayah/abi/bapa/papa/daddy/walid/.... Aku macam tak jadi nak guna daddy.. Mendapat tentangan sengit dari keluarga di kampung...muahahaha... Aku tak kisah pun... Janji anak aku dapat jadi seorang anak yang soleh... 

Dalam sehari dua nie... ramai yang dapat baby girl... Ujang dapat baby girl...mawi dapat baby girl.... Kawan aku pun dua tiga orang dapat baby girl..... Kira macam nisbah kelahiran baby girl dengan baby boy nie dah macam 10 : 1.... 10 baby girl....sorang je baby boy... Serius tak tipu.... Anak Ben Ashaari? Kita tunggu.....he he he...

Dikatakan Mawi dan Ekin akan mengadakan majlis kesyukuran dalam masa terdekat.... Dan gambar anak perempuan mereka tidak didedahkan lagi buat masa nie.... Mesti comel je kan? Cute jer macam uncle dia...Bro Wacana! Ops....Ops.... tipu jer..ha ha ha..

Kepada yang masih belum merasa..... Aku cakap satu jer... it is the best moment in your life bila korang dapat baby korang sendiri..... Baby kecil tu dilahirkan hasil dari kasih sayang korang dengan pasangan korang... Darah daging korang.... Kain putih yang bakal dicorakkan korang sendiri.... Penyeri hidup dan jugak tanggungjawab kita sebagai ayah dan ibu.... Percaya atau tak... Selama mana korang menjaga baby tu nanti sampai besar.... Banyak la kenangan dan memori silam korang dengan ayah mak korang terdetik di hati.... Korang buat kasar ker..korang tak dengar kata ker... Nanti korang tau la perit getir susah senang ayah mak jaga korang sampai besar... This is life! :)

P/S: Rindu kat baby di kampung... huhuhu

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785