Tuesday, March 13, 2012

Hot Di Blog !! | Video Bogel Artis... Siapakah Artis Tu??

Waaah......video bogel artis tuuu..... Sape yer? kenela tengok kan...baru tau sape.... Haaa...ape lagi....jom tengok sape yang berbogel depan kamera video tu...... Kumpul reramai pastu tekan play.... Sumer tengok video bogel tu..... Nak tau sape nih!! 

Bila start je video tu....korang tengok je video tu...... 2 x 5 je korang dengan si pelaku!! Siyes der... dua kali lima jer! Jadi kepada yang sebarkan tu..... bukan setakat dua kali lima..... Lagi teruk! Kenapa yer? Sebab korang lagi banyak share saham dosa nanti..... Satu orang yang menyebarkan......satu lagi....orang yang bukak aib orang! Dapat dosa free-free.... Nak tunjukkan kebenaran?? Benda aib tak payah ler der..... Dalam Islam melarang kita bukak aib orang lain....melainkan syarat-syarat tertentu... Sila tanya ustaz-ustaz apa syarat-syarat itu....

Aku bukannya sokong si pelaku... Tapi nak bagitau kat sini... kalau betul pun si pelaku tu salah..... Biaq pi la!! Itu dosa dia dengan Allah.... Kalau betul concern kat si pelaku tu.... bukannya sebarkan video bogel tu...Tapi pi jumpa sendiri...contact sendiri.... Cakap ni perbuatan tak elok.... Bagi ceramah face to face.... Ataupun ear to ear (call la tu).... Atau eye to eye (chatting la tu).... Bagi nasihat secara personal...kenapa perlu sebar??

Tu maknanya.....there is something wrong with U...... There is something wrong inside your heart la der.... Antara ada sifat hasad dengki...... Atau sememangnya korang dah tak suka tengok orang lain hepi..... Kalau betul korang nak betulkan keadaan.... Just bagi nasihat dan pesanan agama sudaaah.... Manusia nie...kalau sekeliling dia semua baik-baik... Sejahat mana pun dia... akan ada setitik dua kebaikan tu melekat kat dia.. Mungkin dia buat silap sebelum nie.... Tapi kita bukannya Tuhan nak bagi judgement kat dia.....bagi la pesanan agama... Dia tak nak dengar.... Nak buat camner... Hanya itu effort korang kalau betul ambik berat kat si pelaku tu....

Aku tanya la kan....kalau ada orang letak video korang yang mengaibkan...korang suka tak?? Katalah ada video tangkap curik2...korang tengah berak....Nampak la wajah dan punggung korang tu... Taik di sensored....takut geli si pembaca nak menengoknyer... dan video tu disebar sana sini.... Korang rasa ape yer? Berbangga?? Sebelum nak sebar.....sila fikir la diri sendiri......

Sebab apa aku bagitau macam tu....sebab kita takde bukti sahih yang video tu betul atau tak.... Zaman teknologi sekarang nie apa pun boleh buat... superimposed.... tukar wajah pelaku.... boleh kata semua boleh buat dalam video macam tu.... Dan kalau betul pun... Jangan la disebarkan....sebab korang menggalakkan semua orang menonton video bogel! Korang tak ubah macam penyebar CD lucah... Murni ke perbuatan tu? Kene ingat.....jika benar...Korang sebar benda mengaibkan...Kalau salah...korang sebar FITNAH dan mengaibkan!

Kalau sebab tu la blog korang naik populariti..... Ermm......aku rasa dah tak berapa berkat la pendapatan blog korang tu.... Ibarat hasil blog tu tak ubah macam pendapatan haram.... Sebab korang menggalakkan perbuatan haram...iaitu menonton video bogel @ lucah! Sekali yang tengok tu budak kecik....dan dari situ dia nak tengok yang lebih lagi....lepas tu addicted... Sampai dah tinggal sedikit demi sedikit ajaran agama... Maka korang la menanggung sedikit sebanyak dosa budak tu.... Selama-lamanya...sebab korang la pencetusnya!!...Korang yang menggalakkan perbuatan tu... Sila berfikir sebelum menyebarkan sesuatu yang salah di sisi agama.....

P/S: Sebarkan la yang baik-baik ajer.... Benda aib kalau boleh jangan disebarkan... Tak kira benar atau salah...

1 comment:

Herma Julianny said...

Hehe..
Mana nak letak muka kalau orang sebar video tengah berak.
Malunyer......

Ping your blog