Tuesday, April 10, 2012

[HOT] Penari Tiang | Dari Mana Asalnya

Dipetik dari KOSMO
Kepada kaki-kaki mata keranjang...Memang suka sangat la kalau ada show penari tiang kat mane-mane kan...Lagi-lagi di luar Malaysia... Sebab penari tiang nie dikira pekerjaan kalau kat Eropah [Kalau tak silap la]... Tapi di Malaysia nie anggap apa ek? Pekerjaan yang sah jugak ker? Kalau melayu [Lebih tepat Muslim] yang jadi penari tiang....Kira halal jugak ker? Kata negara Islam kan.....hmm...Entah ler...aku tak tau pasal tu...

Tapi makin ramai yang menceburi bidang menari di tiang nih..... Dari mana asalnya penari tiang nie? Sebenarnya.... Ia bermula sejak dari kecil... Dan semasa kecil....disalah tafsir dan disalah faham kan....Maka terwujud la penari tiang di Malaysia nie....


Seronok ke menari dengan tiang? Alahai.....dah tak de keje ek dengan tiang yang tak gerak-gerak tu pun nak dijadikan pasangan menari.... Tak waras ke haper.... Baik menari dengan spouse masing-masing...Nak ada spouse...kena la kawin dulu.... Baru bes... Pasang lagu romantika sikit kat rumah....jatuhkan langsir... Hah...menari la puas-puas....Kan syok...he he he

Ok....berbalik ke topik asal.... Dari mana asalnya penari tiang nie? Tadi dah cakap yang depa nie orang-orang yang sesat... Salah faham akan sesuatu... Salah faham pasal ape yer? Mungkin pasal nie....

Pada asalnya depa nie suka main rebut-rebut tiang! [:D] Kan dulu-dulu kat sekolah selalu main game happening macam nie..... He he he.... Seronok aper main tiang nie..... Aku dulu pun main jugak....sambil makan asam dan air teh O ais sebungkus lagi kat tangan....sentuh tiang guna kaki jer.... Lagi terer....ha ha ha..

Yang tengah tunggu peluang nak rampas tiang..:D
Ooooook....ni troll jer... Bukan betul-betul wokeh.... Tapi bes woooo main tiang mase kecik-kecik.... Tapi takde la sampai jadi penari tiang! Huhuhu......

P/S: Mesti malu sanak saudara dan keluarga kalau tau korang jadi penari tiang...... Bertaubat ler..[bagi yang Muslim]

6 comments:

Edy Fee said...

haha dh lama tak nampak budak main cop cop tiang tu.hehe best

Shafiq said...

Teringat Masa Kocik2 Dlu Main Cop Cop Tiang, Pernah Sekali Main Lupa Tiang Sekolah Baru Cat, Hbis Baju Sekolah..Haha

harrazdani said...

macam2 dunia laaa ni bro...;)

harrazdani said...

macam2 dunia laaa ni bro...;)

Kamsiah said...

minah2 ni...nama ja agama islam(dlm mykad) tp perangai mcm dot dot dot...

tyka said...

ha ha teringat pulak dlu mase kecik kecik main cop cop tiang ni.. best sangat

Ping your blog