Monday, May 14, 2012

Manchester City Juara EPL !!


Tahniah dan syabas untuk pasukan Manchester City kerana berjaya melakar sejarah menjuarai EPL buat kali pertama sejak 44 tahun yang lalu..... Dan lebih manis... Kejayaan itu dicapai pada saat-saat akhir di mana Manchester City pada asalnya ketinggalan 1-2 di tangan QPR dengan hanya berbaki masa kecederaan....

Kejayaan manis nie turut dirasai dua bekas pemain Arsenal, Gael Clichy dan Samir Nasri di mana perpindahan mereka berjaya membuahkan hasil yang sangat positif.... Kejayaan Manchester City nie memecahkan tradisi Manchester United yang selama nie memang terkenal sebagai satu kuasa besar dalam arena bola sepak EPL...

Antara gambar troll di FB...hehe
Ok..... cukup dah ayat skema macam berita tu.... Aku gembira jugak...sebab Arsenal berjaya capai nombor tiga dalam liga....sangat berpuas hati jika dilihat dari pemain-pemain yang ada pada masa sekarang.... Skuad yang muda dan tidak matang tapi berbakat nie memang sepatutnya mendapat nombor tiga dalam liga... 

Aku kesian kan Man Utd jer... Mesti ramai peminat-peminatnya bersorak kegembiraan sebab Man City dah ketinggalan 1-2 hingga dah last-last minit..... Komfirm dah yakin kroang dah dapat piala kan.... Tapi tu la Tuhan nak tunjuk.... Kun fayakun.... Tak perlu 90 minit masa diberi.... 5 minit dah cukup der... pap pap terus Man City menang game tu 3-2.....Pergh!! 

Bagi aku....jarang boleh tengok penentuan kejuaraan liga sampai last minit macam nie... Biasanya game last gini dah tau dah saper juara..... Tak pun masuk je first half dah tau dah..... Tapi tahun nie dramatik giler.... Dan aku suka Manchester City menang...sebab ada Yaya Toure....Samir Nasri.... dan sebagainya [mesti korang tau kan..he he]

Ok ler.....Tahniah buat Manchester City.... Kuasa baru dalam bola sepak EPL... Mesti Man Utd rombak team tahun depan.... Beli ramai pemain star nanti.... Sama macam depa kalah dengan Chelsea dulu.... Arsenal pulak...kekal dengan polisi pemain mudanya.......haih...

P/S: Harap Arsenal beli keeper dan defend baru....

No comments:

Ping your blog