Monday, October 3, 2011

Lari Jah!! Lari!!

Lari Jah!! Lari! Jangan berenti! Haaa... Macam tu ler bunyi nyer sesetengah penyokong pasukan nak menyokong peserta pasukan depa semalam.... Semalam aku pegi tengok pertandingan merentas kampus peringkat interkolej UPM... Semua kolej bertanding.... Peserta pulak.... lagi ramai...lagi banyak peluang nak menang! he he...

Ni kirenyer acara tahunan.... Di UPM nie...selalu cuba menerapkan amalan sihat dan cergas kepada pelajar-pelajarnyer... Cuma pelajar tu sendiri je susah nak join aktiviti sihat nie.... Macam semalam... sikit jer yang join.. Ye la... dari beribu pelajar... yang datang cuma beratus jer... Tak ke jauh tu bezanya.... Kolej aku pulak... antara kontinjen paling sikit... Mungkin sebab ada aktiviti lain yang bertembung kot..

Aku nak tergelak dengan sebilangan dari depa nie.... Macam-macam gaya aku tengok.... ada yang turun berlari guna kasut untuk jalan-jalan.... ada yang bawak botol air yang 1.5 L tuu.... ha ha ha.... Tak penat ke bang bawak botol besar buat lari.... hadoi.. Yang paling kelakar.... masa nak sampai kat garisan penamat... Ada yang bergaya macam dapat menang juara Olimpik...padahal dapat nombor yang tah berapa ratus tah.... hahaha.... Ada jugak yang selamba badak jer... Gembira pun tak... sedih pun tak... muka selamba jer sambil lenggang kangkung cecah penamat.... 

Haa....itu ler gaya-gaya pelari merentas kampus dekat UPM nie... Yang johan... memang power giler.... sampai ke garisan penamat tu.... tetap menten dan bertenaga... Jarak lebih 10km tu dihabiskan dalam setengah jam jer.... Pergh! Aku zaman fit dulu pun tak sampai ke tahap tu.... Sekarang apetah lagi...he he... 

Itu ler sedikit sebanyak kehidupan di kampus... Bukan setakat belajar depan meja jer.. Tapi banyak aktiviti menyihatkan diadakan.... Cuma terserah pada student jer macam mana dia nak corak kehidupan depa.. Kolej aku dapat nombor 4.. Kire ok sangat la dengan jumlah peserta yang sikit nie... Semua dapat habiskan perlumbaan dengan mendapat mata berharga untuk kolej.... SYABAS! 

P/S: Lepas nie ragbi pulak.... Lepas tu bola sepak...

3 comments:

ct jue said...

memang gile hebat la...dah lari 10 km boleh stady je...ilmu ape dye pakai tuh???

Scarlett O'Hara said...

Ingatkan lari sebab anjing kejar.Suspense je. :)

cik pulau said...

10km tu...
agaknya la.. cik pulau naik ambulans kot,,
pengsan..
hahaha

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785