Tuesday, September 27, 2011

Lu Bikin Gua Marah La Der !

Lu selalu bikin gua marah.... apa-apa hal...selalu bikin gua marah... haiyyo.... Gua tatau nak cakap macam mane dekat lu..... Bagi pembaca-pembaca yang nak tau ape pasal gua marah.... Sila bacer.... Sila bacer.... Jangan sekip-sekip aa..... Gua tak suker kalau lu olang bace sekip-sekip.... nanti lari dia punya meaning.... Gua mau cakap A....Lu olang paham B... haiyyo...

Gua ar..... olang Cina... tapi campor sikit darah melayu... Bukan campor guna radas eksperimen dalam kelas biologi aa.... Ini darah campor sejak lahir lagi.... Bukan campor sebab derma darah.... bukan campor sebab suka-suka nak campor.... Gua tak suker ubah benda-benda semulajadi hoh.... Gua suka natural.. Haiyo.. Banyak lari gua punya tajuk.... Jangan sekip ar.....jangan sekip....

Gua nak citer pasal apa gua marah.... lu olang selalu bikin gua marah... Pertamanya... gua marah kalau lu olang bawak kete macam jalan raya tu mak bapak lu punyer... Bawak ikut suka hati...bukan ikut jalan...tapi ikut suka hati.... Nak tuka lorong tak bagi signal.... Nak masuk simpang pun tak bagi signal.... Apa guna kete lu ade signal? Baik lu buang saja.... Buat bazir saja... Kalau lu tak nak itu signal...lu bagi jela kat gua.. Gua boleh jual...boleh untung... 

Keduanya.... Gua tak suka driver sombong.... Bukan sombong sebab tak bagi otograf... Gua tak nak lu punya otograf.... Tapi sebab lu susah nak angkat tangan...Bukan angkat tangan lambai-lambai...haiyyo... Chii sii aar.... Angkat tangan tanda teterima kasih.. Bila olang dah bagi jalan aa.... Lu dapat jalan sebab olang bagi... Angkat la tangan tanda terima kasih.... Bukan susah pun.... Tapi apa pasal lu susah giler nak angkat tangan? 

Gua bagi jalan....ikhlas.... tapi bile lu tunjuk sombong gom-gom.... Gua marah... Macam ni ke sikap olang Malaysia? Gua risau aa.... Gua takut olang sombong tu nanti jadi cikgu anak gua... Ajar benda sombong macam tu.... Haiyyo.... Lu ar.... bikin gua susah hati....

Jangan sekip ar..... sebab dah nak habis... gua nak chong-cheng lama-lama pun gua dah tak larat.... Ingat ar.... Jalan raya bukan lu punya bapak punyer... Jalan raya untuk semua bangsa... Gunakan sebaiknya... Jangan tunggu ada polis baru lu olang nak jadi baik.... 

P/S: Jangan skip! he he.... Bace macam apek cina tengah marah-marah...baru bes...:)

10 comments:

Azura said...

waa manyak malah ini olang.. saba2.. wa pun slalu meh kene ini macam atas lalan laya... saba apek saba :P hehehe

Pembawa_Wacana said...

@Azura: He he...dengar cina marah-marah aritu....tulis balik jer...:)

Isteri Encek Bard said...

haiyyya apek wa manyaakkk jumpa ini macam olang wooo... yang manyyak kulang ajar pun pun manyyak jugak wo.. kiadang-kiadang wa sakit jantung wo.. hihiihi

Rai said...

baca 2-3 kali pun wa talak paham penuh woo..manyak sakit kepala..

Abang Long said...

Tapi itu jalan o memang bapak wa yg buat lo..dia keja JKR lo..tapi arr...wa tatak sombong punyer..kampung mari tatak sombong

Ujang9897 said...

aiya..lu bukan saja cakap cina ma...,

tapi lu sembang ha..selupa itu gagap punya olang...

telima kasih ma..bukan teterima kasih

=)

KC@ella said...

Haiya apek. Lu banyak marah la apek tapi arr lu punya marah ada point ooo. wa suka lu punya marah. Wa support lu.

Hidayati said...

Ayo apek banyak mara. Sini aci mo kasi tau..., driver sekarang ar itu batu besar suda dudok dia punya kapla.

rozeeta rashid said...

bila ada driver potong belah kiri, aku rasa macam nak race je dgn dia. haha.

aizamia3 said...

pagi semalm ai kena..

dahlah dia dah separuh badan nak keluar simpang (jalan memang sesak masa tu).. ai pulak takkan nak sondol dia, lepas dia dah lepas sikitpun tak senyum waima nak angkat tangan.. ha.. apalagi berbakul ler dapat dengan ai..

kang kata ba+ngang reti pulak marah.. walhal kau tu yang tak menyempat2 sampai aku kena brek emergency..

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785