Friday, September 16, 2011

Pelacur Bertudung

Zaman sekarang ni makin giler dan makin pelik.... Zaman yang semakin ke arah kebinasaan dari segi moral dan sosial... Rosaknya akhlak seseorang tak kira dah apa jenis pakaian yang dipakai nya.... Kali nie...aku nak citer pasal pelacur..... Kalau pakai nampak dedah sana sini mungkin dah jadi kebiasaan....Kali nie aku nak kupas pasal pelacur bertudung....Yess....memang wujud der....

Aku dapat tau pasal nie dah lama....cuma tak berani nak citer lagi...Takut ia cuma khabar angin jer....Tapi selepas aku terbaca komen seorang blogger nie... Maka aku rasa ada benarnya.... 

Oh Media
Amacam? Dapat baca tak? Kalau tak dapat baca....boleh besarkan dengan klik dekat gambar tu... atau boleh direct baca di Oh Media. Aku pun dapat dari sana....cuma nak tolong sebarkan keadaan pelacuran di Malaysia nie... Sebab mungkin ramai lagi yang tak aware keadaan tenat dan nazaknya moral dan sosial negara Malaysia nie...

Dah la jadi pelacur....merosakkan imej wanita bertudung labuh pulak tu... Bukan saje wanita bertudung....bahkan student IPT pun terkena tempias nyer... Ingat lagi tak aku citer pasal Perubahan Yang mungkin melanda student yang masuk IPT di SINI ?... Kan ada benarnye tu....

Aku agak sedih biler baca citer nie.... Apa nak jadi nie oi... Pemakaian dan ok....tapi kenapa sesat dan rosak sampai nak jadi pelacur? Kalau takde duit sangat pun.... Korang boleh gunakan saluran Islam...ZAKAT!! Ape yang bodoh sangat nie? Risaukan perut ker....risaukan kepuasan nafsu? Dari duk melacur sana sini tu....baik korang keje tolong-tolong makcik kat Cafe tu.... sekurang-kurangnya makan minum dah lepas....

Tak pun keje part time jadi cikgu tadika ker... Apa-apa yang HALAL... Seribu satu macam lagi keje halal boleh dicari... Kenapa melacur juga yang dipilih... Ni la sebab aku nak Pendidikan Islam diwajibkan dapat kredit sebelum masuk IPT ( SINI ) ....Dapat A lagi bagus.... Atau pun ubah cara pembelajaran pendidikan islam tu.... Biar banyakkan praktikal dari teori dalam kelas.... Perlukan perubahan drastik bermula dari sekarang....sebab keadaan dah tahap darurat dah nie!

P/S: Risau kan generasi masa depan...anak aku yang bakal lahir.... haih...

8 comments:

.diannorhayati. said...

haihh. tak faham betol la orang zaman sekarang. belajar tinggi tinggi pon akal still takde =.=

mrs redzuan said...

risau dengan masa depan anak-anak...

Pn.Mieza Fadzly said...

macam2 zaman sekarang ni...subhanallah..

mamawana said...

Org munafik di mana2.. penuh kepura-puraan dan menyamar alim. Sendiri jawap kat alam kubur dan terima azab di padang mahsyar.

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

err..malu pulak dengar cerite macam ni..hmm..

Azura Ani Salaim said...

Jalan2 dr blogwalking list.

Betul cakap u. Saya pun ada kwn mcm ni masa study kat U. Alasan dia, duit yg dia terima dr PTPTN and dr family tak cukup. Pelik.

Rozali said...

Assalamualaikum PW

Subhanallah

Wassalam

pCL [p@kcikLie] said...

merisaukan..ada anak pompuan ni..memang kena jaga betoi2 la...mohon dijauhkan dari musibah.., Dunia semakin pasnassz skrg ni..huh!

Ping your blog