Friday, September 16, 2011

Tips Bagaimana Nak Dapatkan Buffered Earning (BE) Dari Nuffnang

Dalam entri aku yang nie ( SINI ) ... ada yang cuba tanya pasal macam mana nak dapatkan BE dari Nuffnang... Haaa.... Senang jer... Kalau korang ikut step-step nie....Insya Allah....akan dapat la Buffered Earning dari Nuffanng tu nanti.....

Mula-mula....korang kene la mendaftarkan diri di bawah Nuffnang.... Biar blog korang ada dalam list dier dulu... Ok...lepas tu....korang kene la ikut arahan depa pasal nak letak iklan tu... Jangan tak letak pulak... Itu ler yang basicnyer.... Takde istilah tak tamak bab nak letak iklan Nuffnang... Letak je semua...he he he

Haaa.....lepas tu....keje korang....kene la aktif sikit... Biar hidup blog tu... Depa tau sape yang aktif dan tak aktif dalam berblogging.... Entri ada satu sehari pun dah ok bagi yang dah power... bagi yang baru....kene la banyak sikit... Ok....biler dah mengaktifkan diri tu... Korang kene la sampai target asas sebelum dapat BE...

Target asas dier....kene la Unique Visitor atau UV melebihi seratus sehari... Bukan page view ok.... UV yang kene lebih seratus.... Lepas tu cuba mentenkan selama beberapa minggu... Bagi blogger baru...susah la sikit....tapi kalau dah lama...senang jer tu....

Ok.... dah menten kan UV tu dalam seratus ke atas..... Korang tunggu je la ... Nanti ada la tu BE.... Haaaa.... korang kene jugak lengkapkan maklumat diri dalam Nuffnang.... Kene lengkapkan kesemua maklumat diri yang diminta....baru la dapat BE tu... Kalo tak....UV seribu pun tak dapat BE.... 

Satu lagi petua terbaru..... UV jangan banyak sangat (1000 ke atas) kalau nak BE dari Nuffnang....ha ha ha... Ni member aku cakap...bukan aku yang cakap..... Tapi....macam betul jer....hehehe.. Selamat berusaha dan selamat berblogging ok.....

P/S: Usaha tangga kejayaan...he he he

12 comments:

mcm ni lah said...

sdg tunggu check pertama dari nuffnang dan churpchurp,.
nuffnang dapat sikit jer,
tapi churpchurp boleh tahan ,.
sbb asas sy dah kukuh di fb,..
jom singgah ke blog saye ade pelbagai info2 terkini lagi sengsasi,..
nak tau ke info2 ttg ape ?,.
jom terjah jerr,..

Saiazuan said...

da dkt sebulan aku x dpt BE.. :(

Namee Roslan said...

lagi satu, kena rajin update bio n buat baik dengan helpdesk. serious. kalau kita ucap terima kasih pun diorg dah happy. dulu saya takde BE pun. skang ni 8 BE running sbb sy buat baik. kalau ada problem pun sy tanya elok2 dan x salahkan diorg. UV saya xlah tinggi sampai 5k. nuffnang ni dia tak kisah sgt traffic.

Diana @ bilakukatacinta said...

o......cam tu ke? kena try lah ni...

halidaRahman said...

cm na nak dapt UV ?

reply kat shoutbox*

halidaRahman said...

blh x ajarkan cara nak pasang Nuffnang dgn betul ? sbb sy dah berapa bulan buat nuffnang, tp earning belum smpai rm5 pon --' hehe

Eera Shera said...

good info!

mieraS said...

maceh ur info .jejalan sni :)

kaka said...

thank share info..tapi uv 2 ape??kaka masih xpaham sgt la..huhu

Ajeyy Rawk said...

Assalamualaikum .. lama sungguh Ajeyy tidak berblog .. update pun dah lama .. blogwalking blog sahabat2 pun dah lama x buat ..

hehe, jom baca dan komen 2 entry latest dari Ajeyy :

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/09/diari-hari-raya-aidilfitri-2011.html


http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/09/nikon-get-together-at-kota-bharu.html


have a nice day gengs :))

syukrilan said...

salam..ty for info bro...

wana said...

hoho..tq 4 the info...