Sunday, December 4, 2011

Agak-agak la Kalau Nak Kutuk Si Fakri Saarani Pon...

Semalam aku layan bola EPL... Terlepas pulak rancangan dokumentari Majalah 3 pasal Harimau Muda... Sebab yela kan... Dah menang... Kira ok la tu... tak perlu la nak dikritik atau dipuja lebih-lebih... Fokus untuk tournament akan datang la pulak.... So....aku layan je la EPL...Arsenal lawan Wigan..Sebelum tu pi layan Chelsea lawan Newcastle... Tapi bile aku duk godek-godek facebook aku.... Ternampak la video nie... Pasal Fakri Saarani dalam Majalah 3...


Giler kesian aku tengok video nie... Memang la penalti si Fakri tak masuk...Masa final dier tak score.... Tapi kan... aku tak tau la ape intention si pembuat video nie...Dier nak suruh si penonton rasa kesian ker... Dia kutuk si Fakri ek?.... Ape-ape pun...Kita perlu ingat.... saper yang score masa lawan separuh akhir lawan Myanmar tu? The only goal yang melayakkan pasukan Harimau Muda ke final? Tak rasa bersalah ke saper yang kutuk giler-giler kat Fakri nie... Bagi aku Si Fakri nie pemain yang bagus attitude dier... Cuma kena rajin berlatih lagi supaya lebih mantap...

Ni la kebanyakan perangai orang kita.... Bila tengah kemuncak...dipuji dan disanjung bagai nak rak.... Tapi bila tengah tak menjadi... dikutuk dan dicaci bagai nak giler... Habis hilang sifat kesopanan dan budi bahasa sebagai seorang manusia berdarahkan melayu (bagi yang melayu la).... Ape kes??

Kesian pulak aku tengok si Fakri tu.... Sebagai pemain bola sepak... memang adat dier ada time menjadi dan tak menjadi masa atas padang tu... Kalau dier tak seterer Safee Sali pun...jangan la dikutuk sampai tahap macam nie...Setiap pemain tu ada style dan bakat masing-masing.... hargai la sikit jasa dan usaha yang ditabur si Fakri tu untuk negara kita nie.... 

Tengok si Khairul Fahmi... penjaga gol kita yang hebat tu... Dah nak bersara dari mewakili negara... Ni sebab si kaki kutuk dan kaki gosip la nie... Bila nak maju wei?? Skuad bola sepak negara baru nak menapak balik.... Adeeeer la pulak si kaki bangku ( kaki kutuk ni selalunyer kaki bangku...tak reti main bola!) yang nak jatuhkan balik kredibiliti pasukan kita... Dah la kaki bangku... sedar la yang korang takde bakat.... Serahkan je la kat depa nie.... jangan nak kutuk dan bergosip je.. 

Buat si Fakri.... Memang masa final tu ko tak perform.... Tapi aku ingat jasa ko menjaringkan the only goal masa lawan Myanmar.... Jasa ko bermain bersungguh-sungguh di setiap perlawanan...Ko tetap pemain Harimau Muda....Ko tetap pemain yang cuba bersungguh-sungguh demi negara.... Keep it up... Jangan duk layan sangat si kaki kutuk tu....Depa main bukannya bagus sangat pun... Nak lepas level peringkat kampung pun tak tentu lepas....

P/S: Sokong la pasukan negara walaupun kalah atau menang... Sokong la satu pasukan... bukannya sokong individu...

6 comments:

Eera Shera said...

tu la.cukup2 la bahan dia. kesian tengok..asik suka menjatuhkan orang je

chekgu kechik said...

apalah perasaan mak dia kalau tengok video nie..teruk la org yg buat video nie..

encik Cool said...

perh sedih..

naza isma said...

Khairul fahmi nk bersara ek?mmg la terkebelakang dr mengetahui gosip2 semasa ni.huhu

deen azmee said...

owh dah tgok klip video ni.. pada pandangan sy video ni lebih kepada mengutuk si fakri kot.. sebab tak habis2 ulang tayang kegagalan fakri menjaringkan gol masa penalti.. hurmm.. tak habis2 diorang ni asyik mengutuk si fakri ni..

nurkaloi said...

kaloi pun kesian dengan dye
tak pasal2 orang marah dgn dye
bukan rzki dye untuk masukkan gol time tu kowtt