Friday, December 9, 2011

Blogger Femes, Si Ujang Berniaga Di Langkawi??

Penat aku masih tak hilang lagi nie.... Aku akhirnya sudah pulang ke Serdang... Tiga hari aku duk di Langkawi sebab LIMA.... Korang boleh bace citer sikit sebanyak citer aku pasal LIMA di SINI  (link) dan SINI (link).. Nanti aku tambah lagi citer pasal LIMA okey.... Tapi citer nie kurang menarik kalau nak banding dengan citer yang aku nak citer nie.... Ada citer yang lagi bes.... Sape kenal Ujang? Ala...Top blogger tu.... Haaa....Dia berniaga secara haram di Langkawi!!!

Hampeh tol Ujang.... Ha ha ha.... Korang rasa aku menipu ke cakap betul? Haaa..... Bagi sesapa yang tak cayer... aku upload video si Ujang tengah duk berniaga di Pekan Kuah.... Chek it out!!

video

Percaya? Betul la kan? Memang betul si Ujang berniaga... Tapi bukan secara haram okay... Sekadar nak hepi-hepi jer.... Nak tau citer nyer.....Kene la baca lagi entri nie....he he..

Kisahnya gini... aku dengan Ujang masa kat sana duk satu bilik di Kondo Istana.... Kitorang berada di Langkawi atas sebab keje untuk LIMA...Malam tu aku... Ujang dan Dani (bukan nama sebenar)....sorang lagi staf UPM kuar la makan malam.... Makan la depan kondo tu jer.... Kitorang melantak nasi goreng Amerika!! Atau nama popular nyer...Nasi goreng USA...:)

Lepas makan....nak pi shopping... Sebenarnya aku yang nak shopping...nak beli cokelat dan apa-apa yang menarik dekat Langkawi... Ujang dan Dani tu dah shopping dah... Sebab depa duk Langkawi dah lama... aku baru sehari je time tu...Dari Kondo Istana tu dengan pekan dekat jer... Dalam lima minit jalan kaki dah sampai ke kawasan kedai... Maka berjalan kaki la tiga lelaki encem nie...Erk...Ujang ensem tak ek? he he he.. Tak sesuai kot.... aku rasa ada satu term yang sesuai untuk kita tiga orang.... TIGA JEJAKA BUNCIT!! ha ha ha..

Sampai kat kawasan kedai tu.... Maka soping mopping la kitorang... Aku beli cokelat dan beg luggage baru...Khas untuk barang-barang soping... Wah...macam banyak je kan... Sikit je nak banding dengan Ujang dan Dani tu... Depa dah penuh satu beg besao! Nak tambah lagi tuu!! Jeles wife aku! Ok...takde kene mengena... huhu... Lepas beli cokelat... Kitorang jalan-jalan la pulak kat pasar malam... Sebenarnya aku pun tak pasti pasar malam ke haper... Ujang kata uptown Langkawi... Aku layan jer... Janji boleh beli something!

Pada awalnya...kitorang gi situ sebab nak beli coconut shake... Dani cakap coconut shake kat situ sedap... Tapi ari tu takde la pulak... Tak pe la....Nak buat caner...coconut shaker tu takde rezeki agaknyer....hehe he.. Perjalanan diteruskan sambil usha-usha nak beli apa... Sampai je kat kedai sorang akak tu... ada benda yang menarik perhatian kitorang nak soping.... Atau lebih tepat...Aku nak soping! he he he....

Kedai akak tu ada jual fridge magnet...key chain...pastu aksesori yang berkaitan dengan Langkawi....dan sewaktu dengannya la.... Murah jugak la harga dier.... So...aku dan Ujang saje la duk tawar harga dengan akak tu.... Dalam proses duk tawar menawar tu... tetiba ramai la pulak yang singgah kat situ.... So.. ape lagi... aku dan Ujang pun tolong la promote.... Saje...tengah mood giler-giler remaja!! Tapi yang paling berbakat...Si Ujang!

Tetibe ramai giler yang datang beli!! Sampai kakak tu pun terkejut! ha ha ha... Sape la yang jadi pelaris kedai nie.... aku ker....Ujang ker...ataupun kawan kitorang si Dani tu.. Tak pun tiga-tiga...hihihi... Tapi tetibe laku la pulak benda tu.... Aku tak tau apa nama benda nie... Nie ha gambo dier....


Ape ek orang panggil benda nie? Dier berbentuk helang... muncung dier dekat atas stand tu... Pastu tak jatuh-jatuh! Tapi benda nie yang Ujang tolong promote tu.... So... takde penjual haram okay... Kitorang sekadar tolong akak tu jer... Suka-suka sambil release tension di malam hari.... Video tu kejap sangat sebab memori henset aku full pulak masa tu... Ingat nak buat interbiu sekali.... Pastu buat Vlog!! Tapi nak buat caner kan...Bukan rezeki Ujang agaknyer.... haahaha

P/S: Ujang masih ade kat Langkawi sampai Sabtu nie... Sape pegi LIMA, pegi la booth UPM yer...:)

7 comments:

Muaz Faris said...

dah macam artis aku tengok.. haha

Lemon_ice93 said...

burung tu slalu org pggl Balancing Bird kt langkawi..

NHY said...

kat situ uptown. bukan psr mlm.

Diana @ bilakukatacinta said...

booth upm buat ape kat situ???....

Ca Cik Duyung said...

wah, syoknyer dapat shopping kat langkawi..lagi2 kalo shopping coklat..nyum2...

3jejaka buncit? hehe..seswai la tu.. :P

Scarlett O'Hara said...

Pernah terkesima tengok burung tu suatu waktu dulu.Dulu pernah popular di kalangan kanak2.Ujang tu mmg ada bakat jadi pelaris.Tu yang ramai singgah tu.

Ujang9897 said...

hahahahah...hampeh kau

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785