Tuesday, December 20, 2011

Video Perang Politik Sampai Nak Meludah [Versi Kelakar]

Aku saje nak kongsi dalam blog... Bagi yang tak tahu ape-ape... sebelum nie ada isu pasal student berdemonstrasi.....Kemudian dengar citer depa wat pi turun gambar sorang datuk tu... Pastu..... keluar la video samseng nak ludah dan nak tampar student-student tu....

 
Nie versi betul

Tapi yang best nyer.... video depa nie dah di tiru dan dijadikan hiburan si peminat Youtube nie.... hahaha.... Cer tengok apa beza antara yang real dan yang kelakar.... hahaha...

 
Ni versi kelakar punyer...hahaha

Ok.... moral of the story.... Jaga la budi bahasa kita... walaupun nak marah ker....nak bodek ker... nak kipas bagi kain terangkat ker.... Kene la berpada-pada.... Jangan sampai sanggup jatuhkan maruah diri sendiri.... jangan sampai hilang semua budi bahasa yang patut ada pada setiap manusia nie.. Pelajar sekarang bukannya bodoh dan tak reti nak fikir sendiri...... Kena la ada adat dan tata susila nak nasihat atau nak memberi pengajaran yang betul.... Contohnya macam nie..... Nie baru betul....

Ni dari Tun pasal AUKU....

Ni pulak jawapan dari wakil SMM...

Nampak tak beza orang yang saje nak bodek tapi takde akai dengan orang yang berakal nak bagi nasihat?? dah la pi campoq cacian dan makian dengan takbir.... Apppaaaa la.... Aku tau ramai yang tak sokong cara video pertama tu kan? Tak kisah la pembangkang ke sape...sumer tak suka cara samseng cam tu.... baik yang kedua tu....gurau senda....hehehehe...

P/S: Kan dah kene menganjing jer..... Tapi kelakar video yang versi kelakar tu...hahahaha....

3 comments:

azam said...

nilah mainan politik agaknya...hehehe

atuk said...

Assalamualaikum PW

setiap duit siling, misti ada dua muka..

Wassalam

ainol akasyah said...

mana pergi agaknya BUDI BAHASA BUDAYA KITA yang di terapkan selama ni .. jangan cakap saja tanpa amal .. ilmu tanpa amal ibarat pokok tanpa buah .. renungkan2 kan dan selamat beramal yer .. lagi2 pakcik2 dalam video pertama tu..di mana bumi di pijak, di situ langit di junjung..sedar2 la ckit kite sume ni pun pijak di bumi yang ESA :)


PEACE YER

Ping your blog