Thursday, December 29, 2011

Petua Elak Saman Polis Terbaik Untuk Penunggang Motorsikal

Hiasan jer..
Sape yang tak penah kene saman dengan polis? Sila la naik laju-laju di jalan sekarang juger!! Biar kene speed trap... he he he... Tak pun tak payah pakai seat belt... Tak pun tak pakai topi keledar bagi penunggang motorsikal... Tapi ada satu petua nak elak saman polis khas untuk penunggang motorsikal yang tak pakai helmet...

Cara nie aku pun tak penah buat lagi... Tapi nampaknya hasil gurauan seorang ustaz.. ada jugak yang berani buat betul-betul! Dan yang paling best... Tak kene saman beb!!! Caranya.... bila korang ditahan polis sebab tak pakai helmet... Sila azan kuat-kuat!! Tak percaya?? Cer bace nie....

Siap jawab balik tuu..haha
Haa.... sape cakap polis nie jahil.... Polis ada jugak yang beriman... Dengar azan terus tak jadi nak bagi saman.... Hati cair der!! :p. Nampak sangat polis yang terlibat tu seorang yang cintakan Islam...huhuhu. Tapi kalau kene saman jugak tu... Komfem korang azan tak betul! Jangan salahkan polis tu...ha ha ha...

Kalau korang ada kemusykilan pasal agama.... Boleh la bertanya di wall facebook ustaz nie... Namanya Ustaz Azhar Idrus... NO POLITICS okay! Tanya isu agama yang korang musykil jer... Jangan malu bertanya... Kejar la ilmu untuk amalan diri....bukan nak meninggi diri...:)

P/S: Nak tanya pasal petua elak saman pun boleh....ha ha ha... Ops.. jangan SPAM yer...

2 comments:

Edy Fee said...

klau byk polis mcm tu bgus la.aku azan 24 jam kat dia.hehehe

onlajer said...

alala tuk jangan saman

Ping your blog