Monday, December 5, 2011

LIMA Di Langkawi | Baru Kali Kedua Aku Nak Naik Flight !!

Korang ingat si Ujang je ker yang tak pernah naik flight..... Aku pun sama!! Ha ha ha.... Walaupun kitorang di bidang yang sama...bidang aeroangkasa.... Tapi kitorang baru jer merasa pasal naik kapal terbang nie.... Ujang ari tu pertama kali naik flight masa nak pegi Sarawak.... Aku pun sama lagi!! Cuma event je berbeza... Kali nie... Buat kali keduanya... Aku akan naik flight lagi... Kali nie ke Langkawi... LIMA (Langkawi International Maritime & Aerospace Exhibition) punyer pasal...


LIMA akan berlangsung selama 5 hari...6 Disember - 10 Disember 2011 .... Aku first time naik flight masa nak pegi konferens di Sarawak tahun lepas... World Engineering Congress (WEC). Haa.... masa tu ler aku baru la dapat merasa macam mane feel dier bila naik kapal terbang.... Masa tu naik MAS... Punyer la kecut perut... Sebab masa tu aku keseorangan!! Lone ranger beb!! Tapi nasib baik punyer pasal... Ada jugak seorang lecturer yang naik sama flight... Fuhh....Lega....

Kali nie aku nak pi Langkawi pulak... Pada asalnya aku jadi lone ranger lagi!! Tapi kan.... Nasib masih menyebelahi aku... Tetiba ada tiga lecturer naik sama flight... Lege lagi aku...hi hi hi... Nak bawak wife...tak boleh la pulak... Takut beb... Wife tengah pregnant dah nak masuk 8 bulan... Kalo tak, boleh honeymoon lagi sekali....keh keh keh..


Tapi ni kire first time jugak... First time naik Airasia... Orang kata Airasia nie flight dier agak tak smooth sikit berbanding MAS.... Tak pe la... Layan je la kan... Janji dua-dua flight aku dapat naik free atas dasar keje....Yuhuuu....

Kalau diikutkan jadual asal... aku akan naik flight jam 6.30 petang... Tapi tengah-tengah tulis entri nie.. Dikhabarkan flight delay la pulak... Haih.... Ni pun first time jugak nie... First time pengalaman flight aku kene delay..... Ha ha ha...

Sesape yang pegi LIMA tu... Boleh la kita berjumpa di sana yer.. Aku dan Ujang akan jaga booth UPM... atau lebih tepat lagi... Booth Jabatan Aeroangkasa UPM... Siap ada kapal terbang ringan hak milik UPM lagi... Haaa....sape yang tertarik dan nak tau lebih lanjut akan perkembangan aeroangkasa di UPM... Sila la singgah di booth kami yer... Kami akan cuba menerangkan secara detailnya......

P/S: Nak beli coklat banyak-banyak....muahahaha

5 comments:

nurkaloi said...

perghhh ada hati nak honeymoon kali kedua tu heheh

lieynanilaz said...

buat pameran kat Dewan LIMA sebelah hotel helang tu kan...insyaallah nanti saya terjah yerk...sekadar tengok kapalterbang bolehlah..hehe.

azam said...

wah...best tu LIMA

terbaik.....

atuk said...

Assalamualaikum PW

saya belum pernah tenguk LIMA pula...

Wassalam

Lemon_ice93 said...

nantim ari last boleh la terjah upm nie ek kt dewan LIMA tuh