Friday, January 13, 2012

Video Pembongkaran Golongan Orang-orang Bodoh | Korang termasuk tak?

Ada orang marah bila disebut "bodoh" kat dia... Sape tak marah kan.... Kena pulak depan-depan muka...depan orang ramai... Memang la marah kan.... Malu..... Segan.... Tapi..... Kalau dah memang termasuk dalam kategori tu..... Nak buat macam mane kan..... So.... Sapekah yang tergolong dalam golongan bodoh?? 

Tak semestinya belajar tinggi-tinggi...korang tak termasuk golongan BODOH nie.... Tak semestinya korang dah kaya raya bijak mencari wang....korang tak tergolong dalam kategori BODOH nie.... Tak semestinya orang miskin duk jual ikan di pasar tu termasuk golongan BODOH nie..... Jadi sape?? SAPE??? SAPE??? Saksikan la video nie... 





Ada yang rasa nak marah tak? Ada yang rasa tak puas hati tak? Ada yang panas telinga tak dengar perkataan BODOH tu ...Sape yang rasa sedemikian... Mungkin korang tergolong dalam golongan tu kot....hehehe... Ada yang rasa diri dia termasuk dalam golongan tu tak? Tepuk dada tanya la diri sendiri...... Orang bagi nasihat.....bukannya nak dengar... Nak jugak keras kepala.... Dedah sana...dedah sini.... Suruh belajar ilmu agama.... malas....penat... padahal semalaman dah rehat duk dalam bilik men game....  Bila bab hiburan....tak tidur pun sanggup lagi join... Tak pulak rasa penat.... 

So....sebelum rasa nak maki hamun marah kat sesape yang cakap "bodoh" kat korang.... sila la renung balik kat diri tu... betui ka aku nie termasuk dalam golongan bodoh..... Kalau tak.... baru OK nak bagi nasihat balik kat dia tu..... Kalau tak.... ucap jela.... Terima kasih la kat hangpa suma kerana menasihati aku nie...:) Orang BODOH tak semestinya bebal dan bengap... Orang PANDAI tak semestinya bijak.... Renung-renungkan....

P/S: Suka tengok video nie.... memang kena dengan nada ustaz....
 Video Kredit to TuanHell [tadak nama lain ker? :)] TERBAIK!!

2 comments:

atuk said...

Assalamualaikum PW

moga kita tidak dimasukan dlm gulungan oranr2 yg bodoh

Muaz Faris said...

nak buat gak post pasal ni.. tq