Exabyte

Thursday, January 26, 2012

Khasiat Akar Siti Fatimah | Keajaiban Untuk Wanita Bersalin

Aku dapat tau pasal akar Siti Fatimah nie masa balik kampung ari tu.... Sape yang dah penah dengar atau tau pasal benda nie...Sila angkat tangan laju-laju!! Sebab aku baru tau nie beberapa hari lepas!! -_-". Hidup dah berpuluh-puluh tahun....baru tau pasal nie.... Banyaknye ilmu Tuhan yang kita masih tak tau kan....

Akar Siti Fatimah dikaitkan dengan wanita nak bersalin.... Khasiatnya......untuk mudahkan bersalin.....dan jugak...Sebagai tanda yang korang dah nak bersalin! Wallahuallam..... Aku pun tengah nak mencuba akan keajaiban akar Siti Fatimah nie.... Lagipun disokong oleh doktor-doktor yang tau pasal akar nie...

Sebelum direndam..

Bila dah hampir kembang..


Keadaan awalnya...akar nie kuncup macam dah kering gitu... Bila direndam dalam air suam... Ia akan kembang dengan sendiri... air rendaman itu la yang diminum untuk dijadikan ubat mudah bersalin... Tapi jangan minum awal sangat.... Selalunya dibuat macam air selusuh...minum time nak bersalin jer... Pastu...dikatakan jugak.... Kalau akar Siti Fatimah tu dah kembang sebetul-betul kembang...maknanya waktu korang nak bersalin dah tiba! 


Dan yang ajaibnya.... akar nie boleh diguna pakai semula selepas dah habis guna.... Keringkan balik....Simpan elok-elok... dan bila korang dah mengandung lagi... Rendam la balik.... :) Expire date? TAKDE!! Menarik bukan? yang menariknya.... Akar Siti Fatimah nie akan kembang mengikut waktu si tuannya nak bersalin!

Akar Siti Fatimah nie.....dikatakan datangnya dari tanah arab... Sesape yang pegi ke Mekah...Boleh la mencari akar nie.... Sesape yang tak percaya..... Cuba tengok dan saksikan sendiri dulu..... Aku buat entri nie pun...sebab aku pun dah ada akar nie kat rumah... :)

P/S: Sesape nak share....boleh la share ajer...sesape nak berkongsi pengalaman...silakan komen...:)

6 comments:

Cikpuan rara said...

hmmm bagus kn.mst mahal.kuasa Allah.

Edy Fee said...

la siti fatimah name dia.hehe penah gak nmpk..tpm tatau nama pon

aizamia3 said...

bila tengok gambar ni tetiba teringat.. kat mana ye ai simpan.. aduh.. nak kena carik balik ni.. (maklumler dah hampir 5 tahun tak gunakan)

Aina said...

bila direndam memang mengembang.ada sekali tu ms sy tengah mengandung 9 bulan (tapi belom sampai hari) saje rendam sbb senak perot.kononnya nak test sm ada dah sampai masa atau belum kan. lalu,ia mengembang dan ingat mmg senak perut sbb nak beranak. punyalah susah hati sbb ms tu hubby keje malam.tp alhamdulillah rupanya x de apa pun.

now, tak mengandung, saja2 g rendam pun ia mengembang tau.haha terasa lawak pulak :)

ada kawan minum air rendamannya masa dalam pantang.untk kesihatan dalaman katanya.entahlah, saya buat sbg air selusuh je

anis amri said...

saya ada jumpa blog yang jual akar fatimah dan produk dari tanah arab share kan utk semua...
ni link dia

http://ar-rasyidshop.blogspot.com/

siti bayyinah Omar said...

Kita nak start rendam biler?bila nak tahu dh tiba masa

http://sbayyna83.blogspot.com

Ping your blog