Sunday, January 1, 2012

Sambutan Tahun Baru Paling Hebat | Asma Al-Husna

Aku dah post entri pasal sedikit sedutan ceramah Ustaz Azhar Idrus bersama Zizan Raja Lawak di SINI (link) .. Kali nie aku nak tunjukkan kepada semua pembaca blog Wacanaku nie video pasal nyanyian Asma Al-Husna sempena menyambut tahun baru 2012 di Dataran Shah Alam....


Untuk pengetahuan semua... majlis nie dihadiri seramai 80,000 orang !! Ramai tuu.... Alhamdulillah... ramai lagi yang sayangkan agama... Ramai lagi yang lembut jiwanya dan mencintai agama.... Semoga lebih ramai lagi yang mendalami agama dan meramaikan majlis ilmu dan majlis yang molek macam nie....

Selain Ustaz Azhar Idrus dan Zizan Raja Lawak....ada ramai lagi selebriti yang hadir pada majlis nie... Antaranya ialah Shah Kamikaze, Shahir AF, Imam Muda Ashraff, Akil Hayy dan Ustaz Syed Norhisham... Semoga lepas nie lagi ramai artis-artis atau selebriti yang sudi hadir memeriahkan aktiviti yang menyejukkan dan menteteramkan jiwa macam nie.....:)

P/S: Pemimpin negara pun apa salahnya datang sokong sekali kan....:)

4 comments:

iz13 said...

Bagus la ada yang buat macam nie..seimbang sikit..ye la malam tahun baru A.K.A malam maksiat...
x taw pe nk jadi

wa follow lu bro :p

Hotz Mumma said...

Kepada tuan punya status, dengan ini saya meminta izin daripada anda supaya saya boleh mengomen status anda. Suka atau tidak terpulang kepada anda untuk membacanya dan berharap anda dapat memahami apa yang saya komen. ... Sebenarnya saya tidak ...tahu apa yang saya komenkan di sini, tapi sebagai tukang komen status, bahawasanya status anda terpilih untuk dikomen oleh saya, sesuai dengan kerja saya sebagai tukang komen. Sekali lagi saya menyatakan bahawa diharap anda dapat memahami komen saya kerana apa yang saya komenkan disini amatlah panjang. Tapi tidak salahlah jika komen saya panjang jika isinya padat dan lengkap memenuhi informasi semasa. Mungkin anda hairan apa yang saya komenkan disini, tapi ternyata status anda memang tiada kaitan dengan apa yang saya komenkan kerana secara tidak lansung komen saya ini akan memberi manafaat kepada status anda supaya status anda lebih menyerlah berbanding biasa. Dengan itu teruslah membaca komen saya kerana apa yang saya komenkan disini akan memberi inspirasi kepada anda untuk mengupdate status baru yang lebih informatif, kreatif, progresif dan innovatif. Namun cerita saya disini belum habisnya, masih ada banyak lagi kesempatan yang saya ingin komenkan disini selagi facebook masih online selagi itulah saya tidak hentinya mengomen status siapa-siapa saja yang saya mahu komen. Jadi anda harus berasa bertuah kerana anda bukan saja terpilih, tetapi status anda menang menjadi kesukaan saya, ya saya suka dengan status anda dengan itulah saya tidak henti mengomen tentang kesukaan saya terhadap status anda. Namun komen saya belum lagi berakhir disini. Mungkin anda berasa pening mahupun juling kerana membacanya tetapi tangan saya masih mampu untuk menaip komen untuk anda biarpun apa yang saya fikirkan di benak fikiran hanyalah kosong tetapi tangan ini terus menaip komen. Alangkah sukanya saya jika dapat mengomen status anda di hari-hari yang berikutnya selagi facebook masih online, maka disitulah saya mengomen dan terus mengomen siapa saja yang saya suka. Jikalaulah anda tidak meneruskan membaca komen saya disini, mungkin anda telah pengsan, mahupun sedang dibawa ambulance pergi hospital, tetapi jika anda sedang membaca apa yang saya komenkan disini, maka tahniah!! kerana anda seorang yang penyabar. Kerana itulah saya menyukai anda dan juga status anda. Maka dengan itulah lah saya akhiri komen saya disini. Tidaklah saya mampu untuk menaip dengan lebih panjang lagi kerana apa yang saya komenkan tidaklah saya sendiri memahaminya, adalah kemungkinan anda seorang yang gila membacanya. Namun ketahuilah anda bahawa dalam pada saya sedang menaip komen anda, telah habis Mee Sedap 3 bungkus dikala mencari idea untuk menaip komen status anda. Ya itulah kesanggupan saya mengomen status anda, dan dengan itulah berakhirnya komen saya disini.. ^_^

Cik Pulau said...

betul..
satu alternatif yang patut dikagumi..
moga lepas ni, ramai yg akan lebih buka mata.

lieynanilaz said...

semoga akan datang lebih banyak acara2 seperti ini...

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785