Sunday, January 29, 2012

Gadis Comel... Lelaki macho...Semua Haprak!!

Zaman sekarang nie dah makin pelik.... Dah makin boleh pakai dah kata-kata "Don't judge a book by its cover" tu...... Yang makin jelas dan nyata.... pasal wanita dan lelaki.... senang citer.... Sekeliling kita dah ada bukti yang kukuh ibarat tiang konkret tu...

Ambik contoh satu kisah nie.... Sorang laki tengah usha sorang gadis yang comel lotey.... Cute-mute... Ibarat kalau gambar kat facebook tuu.... Mulut muncung-muncung gitu.... Mata pulak dihiasi kontek lens Korea tu... Pakai tudung lilit lima enam kali pastu dipinkan dengan pin yang berjuntai lip lap lip lap... Haaa..... Comel giler la katakan..... Tapi......................

Sekali henset berbunyi..... Dia pun jawab la...." Weh....Babi! Ko kat mana gila?!".. Erkkk.... Biar betol! Muka bukan main comel lagi innocent.... Sekali bercakap...Langsung takde ciri-ciri kecomelan tu....  Betul tak?

Lagi satu.... Nampak comel jugak nie.... tubuh tinggi lampai.... Rambut macam Maya Karin dah... Muka comel siap bergincu.... Orang lalu je bagi senyuman manis...Sekali-sekala bukak handbag ambik cermin.... Tilik muka takut-takut bedak cair! Ok lagi tu.... Tapii..............

Bila henset berbunyi..... Sekali dia menjawab, "Aku di Petaling Street nie..Cepat la sikiiiit..." Suara GARAU macam laki!! Lelaki rupenyer..... Betul tak?

Ni lagi bes.... seorang wanita duk usha sorang lelaki yang nampak tegap....macho.... Memang betul-betul maskulin la katakan..... Badan ketul-ketul....Pakai baju fit... Pakai pulak spek hitam berjenama... Jam tangan Tissot duk lip lap lip lap terkena cahaya matahari.... memang cukup pakej la kan.... Dah sama macam jejaka idaman seantero Malaya.... Sekali kawan datang tegur...

Terus dia menggeliat macam sotong!! Pondan jugak rupanya... Nampak tegap dah macam hero citer perang... sekali gerak geri macam Minah kampung seberang! betul kan? 

Jadilah yang terbaik... Maksud aku...Kalau lelaki..jadilah LELAKI... Kalau perempuan...Jadilah PEREMPUAN.... Jangan cuba nak tukar jantina dari SEMUA ASPEK! Baik dari rupa paras.... ataupun gerak tingkah laku..... Ibarat kata... orang bagi emas seguni... Engkau pilih guninya! Emasnya dicampak disangka batu tak berguna..... Hargailah kurniaan Ilahi tu....:)

P/S: Kuat iman.... kuat akidah...Insya Allah....Takde la seperti di atas...:)

4 comments:

tira azhar said...

so... don't judge a book by it's cover!

cover kalau cantik, tak semestinya isi dalam cantik.

cover kalau simple, tak semestinya isi dalam tak berhias.


and yeah. cover kalau perempuan, tak semestinya dalam tuh perempuan. HA. :)

Syah_Ridzeah said...

rasanya dah nmpak sangat pengakhir zaman.. mmg hal macam tu dah makin berleluasa skng ne..

Atiqah Wadiah said...

hiks..br nk usha..skali ada kecelaruan jantina plak..huhu

dari sisi hidupku said...

pastu lelaki tu handsome gila sekali gay..apa pon tak boleh