Tuesday, January 10, 2012

Video MESTI TENGOK: Boomerang Berbuat Baik

Video nie aku tengok dari kawan aku share di facebook.... Dan selepas aku tengok dengan sendirinyer.... Sememangnya amat menarik sekali mesej yang nak disampaikan..... Mesej berkenaan berbuat baiklah kamu dan insya Allah kamu akan beroleh manfaat dari perbuatan baik itu walaupun sekecik mana... 


Walaupun korang cuma tolong kutip sampah di jalanan... Atau korang buang sampah ke dalam tong sampah... Atau korang memberi seat tempat duduk LRT kepada perempuan mengandung.... Walaupun kecik saje impaknya....Tapi tetap tergolong dalam perbuatan yang BAIK.... Hati kita pun tenanag kalau selalu berbuat baik.... Try ler kalau tak percaye...:)
Kepada golongan yang ambik berat pasal budak tu tertinggal skateboard nyer.... Pasal parking yang dibayar walaupun takde kete.... tetibe bagi bunga... Korang dah salah ambik mesej dari video nie.... Dan sememangnya begitu lah perangai orang kita.... Benda baik tak dilihat....asyik nak carik kesalahan walaupun kecik....:)

P/S: Sori ler kalau ada yang terasa... he he he... Realiti...

No comments:

Ping your blog