Monday, January 9, 2012

Selingan Kes Anwar: Komfem Dia Akan Liwat Lagi !!

Dalam duk tunggu nak bayar loan kete tadi.... Aku dengar la potpetpotpet orang sekeliling aku.... Lama jugak la nak nunggu nombor giliran aku dipanggil tadi kat bank.... Sumer nak serbu bonus ASB kot...huhuhu... Aku pulak nak bayar loan... Orang lain ambik duit...aku nak serah duit... Haih... Dalam duk tunggu giliran tu... Sempat la aku layan potpetpotpet sekeliling aku.... Kiri... kanan.... depan... belakang... Sumer duk potpetpotpet benda sama!! Isu Anwar Ibrahim dibebaskan!! Aku menyampuk dalam hati jer.... Ikuti ler dialog yang sempat aku layan tadi...haha

Di sebelah kiri aku:
Joyah Jongang: Bla bla bla.....hihihihi
Minah Serabai: Bla bla bla bla bla......huhuhuhu 

[Topik tak hangat....aku buat tak tau lagi... hehe]

Minah Serabai: Ape citer ek pasal Anwar Ibrahim... Mesti dah tau kan?
Joyah Jongang: Not guilty!
Minah Serabai: Hah?? Not guilty.... maknanya dibebaskan la yer...
Joyah Jongang: Iyer..... ala...kalau tak bebas...mesti dah jadi rusuhan tadi... sebab tu dibebaskan kot... Tak nak berlaku rusuhan...
Minah Serabai: Ye tak yer... nanti teruk jadinyer.... Ape jadi kat Saiful tu?
Joyah Jongang: Ala.....dalam Islam kan digalakkan umatnya maaf memaaf.... Dah sah not guilty... dia mintak maaf la tu.... 

Aku: [Mak aih....senang giler prediction akak nih....sempoi la kak....takde pemikiran prejudis..hahaha]

Di sebelah kanan: 
Al-habsi: Nakhh El Nakhh El... Ummi Hafff lakh ghairil baghdad...blablabla
Al-Abbas: Ummkgh al-khawirzmi bhukgghk al guhtkkla ajsklai  ANWAR IBRAHIM dajhskd dsksjkd
Al-habsi: guhjskjs skdjis jsdjksk tompok2 taik unta njskdhskj djskhdjks..hahaha
[BAHASA ARAB DAA....TARAK FAHAM...Satu jer dapat tangkap...nama tu..hehe]

Aku: [ Aik?? Orang Arab pun duk cakap pasal Anwar Ibrahim jugak ker? gila WORLD kejadian tu...]

Di depan aku: 
Siti Kus: Bla bla bla....... dah dibebaskan tau.... Tak sangka I...
Bro Boboi: Bebas? Wahh.... Tak puas hati tol la...
Siti Kus: Tu la... nanti komfem meliwat lagi! 

Aku:[Aii akak..... siap komfem tuu.... Akak tengok sendiri ker dia buat?]

Bro Boboi: Ha ha ha.... habis la lelaki hensem... kena jaga-jaga la kot... 
Siti Kus: I dengar citer... dia tak kena tangkap sebab bukti dan saksi tak cukup.... takkan nak tunggu sampai empat saksi... sape la nak tengok orang meliwat kan....
Bro Boboi: Tu la kan... dah macam tengok movie porno la jadinyer... Tengok beramai-ramai...

Aku:[Alahai....ceteknyer pemikiran.... layan je ler...huhu]

Siti Kus: Bla bla bla.... Masalahnya.... pempuan kan dah lagi ramai dari lelaki... kenapa lelaki jugak yang dia ndak kan... Tak paham betul la I...
Bro Boboi: hahaha.... sebab pempuan tak suka dia kot... Lagipun pempuan skang ramai cantik sebab make up je... Palsu je sumer... Buang make up... Nak muntah menengoknyer... hahaha
Siti Kus: ha ha.........he.......hmm..[Gelak.....tapi macam terasa je......Sebab dia make up tebal giler! hihi]

Aku:[Akak terasa ey?? Kata dulang paku serpih..hihihi...]

Di belakang aku:
Roslan: Apa kes pasal liwat?
Shashim: Euwww..... jangan duk citer... panas... panas... Nanti kena tangkap tau...
Roslan: Oi gila.... Poyyo jer..
Shashim: Sebab dia dah bebas... Kita la takut kene tangkap...
Roslan: Asal lak? Kita lembut jeww.. Bukan gay...
Shashim: Kita kan cantik.. takut kena tangkap jadi mangsa liwat jugak!
Roslan: Hahaha.... Gila la ko nie! Mati-mati aku ingat ko siyes...haaa
Shashim: Betul la kan....ha ha ha...Ko takpe la kot...kurang cantik sikit banding ngan aku...haha

Aku:[tergelak sama... ha ha ha.... hampeh ...-_-"]

Haaa.....begitu ler gelagat sekitar aku sambil tunggu giliran nak bayar loan.... Satu cerita... empat cara... Ada yang melawak... ada yang fikir positif... ada yang fikir negatif... errrr yang orang Arab tu tak tau betul ke idak dia sebut nama tu....hahaha. 

Tapi...apa yang penting.... apa yang berlaku... Korang Pro mana-mana sekalipun.... Pro-kerajaan ker...Pro-pembangkang ker.... even Pro-common sense sekali pun.... sama-sama pakat fikir dan gembleng tenaga untuk majukan negara.... Sama-sama berkongsi idea.... sama-sama pikul tanggungjawab....kerana kita semua tunjang negara.... Rosak kita...rosak la negara....:)

P/S: Jangan mengomen kalau tak baca entri!! :D

4 comments:

Eera Shera said...

baca sambil gelak2..haha..isu panas ari ni..mne2 je org bercerita..

hamzah ian said...

jd bahan lawak pun ade.. haha

Puan Besar Shag Yahaya said...

Tak boleh blah akak tu siap kompem kan Anwar akan meliwat lagi. Kalau salah, dah jadi fitnah. Baru padan muka kat akhirat nanti :Pp

aizamia3 said...

sambil baca sambil ketawa..

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785