Saturday, March 12, 2011

Bila Air Takde..


Perkara ni selalu berlaku masa aku kat umah dulu.... Naseb baik kat umah kan...kalo kat tandas awam?? Pergh.... memang sedih peringkat nak menangis la kot.. tapi ok gak...boleh gune air mata tu ganti air yang takde ni kan..he he he.


1) Air takde time nak berak
Tiba-tiba perut ni memulas.... sakit nak berak.... berlari-lari ke tandas atau jamban atau toilet... Masuk-masuk je kene test ade air ke tak dulu.... Test punyer test....takde air!! Cam mano nih..... perut dah sakit...... alang-alang masuk tandas...biarlah ada bekasnya kan.... :D :D. Bab basuh tu lain citer... Kesian Makcik cleaner.....Hahahaha


2) Bila time dah lepas berak...
Bila dah terlepas macam kes di atas.... ni pun kritikal gak... member aku dulu mengalami bende ni semasa di asrama... tapi idea penyelesaian tetap ada....die guna pili bomba! hahaha.... menggelupur sakit punggung dia...:D [sape tak penah try...try ler...rasekan la kelajuan air pili bomba ].

3) Bila time dahaga sangat-sangat..
Yang ni kira tak kritikal macam kes diatas.... Dahaga teramat sangat...boleh lagi telan air liur tu kan... tapi bila yang tu pun dah kering.......pegi ler ambik buah kelapa....he he he


4) Masa tengah syampoo....
Ni kes tetibe takde air.... tengah-tengah mandi tu... kebiasaan la kan baru nak syampoo.... bile dah memutih kepala dengan buih tu....time tu ler air takde.....mata tengah pedih nih.... ape nak dibuatnyer.... air takde bukan ape...member pegi tutup paip utama..saje nak kenekan...hahahaha

Air tu nikmat Tuhan...berjimat-cermat la dengan air... time ada air tu...memang la tak terasa nikmat ada air kan... tapi bile dah takde? Baru nak marah-marah si SYABAS atau syarikat air yang lain kan.... Save la air kita... Free-free dapat pahala...:)

8 comments:

ijam ismail said...

comel nye kucing 2 nk minum air..hehe

Nasuha Salleh said...

masa ade air mndi berjam-jam..
bile xde air...langsung xmndi
uwaaaa
=p

ShA + ZaM = LoVe said...

huhuuhu.. x ble tahan.. kerja banyak tertangguh la klu x ade air ni..
x mau..

SoLy SoLicious said...

memang meyusahkan bila takde air kn kn kn

yad'z said...

kenangan tak boley lupe.. tengah wat kenduri. air satu taman tak der.. perghhh.. tensen gile.. tunggu lori air datang berejam2...

naim said...

haha.. comel kucing tengah lepas 'hajat'

apa khabar kucin 2 ek~ kim salam kat die ek

arep_lockermonth said...

tempat duduk tuh same cam dalam citer hhindustan yg amir khan belakon tuh!!

specky gurlz said...

mencii bile xde air..tensen tensen huhuhu