Monday, March 21, 2011

Di manakah Pembawa Wacana?

kalau AC Mizal.....AC Di sini..... Pembawa Wacana di mana?? Pembawa Wacana di Kampung ler... :D Insya Allah aku akan balik semula ke Selangor pada hari ini... Mungkin tak sempat buat entri lagi.... Tapi ini cuma entri ringkas yang dibuat dua minggu yang lepas.... he he he

Mungkin ada yang tak tahu apa itu "auto publish".... Sebenarnya korang boleh plan entri korang kalau korang kesibukan... katalah nak keluarkan entri besok pagi.... sedangkan besok korang sangat la sibuk..atau ada exam... So....takkan nak biar blog mati kan.... jadi time tu la gunanya entri auto publish..

Cara nak buat auto publish.... Korang perasan tak ada "Post Option" dekat bawah masa korang menaip entri baru? Perasan tak? try klik... akan keluar banyak option kan....Sekarang korang adjust dekat "Post Date and Time"... Pilih schedule... Lepas tu taruk la date dan masa bila korang nak post entri tu.. Senang jer...:)

Ada jugak sesetengah blog tu set time dia lari.... yang tu kene adjust dekat Setting..... buat time Malaysia... kalau tak lari nanti masa auto publish entri korang.... Aku dah kene dulu! :D Mase tu mula-mula nak try auto publish... Buat entri untuk pukul 9 pagi... sekali keluar pukul 6 petang.... haiyo.....:D

Oklah... mungkin aku sekarang tengah drive balik ke Selangor.... doakan keselamatan aku yer...:)

3 comments:

kira kekuri said...

selamat balik ke selangor :D

apezs shah said...

salam

seomga selamat.

mr vampire said...

hati2!! hee..

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785