Friday, January 28, 2011

Apa Ada Pada Malam Jumaatku...


Haaaaaa......jangan pikir yang bukan-bukan ar...
Aku update entry tengah malam ni sekadar saje-saje...
Sebab aku baru habis meeting kolej...-_-"
malam Jumaat pulak tu.. Sakit kepale hotak aku..
Penat dowh duk memerah otak untuk agenda kolej..
Mesti ade sesetengah peningkan..
Apa keje aku sebenarnya...
Sekejap jadi budak master....
Sekejap dah keje...
Sekejap ada meeting kolej pulak...
Sape dapat teke? Hahaha....Aku ni ada banyak cabang..
Jadi..malam-malam gini pun ada meeting...
Tu nasib baik takde firedrill lagi...Kalo tak naye la...
Semalam meeting...hari ni pun meeting....
Hari-hari meeting...
Projek master lagi.. Nasib baik keje konferensi dah habis..
Ni tengah usha keje lain pulak...
Memang gini la kepale otak kalau dah ada keluarga sendiri..
Cari rezeki..cari rezeki..cari rezeki...:)
Kepade yang masih belajar...mesti mau ingat aa....
Jangan main-main mase belajar...
Sebab mase tak boleh diulang lagi..takde dah Back to the Future punyer care..
Jangan pegang-pegang.. Jangan rapat-rapat..
Tunggu kawin dulu...Baru halal..kalo tak korang tanggung dosa..
Walaupun dosa tu korang tak nampak.... Tapi kesannya di kemudian hari..
Sekarang dah akhir zaman...Balasan dah start bayar cash dah..
Takde hutang-hutang..takde bayar bulan-bulan...
So...sendiri mau ingat aaa....


Akhir kata dari aku untuk entry pakai terjah ni..
Fikir dulu sebelum buat apa-apa keputusan..
nak berhibur..ok jer.. tapi berpada-pada...
jangan sampai tergadai maruah..
Terpekik terlolong memintak tolong..
Selepas tanah habis tergadai....
SAPA NAK TOLONG??


~Sekian~

6 comments:

Yuny Khoo said...

duit takde.. cm neh nk kahwin.. T__T

Ask said...

Salam..
Kita senasib.. huhu~
Aku pun busy ngn meeting2 nie..
Semua sal kolej gak..
Tak pa2.. lumrah bila dah pegang amanah sbg pemimpin.. =)

fittiariri said...

jgn peygang-peygang huu suka lagu tuh:)
neway good advice :)

nazrul ashraff said...

eh?? ada tuju ke sapa2 ke ni?? hehe..macam lepas geram je..

Pembawa_Wacana said...

@Yuny: Takpe...stat kumpul dari sekarang..:)

@Ask: Tu la..pemimpin taraf ni pun dah busy..tak masuk taraf negara lagi..:D

@fittiariri: lagu peberet tuh....haha

@nazrul: eh..mane ade..takdak tuju sapa-sapa eh.. tapi memang entry tu entry lepas tensen baru habis meeting..haha

Nurul Faezah said...

Hik3~ baek. Saya xkn maen2 masa belajar! hik3

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785