Sunday, January 9, 2011

Segmen Baru Di Wacanaku - Tahukah Korang....=)



Salam sihat buat dunia belog sekelian..... Hari ni aku telah mendapat ilham baru...ilham aper?? Haa...yang itu la kite nak tau.... Sebelum tu..aku nak bebel la dulu kan .... Aku dapat ilham ni semase aku tengah......tengah...........tengah ape ek..AKU LUPER!! :D :D (Tengah mood giler-giler Raja Lawak dah nih) Ok2....aku dapat ilham ni baru je tadi... Dapat-dapat je terus tulis kat sini.... takut ilang beb.. Banyak dah idea aku yang dah hilang..buat laporan polis, memang tak de respon... lagipun selepas 24jam kehilangan baru boleh buat laporan....huh~~

Ade yang aku jumpe balik....jumpe dekat bucu kiri atas umah... jumpe dekat bawah meje...(macam lokasi-lokasi hantu Ju-On jer...he he he) Tapi yang penting...idea yang ni aku terus masukkan dalam belogku yang semberono nih...Ape maksud semberono? Haaaa.....aku pun tak tahu..hahaha Aku tetibe rase nak tulis semberono.....tak tahu sesuai ke tak.....Hentam Sajalah! :D

Segmen baru ni...aku nak lebihkan fakta la kot...tapi dengan gaya penceritaan santai aku nih... dengan diselitkan unsur-unsur luc......eh silap....unsur-unsur lawak jenake...(fuhh..hampir tersasul..:p) Kalo muvi ade trailer die kan...segmen aku pun ade dowh.... WORLD katekan..hehehe ni la trailer die....

TAHUKAH KORANG.......yang dragonball ade tujuh bijik semuanya...:D :D

TAHUKAH KORANG......gaji penebar roti canai lebih tinggi dari gaji penggali kuboooor....:D :D

TAHUKAH KORANG.....makan boleh menghilangkan rase lapar...:D :D ;D

tu introoOOOooo jer...he he he... tapi bukan gitu ler.... ade la isi-isi fakta dier.. orang kate.. belajar sambil merehatkan minda..... baru masuk dan melekat-lekit di fikiran tu....

Ni intro betulnyer.....TAHUKAH KORANG.....belog ni ade empat segmen menarik??

Hikayat KEDAI KOPI - sudah menjangkau 5 episod........


Kelas Bahasa Kelantan - Masih lagi di tahap permulaan...level tadika lagi nih..he he


Coretan Si Empunye Blog - Berkisar perkare-perkare sekeliling penulis belog..AKU LER...
Nukilan dan Sajak - Rangkuman sajak dan nukilan aku dulu-dulu dan terkini...

dan yang terbarunyer.........

TAHUKAH KORANG - Segmen yang tengah diberi trailer ni haaaa.....

Segmen-segmen ni ade keistimewaan tersendiri... nak tau....bace-bace ler..... boleh kate sume ni masuk dalam kategori U...Umum...sume lapisan masyarakat... dan yang penting... original....tak de celup-celup...takde hot n spicy.... redhot black pepper... sume original..terbaik dari ladang... hakcipta dari Pembawa Wacana.... Gambar je kebanyakan Google marey...he he he


Okeh...saksikan tayangan perdana segmen TAHUKAH KORANG....

Coming Soon......................

5 comments:

Ujang9897 said...

tahniah bro...caiyok2....abis la member aku sorg nie pun gila blog..hehe

Gen Fujita said...

Gaji penebar roti canai lagi tinggi dari penggali kubur, yup betul. Actually permintaan untuk penebar roti canai boleh dikatakan agak tinggi, siap mereka boleh demand lagi sebenarnya.

Hannan Al-Qudsey said...

tau sume tu dh tau dah.. hehehe
macam segmen ABG BEN .. MEREKA KATA...
ju on.. macam dalam entry play my game.. HAHA
anyway nice to read..
FYI : UR NUMBER IS UP.. check it out in my blog.. http://hannan-al-qudsey.blogspot.com

pd yg lain yg nak main ... sila lah ke blog saya..

Pembawa_Wacana said...

@Ujang9897: Sadap u..hahahaa

@Gen Fujita: Errr...sebenarnye tu dialog citer Senario..he he he..betul la kot..aku tak tau..;D

@Hannan Al-Qudsey: Segmen ni pertame dalam dunia belog ni... ce tunggu..ce tunggu...he he he

NadiRah said...

loh..coming soon rupenye...huk2